HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Eylül 2021 Cuma - 09:57

İzmir toplu ulaşıma dönüyor

İzmir’de pandemi döneminde günlük 200 binlere kadar gerileyen toplu ulaşım biniş rakamı, okulların açıldığı 6 Eylül’den itibaren hafta içinde ortalama 1,5 milyonlara yükseldi. Kısıtlılık uygulamalarının sona erdiği 1 Temmuz’dan itibaren bu rakam 900 binler seviyesindeydi. Pandemi öncesinde, kentteki tüm toplu ulaşım araçlarına hafta içi ortalama 1 milyon 900 biniş yapılıyordu.

İzmir toplu ulaşıma dönüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kuruluşları ile TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN’da günlük ortalama biniş rakamları, pandemi öncesinin verilerine yaklaştı. Özellikle 2020 yılının ilk yarısında günlük ortalama 200 binlere kadar gerileyen biniş sayısı, şehir içi toplu ulaşım araçlarındaki kısıtlamaların kaldırıldığı 1 Temmuz 2021’den itibaren yükselişe geçti. İlk etapta hafta içi günlük ortalama 900 binlere çıkan biniş rakamı, okulların açıldığı 6 Eylül’den itibaren ise büyük artış gösterdi.

6 Eylül Pazartesi günü tüm toplu ulaşım araçlarına yapılan biniş sayısı, 1 milyon 521 bin 816 olarak gerçekleşti. Bu rakam, iki önceki haftanın aynı günü (23 Ağustos) yaklaşık 1 milyon 250 bindi. 6 Eylül’den bu yana hafta içi günlük ortalama 1 milyon 500 bin seviyelerinde ölçülen biniş sayısı, pandemi öncesi dönemde ortalama 1 milyon 900 binlerdeydi.

Başkan Soyer: Konforlu ve hızlı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir süre önce yaptığı “toplu ulaşımı kullanalım” çağrısının, yerini bulmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kentte halen ciddi bir özel araç yoğunluğunun yaşandığına dikkat çeken Başkan Soyer, pandemiyle birlikte artan trafik yoğunluğuna en kolay çözümün “toplu ulaşım araçlarının tercih edilmesi” olduğunu vurguladı. Özel araç kullanımının yüzde 110 arttığını belirten Başkan Soyer, şöyle devam etti: “Bugün İzmir trafiğine her gün ortalama 1.5 milyon araç çıkıyor. Bu rakam, pandemi öncesinde 650 binlerdeydi. Seyahat sürelerinin uzamasının en büyük nedeni bu. Büyükşehir Belediyesi olarak toplu ulaşımın tüm unsurlarında nitelikli, güvenli, konforlu ve hijyenik hizmet sunuyoruz. Vakitten kazandırıyoruz. Otobüs filomuzu büyük oranda yeniledik, genişlettik. ESHOT, Metro, Tramvay ve İZDENİZ hatlarımızda sefer sıklıklarını artırdık. Trafikte daha fazla rahatlama için toplu ulaşım araçlarını tercih etmemiz gerekiyor. Bu konuda tüm hemşehrilerimden duyarlılık rica ediyorum.”

Temizliğe azami dikkat
Metro, Tramvay araçlarında, İZDENİZ gemilerinde, ESHOT, İZULAŞ otobüslerinde ve TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN trenlerinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları, pandeminin en yoğun yaşandığı dönemde olduğu gibi titizlikle sürdürülüyor. Temizlik ekipleri, istasyonlar, iskeleler ve aktarma merkezlerinin yanı sıra kamuya açık tüm noktalarda da temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına devam ediyor.

 
Sokak köpeğine saldıran iki pitbull için 28 bin lira ceza
 
Baba-oğul, 13 gün arayla koronavirüsten öldü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
“ Toplu ulaşımı kullanalım “ çağrısı 24 Eylül 2021 Cuma 11:49

Çevre ilçelerdeki otobüslerde ; merkez ilçelerdeki metro, vapur, otobüs , tramvayda tanınan 120 aktarma hakkını vermezseniz vatandaş özel otomobiline binip şehir merkezine gelir . Çevre ilçelere aktarma hakkı verme , İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulaması ile belediye otobüsü ( İZTAŞIT - 2019 Aralık ayında Seferihisar ilçesi de başlatıldı ) verme . Otobüs hatlarında daha kolay ve hızlı aktarma yapılabilmesi için düzenleme yapma , sonra deyin ki toplu taşıma . Toplu taşıma cazip hale getirilmediği sürece ; istediğiniz kadar çağrı yapın , imkanı olan vatandaş trafiği dikkate almadan özel otomobiline biner .

Yorumu oyla      4      4  
Bence 24 Eylül 2021 Cuma 10:25

Bence İzdeniz, iskelesi olup yolcu yokluğundan çalışmaya hatların ücretlerini sembolik yaparak hem deniz ulaşımını artırabilir, hem iskeleleri çalışır hale getirir hem de kara ulaşımının yükü azalır! Düşünsenize bir an, vızır vızır çalışan vapurları, motorları!

Yorumu oyla      2      3  
hamama 24 Eylül 2021 Cuma 10:23

Hamama giren terler, özel otosunu kullanıp trafiği tıkayan, egzos gazıyla havayı kirleten, dışa bağımlı yakıt tüketen herkes tıkadığı trafikten, trafik yoğunluğundan şikayet etmeyecek! Mart kedisi gibi hem yaygara koparıp, ham yapacağından geri kalmamak! Yok öyle hikaye, öncelik toplu taşımaya.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da örnek işbirliği
Karşıyaka Belediyesi, kente hizmet yolunda İzmir Şoförler ve Otomobilciler ...
Genç bilim insanları Buca’da yarışacak
Buca’nın bilim üssü Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi tarafından bu yıl ...
Ziynet Sertel’in adı Bornova’da yaşayacak
Geride bıraktığımız Mayıs Ayı’nda yaşamını yitiren İzmirli gazeteci Ziynet ...
 
Protokol imzalandı... İzmir'de kadın istihdamı arttırılacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer toplumsal cinsiyet eşitliği ...
Balkan Şampiyonu Sultanlar'a Başkan'dan ziyaret
Takım sporlarında Aydın'a tarihinde ilk kez uluslararası bir kupada şampiyonluk ...
Mürselpaşa Bulvarı’nda trafik normale döndü
İzmir Ana Kuşaklama Kanalı kolektöründe başlatılan temizlik, bakım ve ...
 
Başkan Çerçioğlu Çine muhtarları ile buluştu
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine mahalle muhtarları ...
Aydın Büyükşehir bin dönüm araziye can verdi
Tarımsal sulama altyapı ağını genişleten Aydın Büyükşehir Belediyesi, ...
Büyükşehir gençlere kucak açıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, barınma sorunu yaşayan kentteki üniversite ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva