HABERLER>SAĞLIK
10 Nisan 2018 Salı - 13:39

İzmir Tabip Odası’nda seçim heyecanı

İzmir Tabip Odası üyeleri 2018-2020 dönemi yönetimini ve kurullarını belirmek için 15 Nisan Pazar günü sandık başına gidecek. Bu dönem Hekim Güçbirliği grubu ile Demokratik Katılımcı Hekimler grubu yönetime aday olmak içi 15 Nisan 2018 Pazar günü saat 09:17:00'de sandık başına gidecek

İzmir Tabip Odası’nda seçim heyecanı

İzmir Tabip Odası’nın seçimli genel kurulunda mevcut Başkan Prof. Dr. Fehmi Akçiçek'in aday olduğu Hekim Güçbirliği grubu ile Demokratik Katılımcı Hekimler grubu yarışacak. Yaklaşık 9 bine yakın hekimin katılacağı seçimlerde İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, yeniden göreve aday gösterilirken Demokratik Katılımcı Hekimler grubu başkan adayı ise Prof. Dr. Funda Barlık Obuz oldu.

HEKİM HAKLARI İÇİN ETKİN ROL TALEBİ
Hekimlerin, hekimliğin ve toplumcu sağlık anlayışının ancak Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri yaşadığı sürece ayakta kalabileceği düşüncesinde olduklarını belirten Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, hekimlerin sorunlarını sıraladı. Bunlar arasında insanca yaşama yetecek, emekliliği hayal olmaktan çıkartacak emekli aylığı, sağlıkta şiddet yasa tasarısının bir an önce yürürlüğe girmesi, performans baskısının hafiflemesi adına döner sermaye sabit tutarlarının iki katına çıkarılması olduğunu anlatan Akçiçek, özel sağlık kurumlarında çalışan hekimlerin hak edişlerinin SGK güvencesine kavuşturulması gerektiğini söyledi. Akçiçek, Oda olarak hekimlerin sorunlarının çözümünde etkin rol oynamak istediklerini dile getirdi.MESLEKİ ETİK DERĞERLERİN KORUNMASI İÇİN
Özlük hakları, iş ve gelir güvencesi, mesleki bağımsızlık ve halkın sağlık hakkı için göreve aday olduklarını açıklayan Demokratik Katılımcı Hekimler grubu başkan adayı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, son dönemde meslek örgütlerinin çıkarılmak istenen yasalarla etkisiz ve işlevsiz hale getirilmek istendiğini illeri sürdü   Obuz, ulusal hekim birliklerinin Dünya Tabipler Birliği'ne üye kabul edilebilmeleri için devlet kurumlarından ayrı bağımsız yapılarının olması gerektiğini savundu. Prof. Dr. Obuz, hekimlerin sorunlarının çözümü için demokratik ve katılımcı bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini, mesleki etik değerlerin korunması ve geliştirilmesi için çalışacaklarını kaydetti.

DEMOKRATİK VE ÖZGÜR ORTAM
Toplumun sağlığının korunmasında ve sağlığın en önemli belirleyicilerinden demokratik ve özgür bir ortamın yerleşmesinde hekimlere büyük görev düştüğünü savunan Obuz, OHAL sürecinde kanun hükmünde kararnamelerle binlerce hekimin haksız hukuksuz şekilde ihraç edildiğini öne sürdü. Obuz, güvenlik soruşturması olumsuz geldiği gerekçesiyle mecburi hizmete başlatılmayan 1000'e yakın yeni mezun hekim olduğunu, bu hekimlerin özel kuruluşlarda da çalışamadığını dile getirdi.

"PERFORMANS SİSTEMİ İŞ BARIŞINI BOZUYOR"
Son 15 yıldır uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın iflas ettiğini ileri süren Obuz, sağlığın ticarileştiğini, hastaların nitelikli sağlık hizmetine erişiminde sorunlar olduğunu, hekimlerin de büyük bir iş yükü, uzun ve yorucu çalışma saatleri altında yıprandıklarını savundu.Prof. Dr. Obuz, "Bu programın önemli bir parçası olan performans sistemi, yarattığı haksızlıklar ile iş barışını bozmaktadır. Emekliliğe yansımayan ve hizmet başına yapılan ödemeler nedeniyle hekimler kimi zaman izin kullanmaktan bile kaçınıyor" dedi.“GÜÇLÜ VE MÜCADELECİ BİR TABİP ODASI İÇİN”
Prof. Dr. Funda Obuz son olarak 'Demokratik Katılımcı Hekimler' adına aday olma gerkeçelerini şu şekilde ifade etti:
Yeni bir seçim dönemine Olağanüstü Hal (OHAL) koşullarında, temel hak ve özgürlüklerimizin daraltıldığı bir ortamda giriyoruz. Modern cumhuriyetin tüm kazanımları ortadan kaldırılırken özgürlükler ve demokratik yaşam biçimi kısıtlanmakta, iktidar kendi yönetim anlayışına uygun bir devlet yapılanmasını yaşama geçirmeye çalışmaktadır, sağlık da bu dönüşümden payını alıyor. Bizler Demokratik Katılımcı Hekimler olarak, daha demokratik, katılımcı, ülke sorunlarını görmezden gelmeyen, sağlığın ticarileşmesine, hekimlerin büyük sorunlar içinde tükenmişlik yaşamasına seyirci kalmayan mücadeleci bir yönetim için,15 Nisan 2018 Pazar günü yapılacak İzmir Tabip Odası seçimlerinde aday olduğumuzu ilan ediyoruz. Hekimlik değerlerini ve halkın sağlık hakkını savunurken, barışın egemen olduğu, özgür, adil, demokratik bir ülkede yaşamak istiyoruz. Yaşamdan ve barıştan yana olma tutumumuzu bugün olduğu gibi yarın da sürdüreceğiz. Ülkemizde hekimlik mesleğini uygularken karşılaştığımız sorunlar her geçen gün maalesef artıyor. Buna karşın yılmıyoruz! Tüm meslektaşlarımızı insanca çalışma koşulları, çalışırken ve emeklilikte insanca ücret, iş güvencesi, mesleki bağımsızlık, halkın sağlık hakkı, iyi hekimlik ve nitelikli sağlık hizmeti için mücadeleye ve bizleri desteklemeye davet ediyoruz.”

 

 
Selçuk'ta 'Roman havası' esti!
 
AK Parti İzmir'in gençliğinde devir-teslim zamanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaban mersini, idrar yolu enfeksiyonunu önlüyor
Yaban mersini meyvesinin tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonunu önemli ölçüde ...
O ilçede bebekler de astımlı doğuyor!
43 bin nüfuslu Dilovası’nda pek çok evde bir kanser veya astım hastası ...
Müdür Salnur’dan ‘siyaset sorusu’na doktor cevabı: Yarın nelere gebe bilmiyorum!
Geçmiş yıllarda AK Parti’den milletvekili adayı olan İl Sağlık Müdürü ...
 
Yaza 'Bikini Diyeti' ile hazırlanın
Kışın etkilerinin geçmeye başladığı bu günlerde, tatil planları da yapılmaya ...
Minik Eylül'ün 'kalpten' mücadelesi
Denizli'de kalp yetmezliği ile dünyaya gelen ve 19 aylıkken hastalığı ...
Özel hastanelerde kiralık doktor dönemi
Sağlık sistemine 3 yıl önce giren düzenleme ile özel hastanelere, şirket ...
 
O ilde çok sayıda asker hastaneye kaldırıldı!
Antalya'da rahatsızlanan 20'den fazla asker hastaneye kaldırıldı.
Bakan Eroğlu hastanede kaldırıldı!
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, gribal enfeksiyon nedeniyle ...
Emine hemşire kanseri yendi, şimdi umut oluyor
İzmir'de meme kanserini yendikten sonra ameliyathanedeki görevine dönen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva