HABERLER>SPOR
1 Ağustos 2016 Pazartesi - 15:41

İzmir takımları demokrasi için sahaya çıkıyor!

Altay, Altınordu, Göztepe ve Karşıyaka, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek amacıyla 10 Ağustos'ta "15 Temmuz Demokrasi Kupası"nda mücadele edecek

İzmir takımları demokrasi için sahaya çıkıyor!

İZMİR  - İzmir'in futbol takımları Altay, Altınordu, Göztepe ve Karşıyaka, 10 Ağustos Çarşamba günü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için "15 Temmuz Demokrasi Kupası'nda mücadele edecek.

İzmir Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, organizasyonun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

İzmir Valiliği ve belediyelerin desteğiyle Altay, Altınordu, Göztepe ve Karşıyaka'nın katılımıyla 10 Ağustos Çarşamba günü saat 19.00'da başlayacak "15 Temmuz Demokrasi Kupası"nın düzenleneceğini kaydeden Erten, müsabakaların kırk beşer dakika oynanacağını ve galiplerin finalde, mağlupların ise üçüncülük maçında mücadele edeceğini açıkladı.

Erten, Doğanlar Stadı'nda oynanacak müsabakalara girişlerin ücretsiz olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"İzmir'in spor kulüpleri olarak demokrasimize, ülkemize, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkıyoruz. Duruşumuz nettir. Vatan, millet ve bayrak sevgisi vazgeçilmez ortak paydamızdır. İzmirimizin 9 kulübü de organizasyonumuzda yer alıyor ancak süre kısıtlaması ve formatı nedeniyle 4 takımımızı sahaya çıkarabiliyoruz. Bu nedenle sahaya çıkaramadığımız diğer kulüplerimize ve çok değerli taraftarlarına anlayışları için teşekkür ederiz." 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu da bu turnuvayı çok değerli ve anlamlı bulduğunu, 15 Temmuz'un en belirgin özelliğinin Türk milletinin iradesini ortaya koyması olduğunu söyledi.

Turnuvanın Doğanlar Stadı'nda yapılmasını planlandığını kaydeden Tatlısu ancak stadın yetişmemesi halinde Atatürk Stadı'nda oynanabileceğini sözlerine ekledi. 

KULÜP TEMSİLCİLERİ

Altınordu Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhunbilge, turnuvaya davet edildiklerinde koşulsuz olarak kabul ettiklerini belirterek, "İzmirli futbolseverlerin tribünde Türk bayraklarıyla olmasını önemsiyoruz." dedi.

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, 15 Temmuz'dan sonra Türk halkının gösterdiği birlikteliği sporda da göstermenin çok önemli olduğunu, bunu da İzmirlilerle kucaklaşarak yapmak istediklerini belirtti.

Karşıyaka ile Göztepe arasında, iki tarafı da başarıya taşıyan bir rekabet olması gerektiğini kaydeden Sepil, şöyle konuştu:

"Bu rekabetten korkmamak lazım. Birlikteliğimizi spor üzerinden Türkiye'ye göstermeye çalışıyoruz. Seyircinin yan yana olmasından korkmuyorum. Seyircilerimiz kendi aralarında dağılımı tanzim ederler. Geçmişte böyle bir turnuvada Göztepe ile Karşıyaka arasında tatsız olaylar olmuş, iki kulüp de cezalar almış ama İzmir olarak bunu aşacağız."

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ da organizasyona, Türk halkının gerektiği zamanlarda omuz omuza olduğunu göstermek amacıyla katıldıklarını söyledi.

Karşıyaka ve Göztepe arasında rekabetin her zaman olduğunu belirten Altuğ, "Bu rekabet İzmir futbolunu yukarıya taşıyacak bir rekabet olmuştur. Konuştuğumuz turnuva memleket meselesidir, böyle bir durumda hem Karşıyaka hem Göztepe taraftarlarının birlikte omuz omuza olumsuzluğa meydan vermeden birlikte olacaklarına inanıyorum." diye konuştu. 

Altay Kulübü Başkanı Cihangir Marmara da 15 Temmuz'da yaşanan kalkışmanın, halkın da desteğiyle püskürtüldüğünü, kendilerinin bu organizasyonda yer almalarını çok önemsediklerini kaydetti.   

Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş da olağanüstü bir dönemde İZVAK'ın öncülüğünde düzenlenen bu turnuvanın ilk olarak İzmir'de yapılmasının önemli olduğunu belirtti. (a.a)

 
İzmir'de korkutan yangın!
 
2010 KPSS'si ile ilgili flaş karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili'de Windsurf Heyecanı!
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Türkiye Yelken Federasyonu ve ...
TFF'de FETÖ depremi: Tüm kurullar...
Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) tüm kurulları, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel ...
Altınordu'da taşlar yerine oturuyor
Altınordu'nun 14 günlük Hollanda kampı bugün sona ererken, Teknik Direktör ...
 
Pınar Karşıyaka Erdi’yle anlaştı
Spor Toto Basketbol Ligi'nde yeni sezona yepyeni bir kadroyla girmeye ...
FETÖ'cü Enes'in Twitter hesabı askıya alındı
Fethullah Gülen hakkında attığı tweet'ler nedeniyle Türkiye'de büyük tepki ...
İzmirli itfaiyeciler dünya şampiyonasına gidiyor!
İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Pınar Karşıyaka ‘guardı’nı aldı!
Spor Toto Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka, şutör guard J'Covan Bown'dan ...
Galatasaray'da Hakan Şükür'e ihraç istemi!
Sarı-kırmızılı kulüp, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası bir üyenin başvurusu ...
İzmirli tekvandocu başarının 'Simge'si oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Simge Erensayın, Rusya'da düzenlenen ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva