HABERLER>GÜNCEL
2 Temmuz 2020 Perşembe - 16:36

İzmir Tabip Odası'nın genel kurul kararına itiraz!

Odadan yapılan açıklamada, 11-12 Temmuz’da 2 Nolu Hol’de gerçekleştirilecek genel kurulun, pandemi nedeniyle üst düzey önlemler altında yapılacağı açıklandı. Bu karara tepki gösteren Hekim Güçbirliği Grubu, seçime katılmayacaklarını duyurdu.

İzmir Tabip Odası nın genel kurul kararına itiraz!

İzmir Tabip Odası, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla, nisan ayında yapılması gereken genel kurulun, 11-12 Temmuz’da, Fuar 2 Nolu Hol’de gerçekleştireceğini duyurdu. Pandemi nedeniyle nisan ayında gerçekleştirilemeyen genel kurul ve seçimi yapmak zorunda olunduğu görüşüne yer verilen açıklamada, “Pandemi nedeniyle alınan olağanüstü tedbirlerin ortadan kalkması ve normal çalışma hayatının başlaması ile birlikte, 6023 Sayılı Kanun’da belirlenen yasal gerekliliğin en kısa sürede yerine getirilmesi, Yönetim Kurulu’nun görevidir. Yönetim Kurulu’nun, kendi inisiyatifi ile kanunun vermediği bir yetkiyi kullanması ve seçimleri dilediği tarihte yapması mümkün değildir. Konak İlçe Seçim Kurulu tarafından İzmir Tabip Odası’na gönderilen 05.06.2020 tarihli yazı ile seçim tarihlerinin belirlenerek Seçim Kurulu’na bilgi verilmesi gerekliliği bildirilmiştir. İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından alınan karar uyarınca, 2020-2022 Dönemi Genel Kurulu ve seçimlerin 11-12 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir. Nitekim diğer tabip odalarının seçimleri de Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde tamamlanacaktır” denildi.

ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER ALINACAK

İzmir Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi: “Zor bir dönemde zorunlu olarak gerçekleştirilecek seçimli genel kurul sürecinde, meslektaşlarımızın ve seçim görevlilerinin sağlığının korunması için gerekli bütün tedbirler üst seviyede alınmıştır. Bütün seçim alanının Konak Belediyesi tarafından bir gece önce tamamen dezenfekte edilmesi, seçmenlere ve seçim görevlilerine steril paketler içinde tek kullanımlık mendil, kalem, maske temin edilmesi, belli alanlarda dezenfekte solüsyonlarının konulması vb. bütün sağlık tedbirleri alınmıştır. Seçim alanı, sosyal mesafe kurallarının en üst seviyede uygulanması için 2 Nolu Hol (11.000 m2) olarak belirlenmiştir. 12 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak 2020-2022 Dönemi Genel Kurulu seçimlerine katılım meslek örgütümüze/ Odamıza sahip çıkmak adına büyük anlam taşımaktadır. 
Mesleğimize, meslek örgütümüze, demokrasiye sahip çıkacağız.Tüm üyelerimizi 12 Temmuz’da İZFAŞ 2 Nolu Hol'de yapılacak olan seçimlere katılmaya, meslek örgütlerine karşı hazırlanan senaryoları boşa çıkarmaya davet ediyoruz.”

SUAT KAPTANER’DEN SERT TEPKİ

İzmir Tabip Odası önceki dönem Başkanı Dr. Suat Kaptaner de genel kurul ve seçim kararına sert tepki verdi. Normalleşme kararı çıkmasına rağmen pandeminin devam ettiğine dikkat çeken Dr. Kaptaner, İzmir Hekim Güçbirliği grubu adına sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

“Hekimlerimiz pandemi nedeniyle 4 aydır tek gün bile izin kullanamamış. Hekimlerin katılacağı tüm bilimsel tıp kongreleri ekim-kasım aylarına ertelenmiş. Tabip Odası, pandemi yorgunu hekimleri Temmuz’un 12’sinde oda seçimlerine çağırıyor. Çok sayıda ileri yaş hekimi, seçim ortamına çağırmak büyük risk ve tehlike. Yeri gelince, Sağlık Bakanlığı’nı eleştirenlerin, hekimleri zorladığı duruma bakar mısınız? Katılım hem olmaz, olursa da risk olur. Seçimleri eylül ayına erteleyin dedik, kabul görmedi. Hekimleri, bu seçime çağırmak vicdani ve etik sorumluluğunu almayacağız. Bu seçime katılmayacağız. Meslektaşlarımızı da katılmama konusunda uyaracağız. Özellikle ileri yaş onlarca hekim arkadaşımızın hastalanmasını istemiyoruz.”

 
Ünlü isimlerden Ozan Güven'e tepki: Eziksiniz!
 
Çamavlu Koop’un tulum peyniri, Halkın Bakkalı’nda
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nebil Gürhanlı 5 Temmuz 2020 Pazar 12:21

Kaldı ki, o hollerin iklimlendirilmesi hiç de optimal düzeyde değildir. Aynı yerde daha önce yapılan ihtisas fuarları v.b.den bilinmektedir... Müstahak olan tüm meslek mensuplarına katılımının fiziksel asgari koşulları sağlanmadan yapılacak genel kurul kapsayıcı ve demokratik olamayacaktır...

Yorumu oyla      2      3  
Ceyhun Balcı 2 Temmuz 2020 Perşembe 21:10

Mum dibine ışık vermiyor. Erken açılıyoruz, önlemler bu kadar hızlı gevşetilmemeli diyenler iş salgından seçim kaçırmaya gelince değişmekte sakınca görmeyebiliyorlar. Bu ortamda oda seçimlerini ille de yapacağız demek ne akla ne de vicdana doğar!

Yorumu oyla      2      3  
Can Öztürk 2 Temmuz 2020 Perşembe 18:43

Suat Kaptaner haklı. Bu bir risk, ileri yaşta ki (50 yaş üzeri) hekimler bu riski almaz. Bir çok hastane de 60 yaşa yakın ve üstü hekimler pandemi döneminde izinli sayıldı. Pandemi, henüz daha geçmedi. Eylül ayında ne olur, ayrı bir soru işareti.

Yorumu oyla      2      3  
Merih Hanhan 2 Temmuz 2020 Perşembe 18:41

Seçimler uygun bir zamana ertelenmeli

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İngiltere, Türkiye’ye uçuş yasağını kaldırıyor
İngiltere,'koronavirüs kapsamında güvenli olarak belirlediği ve Türkiye’yi ...
Metro'da 'maske' gerginliği!
Ankara'da, metroya bindikten sonra maskesini çıkardığı öne sürülen kişiye, ...
İzmir'de uyuşturucu operasyonları: 9 gözaltı!
İzmir'in 6 ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 4 bin 236 ...
 
‘Köpekten emir aldım’ deyip öldürdü! Müebbet yedi
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde tartıştığı bakkalı, köpeklerden emir aldığını ...
TikTok hakkında inceleme başlatıldı!
Kişisel Verileri Koruma Kurulu, sosyal medya uygulaması TikTok hakkında, ...
Albayrak ve ailesine hakarete tutuklama!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın şahsına ve ailesine yönelik ...
 
İzmir'de 'virüsün merkez üssü'nde son durum: Ölenlerden biri minibüs şoförü!
Menderes ilçesine bağlı kırsal Küner Mahallesi'nde, son dönemde artan ...
Göztepe'nin değişim planı hazır!
Süper Lig'de koronavirüs salgını arasından sonra çıktığı 3 maçta galibiyete ...
İzmir'de acı son: Doktor canına kıydı!
İzmir'in Bornova ilçesinde, özel hastanede kadın hastalıkları ve doğum ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva