HABERLER>EKONOMİ
19 Eylül 2017 Salı - 12:12

İzmir Ticaret Odası seçimleri ertelenir mi?

İş dünyasının yakından takip ettiği ticaret odası seçimleri için çalışmalar hızlanırken Ankara’da erteleme kararı çıktı. İstanbul’un da aynı konuyla gündeme gelmesinin ardından gözler İzmir’e çevrildi. Oda Başkanı Ekrem Demirtaş’ın muhalifleri eşit şartlarda yarışma çağrısında bulundu.

İzmir Ticaret Odası seçimleri ertelenir mi?

EGEDESONSÖZ- Bakanlar Kurulu’nun Ankara Ticaret Odası seçimlerine yönelik aldığı erteleme kararı iş dünyasında geniş yankı uyandırırken gözler diğer illere çevrildi. İstanbul’daki seçimler için de erteleme beklentisinin yükselmesi İzmir’de de hareketliliğe neden oldu. Normal şartlarda Ekim ayında başlayan yarışlar Ankara’da 2018’in Nisan ayına alındı. İstanbul’da da en az altı ay ileri alınması talebi Ankara’ya iletildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ve hükümetin ilgili bakanlarının yakından takip ettiği seçim süreci tüm hızıyla devam ediyor.  

İZMİR’DE SON DURUM
İzmir Ticaret Odası’nın uzun yıllardır başkanlık koltuğunda bulunan ismi Ekrem Demirtaş geçtiğimiz günlerde yönetim kurulundan “baskın seçim” kararı alarak takvimi 20 gün daha öne çekmişti. Aday olmayı düşünen birçok isim ve muhalifler duruma tepki gösterdi. Oda başkanlığı ve meslek komiteleriyle meclis üyelikleri için yapılacak yarışta aday olanlar birçok şikayeti yönetime iletti.

Demirtaş’a rakip olan ilk isim Kemalpaşa Sanayici İşadamları Derneği (KESİAD) Başkanı Zeki Yöndem olmuştu. Yöndem’in ardından uzun yıllar Demirtaş ile yol yürüyen ve daha sonra yolları ayıran Eski Başkanvekili Akın Kazançoğlu da nabız yoklamaya başladı. Kazançoğlu’nun mimarlık ve mühendislik gibi teknik komitelere ilişkin çalışmalarının ise sürdüğü öğrenildi.

TEK LİSTE SÜRPRİZİ
Geçmişte Demirtaş’a rakip olan isimler arasında bulunan Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır da çalışmalarını sürdürüyor. Nasır, federasyon bünyesinde bulunan başkanları ve yönetim kurullarını bir araya getirirken en yüksek sayıda üyenin bulunduğu müteahhitlerin bir araya gelmesi için çabalıyor. Toplam 7 binin üzerinde üyeye sahip komitenin 4 bin 700’e yakın üyesinin sandığa gitmesi beklenirken blok yapının seçimlere etki etmesi düşünülüyor.

Daha önceki Nasır-Demirtaş yarışında federasyon çatısı altında bulundukları Nasır’a destek vermek yerine Demirtaş’ın yanında yer alan isimlerin bu kez tavrını netleştirdiği de öğrenildi. Bornova’da Ziya Dağlıer, Hasan Ali Karaman, Karşıyaka ve Bayraklı’da Niyazi Gültekin,  Yunusoğlu İnşaat’ın sahibi Yunus Yunusoğlu, Avcılar İnşaat Hikmet-İdris Avcı ve Ergun Tımarlı gibi isimler tek liste üzerinde uzlaştı. Dağlıer ve Nasır’ın kontrolünde olan isimler bir araya geldi.

ÜYELERE ULAŞMAK ZOR
Seçimde mevcut Başkan Demirtaş’ın karşısında yer alan muhalif yapı başkanı devirmek yerine meclislerde ve komitelerde görev almayı planlıyor. Herkes ait olduğu meslek grupları üzerinden çalışmalarını yürütürken diğer bir şikayet konusu ise “üye listelerine” ulaşamamak. Oy kullanacak kişilerin iletişim adresleri ve telefon numaraları yerine sadece isimlerin verilmesi de tepkilere neden oluyor. Birçok kişinin yarıştaki bu durumu “adaletsiz” gördüğü için üst makamlara şikayetlerde bulunduğu da belirtiliyor.

ERTELEME BEKLENTİSİ
Öte yandan muhalif isimlerin Demirtaş karşısındaki çalışmaları devam ederken Bakanlar Kurulu’ndan alınacak sürpriz bir erteleme kararı da bekleniyor. Henüz bu konuda bir işlem yapılmazken sürecin uzaması muhalif yapıların elini güçlendirecek argümanlar arasında yer alıyor. 

 
Birkan'ın izdivaç programındaki talibi de eskort çıktı!
 
ANFAŞ'tan İzmir'de 'fuar' zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geri sayım başladı... Yarımada'da su sorunu tarih oluyor!
Her yıl yüz binlerce kişinin tatil yaptığı ilçeye içme suyu sağlayacak ...
Ege'de o sektör uçtu! Tarihi rekor!
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), Ağustos ayları ...
Çalışana elden ücret veren patron yandı
Türkiye ekonomisini milyarlarca liralık zarara uğratan kaçak işçilikle ...
 
Türk inşaat devine Rusya'da baskın!
Rusya’da önemli projelere imza atan Rönesans İnşaat’ın St. Petersburg ...
2017 ekonomisi EGİAD'da masaya yatırıldı
EGE Genç İşadamları Derneği (EGİAD) '2017 yılına ilişkin ekonomik değerlendirmeler, ...
İzmir’in en büyük kördüğümü!
Ege Mahallesi’nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesine 3 ihalede ...
 
Tariş'in yeni başkanı belli oldu
Tariş zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin’in görevden ayrılmasıyla ...
''Eğitim, bir ülkenin geleceğinin güvencesidir''
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, yeni eğitim-öğretim yılının ...
Kemeraltı'nda yaprak dökümü: Kepenkler bir bir iniyor!
İzmir'de ekonominin kalbinin attığı caddelerdeki dükkanlar kepenk indirdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva