HABERLER>SPOR
25 Kasım 2023 Cumartesi - 15:32

İzmir takımındaki iki oyuncudan şike telefonu: Kişi başı 100 bin verin!

Türk futbolunda yaşanan şike skandalına bir yenisi daha eklendi. Geçen sezonlarda 1. Lig'de şike girişimlerinin olduğu öne sürüldü. İzmir ekiplerinden olan Altınordu'da oynayan iki futbolcunun da adı şike iddialarına karıştı. Gazeteci Murat Ağırel, konuyla ilgili başkanlardan görüş aldı.

İzmir takımındaki iki oyuncudan şike telefonu: Kişi başı 100 bin verin!

Gazeteci Murat Ağırel, 1. Lig'de oynanan maçlarda şike tekliflerinin olduğunu ifade ederek konuyla ilgili kulüp başkanlarıyla görüştü. Ağırel'in iddiasına göre, Tuzlaspor - Giresunspor, Altınordu - Eyüpspor, Gençlerbirliği - Eyüpspor maçları mercek altına alındı.

Ağırel'in aktardıklarına göre, Tuzlaspor Kulübü yükselme maçları oynanırken Tuzlaspor adına Samsunspor başkanına gidip "Başkan 5 milyon versin Giresun'u yenelim, Adanademirspor ve Samsun şampiyon olsun" diyen Tuzlaspor yöneticisi ortaya çıkmasın istiyor. Bu yöneticinin aynı zamanda Samsunlu olduğu bilgisi de paylaşılan detaylar arasında yerini aldı.

Sözlerine Ağırel şöyle devam ediyor:

"Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım bu teklifi duyunca küfür ediyor, 'Yere batsın öyle şampiyonluk diyor' ve reddediyor. Maçın devre arasına Giresun 2-1'lik skor ile önde giriyor. Tuzlaspor Başkanı Feyzi İlhanlı soyunma odasına girip takımın gol atan oyuncusu dahil en iyi iki adamına 'Maça çıkmayacaksınız' diyor ve maça çıkarmıyor. Fransız futbolcu neden olduğunu sorguluyor ama nafile. Çıkan futbolcu yerine oyuna çok genç bir futbolcu kardeşimiz giriyor ama bir hata yapılıyor. Oyuna başkasının forması ile çıkıyor. Hakem 13 dakika sonra görüyor. Uyarıyor. Açın izleyin maçı. Maçı bilenler Giresun'un mutlaka yenecek güçte olduğunu söylüyor zaten. Ancak yaşanan gelişme bu.

Üstelik Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ile de konuştum. Yazdıklarımı aynen doğruladı. 'Evet bu teklif yapıldı reddettim. Bu bir ahlaksız teklifti, izin veremezdim. Herkes hakkı ile kazansın veya kaybetsin dedim' diye belirtti.

Altınordu - Eyüpspor maçı da var. Altınordu'da oynadığını iddia eden iki kişi (Altınordu Kulübü gözbebeğimizdir. Bu iki kişinin yaptığı, kulübe mal edilmemeli) yabancı numaradan Eyüpspor başkanına mesaj atıyor. 'Başkanım biz iki kişi ilk on birde maça çıkıyoruz. Bu sezon Süper Lig'i en çok siz hak ettiniz' diyor. Başkan 'İsminiz ne çocuklar' diye soruyor. Futbolcular, 'Bizim için lig bitti sayılır. Başkanım, isim tehlikeli olur bizim için. Bu maç sizin için bir şeyler yapmak istiyoruz. İster misiniz' diye yazıyor.

Devam ediyorlar 'Maçı istediğiniz şekilde bitirmenizi sağlarız. Kişi başı 100 bin başkanım' diye bitiriyorlar. Başkan hemen kulübün yetkililerini arıyor ve durumu bildiriyor. Telefon numarası da açık. Numara Gürcistan numarası. Ben de mesajlaşmalar var.

Gençlerbirliği kalecisi Nurullah Aslan adına Eyüpsporlu yöneticilere '500 bin TL verin maçı organize edelim' diyorlar. Eyüpspor yöneticileri durumu başkan Murat Özkaya’ya bildiriyor. Murat Özkaya hemen Gençlerbirliği yönetimini arayıp durumu bildiriyor ve 'Maça çıkarmayın' diyor. Kaleci maça çıkmıyor."

 
Çiğli'deki çöp krizinde mutlu son!
 
İzmir'de şüpheli ölüm... Derede kadın cesedi bulundu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'nın rakibi Efeler 09!
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta geçen hafta evinde Kelkit Hürriyetspor'u ...
Göztepe ve Karşıyaka voleybolda evinde!
Kadınlar Voleybol 1'inci Ligi'nde son 4 maçını kazanan zirve takipçisi ...
Hava muhalefetine uğradı... Bucaspor 1928'in maçı ertelendi!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta yarın oynanması planlanan Zonguldak Kömürspor ...
 
Menemen FK seri peşinde
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta son olarak deplasmanda Düzcespor'u 4-2 mağlup ...
Altay kritik virajda!
Trendyol 1. Lig 13. haftasında yarın Ahlatcı Çorum FK'ye konuk olacak ...
Göz-Göz'ün Stoilov'la ilk konuğu Tuzlaspor
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Göztepe, Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov ...
 
Pınar Karşıyaka'nın maç günü erkene çekildi
Basketbol Şampiyonlar Ligi E Grubu 4. haftasındaki Pınar Karşıyaka-SIG ...
Altınordu ateş hattında!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta geçen hafta evinde Afyonspor'a 1-0 yenilerek ...
Murat Pervane'den kenetlenme çağrısı!
1'inci Lig'de kümede kalma mücadelesi veren son sıradaki Altay'ın yeni ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Devlet baba nasıl yıkılır 33 yıl önce anlatmıştı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva