HABERLER>GÜNCEL
7 Şubat 2018 Çarşamba - 15:19

İzmir Tabip Odası'ndan o açıklamaya tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) adından 'Türk' ibaresinin kaldırılmasına yönelik yaptığı açıklama, İzmir Tabip Odası’nın tepkisini çekti. Odanın Genel Sekreteri, Doktor Ceyhun Balcı, bu söylemin son derece tehlikeli olduğunu ve geri adım atılması gerektiğini söyledi.

İzmir Tabip Odası ndan o açıklamaya tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türk Tabipler Birliği’nin adından Türk ifadesinin kaldırılması gerektiği" açıklamasına İzmir Tabip Odası'ndan tepki geldi. Alsancak semtinde bulunan Tabip Odası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Sekreter Doktor Ceyhun Balcı, yapılan açıklamayı üzüntü ve kaygı verici bulduklarını belirtti. 

Türk adının hekimlerin meslek odalarından silinmemesi gerektiğini ifade eden Ceyhun Balcı, "Türk' adı hekimlerin meslek odasının adından silinmemeli. Türk hekimlerinin tıbbiyelik geleneğinden kaynaklanan yurtseverliği, tarihsel gerçeklerle de doğrulanacağı gibi tartışılmayacak denli sağlam temellere dayanmakta. Birinci Dünya Savaşı’nda, Çanakkale’de, Kafkas cephesinde ve onları izleyerek Kurtuluş Savaşı’nda kanlarıyla, canlarıyla bedenlerini siper etmiş hekimlerin ocağına Atatürk’ün tanımını yaptığı Türk nitelemesini çok görerek onları incitmek anlaşılır ve kabul edilebilir değil" dedi.

'TTB BÖLÜNMEK İSTENİYOR'
Yapılan açıklamanın ardından birilerinin Erdoğan’ın sözlerinden görev çıkarmaması gerektiğini söyleyen Ceyhun Balcı, TTB’den 'Türk' adının kaldırılması halinde, hata yapılacağını savundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üyelerine seslenen Balcı, yapılacak değişikliğe izin verilmemesini istedi. Gazetecilerin, 'Türk' adının kaldırılması ihtimali karşısında sergileyecekleri tutumun sorulduğu Balcı, şunları söyledi:

"Bunun kaldırılması o kadar da çok kolay bir şey değil. İki dudak arasında çıkan sözler kadar kolay değil. Bunun dile getirilmesi bile bir hata. Bunu dile getirenleri uyarmak istiyoruz. Ama 'Türk' adının kaldırılacağına ihtimal vermiyoruz. Fakat yapılan açıklama bile tehlikeli."

Balcı ayrıca, Türk adının kaldırılması halinde yapılabilecek hamleleri sırası ile yapacaklarını açıkladı. İzmir Tabip Odası üyesi Doktor Lütfi Çamlı ise hekimlerin ortak çatı yapısı olduğunu belirttiği TTB’nin bölünmeye çalışıldığını ileri sürdü. Çamlı, "33 yıllık hekimim. TTB’nin bu şekilde parçalanmasını kabul etmiyoruz. TTB bu ülkede yıllardır çağdaşlığa, insan onuruna yakışan hizmetlerin oluşmasına yön verdi. Tüm dünya sağlık örgütlerinin muhatap aldığı bir yapı. Ama Sağlık Bakanlığı muhatap almaz. Bugün bu çatı örgütü bölünmek isteniyor. Çok tehlikeli bir durum. Aslında hakiki bölücülük bu" dedi. (DHA)

 
Karşıyaka'da telaş! 12 puan birden...
 
İzmir'deki okulda yaşanan patlama meclis gündeminde!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 7 Şubat 2018 Çarşamba 19:13

Sn. Tarık izmir tabip odamız ordusunun yanında bir odadır. Ancak maalsef tbb''yi hdp sempatizanları ve türk düşmanları ele geçirmiş. Yapılması gereken bu unsurları temizlemek iken, kurumların ismini değiştirmek abesle iştigal. TBB ve TTB''nin kurumsal olrarak ne suçu var. Tayyip gerçekten artık ülkeyi yönetemiyor.

Yorumu oyla      11      5  
Tarık 7 Şubat 2018 Çarşamba 15:49

Hadi ordan her türlü bölücü örgüt lehine açıklama yapan siz.kendi mehmetciğine işgalci diyen siz doğuda hendekçi teröristlere sahip çıkan siz.türk ifadesi sizin odanıza yakışmıyor.ha birde ilk bakanlar kurulu toplantısında ne karar çıkıyor göreceksiniz.o kadarda kolay değilmiş bilmem ne....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de asayiş raporu: 1 haftada 336 kişi!
İzmir’de huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla kent genelinde yapılan ...
Türkiye'ye karşı terörist işbirliği!
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden arındırılan yerleşim yerleri, ...
İzmir'de terör operasyonları: Eski İl Başkanı da gözaltında!
İzmir merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda aralarında HDP İzmir eski ...
 
Muğla faciasında iddianame hazırlandı: İşte istenen ceza!
İZMİR'den Muğla'nın Marmaris ilçesine Anneler Günü kutlamasına giden 24 ...
Hırsızdan icat! Polis kayıtlarına ilk kez girdi
‘Pompalı hava torbası’ kullanarak otomobil hırsızlığı yapan çete çökertildi. ...
'Adalet Yürüyüşü'ne saldırı planında kan donduran detay!
Adalet Yürüyüşü'ne terör örgütü DEAŞ'ın saldırı girişiminin, örgüt tarafından ...
 
TSK'dan açıklama! İşte öldürülen terörist sayısı
Türk Silahlı Kuvvetlerince Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu ...
İzmir'de patlamanın yaşandığı okulda eğitime ara!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde doğalgaz sıkışması nedeniyle patlama yaşanan ...
Furkan Vakfı'na ait dokümanlara el konuldu
Adana'da şüphe üzerine polis tarafından durdurulan otomobilde, yöneticileri ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva