HABERLER>GÜNCEL
4 Ağustos 2020 Salı - 11:21

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı endişeli: Koronavirüs vakaları maalesef artacak!

Başkan Dr. Lütfi Çamlı, "Bayramda maske, fiziksel mesafe ve hijyene uyulmadı. Sanki pandemi geçmiş gibi normalleşme sürecinin başlatılması hataydı. Ülkeyi yönetenler, halk kurallara uymadı, demekle sorumluluktan kurtulamaz" dedi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı endişeli: Koronavirüs vakaları maalesef artacak!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Kurban Bayramı tatilinde pandemi yokmuş gibi yaşanmışlıklar, koronavirüs ile mücadelede başa dönüleceği kaygısını uyandırdı. Yolculuklarda, kumsalda, denizde, restoran ve kafelerde yaşanan kontrolsüz yoğunluklar, henüz birinci dalgası geçmeyen pandemide vaka sayılarının yeniden pik yapmasından endişe ediliyor. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, "Üzülerek söylüyorum, Covid-19 vakalarında maalesef vaka artışı görülecek" ifadesini kullandı.

SANKİ DESTAN YAZILDI!
1 Haziran itibariyle başlatılan normalleşme sürecinde, pandemi öncesine gidildiğini belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, "Tedbirler gevşetildi, bazıları tamamen ortadan kaldırıldı. O dönemde kısmi olarak azalan vaka sayıları gerekçe gösterildi. Sanki destan yazılmış, sanki pandemi geçmiş gibi bir hava yaratıldı. Bunun halktaki yansıması da böyle oldu. İnsanlarımız pandemi öncesindeki gibi yaşamaya başladı" dedi. Pandeminin, sadece maske, sosyal mesafe ve hijyenik tedbirlerlee yönetilemeyeceğini savunan Başkan Çamlı, "Günlük pratiğe baktığımızda bu üçlü kuralın bile yeterince uygulanmadığını görüyoruz. Yeni açılım süreci, bilimsel verilere dayanmıyordu. Ekonomik kaygılar yüzünden böyle bir açılım öngörüldü" dedi ve Kurban Bayramı'nda çeşitli yerleşimlerden gelen kuralların çiğnendiği fotoğraflarla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

BAKANLIK RAKAMLARI ÇOK İYİMSER

"Ciddi boyutlarda vaka artışları var. İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Gaziantep, Mardin ve pek çok ilde artışlar olduğunu biliyoruz. Ankara'da yoğun bakımların dolduğu haberlerini alıyoruz. Sağlık Bakanı'nın 17 kişinin öldüğünü açıkladığı gün, Diyarbakır'da 8 kişi hayatını kaybetti. Bakanlık açıklamalarıyla, sahadan gelen rakamlar arasında çok farklar var. Bakanlık açıklamaları çok iyimser kalıyor. Covid-19 hastalarını, ancak test sayılarını artırarak anlayabilirsiniz. Oysa yapılan test sayılarında bir artış yok, azalma bile söz konusu. Bununla birlikte özellikle testlerin kimlere yapıldığı çok önemli. Covid hastası ile temas etmiş kişilerde semptom yoksa, test yapılmıyor. Risk grubundakilerin yüzde 50'sine test yapılmıyor. Testin güvenirliği zaten yüzde 60... Covid-19 teşhisini yakalayamama durumu var. Sağlık çalışanlarının sağlıklı kalması lazım. Onlara da test uygulanmalı."

COVİD-19, TÜM ANADOLU'YA TAŞINDI
Kurban Bayramı'nda maske kullanımı, fiziksel mesafe ve hijyen kurallarına uyulmadığının altını çizen Başkan Dr. Lütfi Çamlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sahillerde, toplum yaşam alanlarında ne maske kullanımı vardı, ne fiziksel mesafeye uyuldu, ne de hijyenik kurallara dikkat edildi. Bayram nedeniyle ciddi sayıda seyahat edildi. Sahillerde İstanbul yoğunluğunda vaka yoktu. Fakat Covid-19'u oralara da götürdük. Tüm sahillere gitti. Pandeminin tüm Anadolu'ya ciddi olarak yayıldığını görüyoruz. Toplu taşımalarda ihlaller oldu. Mesela uçaklarda yoğun talep nedeniyle birer koltuk boş bırakılmadı. Bayramda, tedbirlerin uygulanmadığı bir dönem yaşadık. Hastalığın bize çok ciddi bir yoğunlukla geleceği kesin. Birinci dalga geçmedi. Birinci dalgada vaka sayısında yeniden pik yaşanacağını öngörmek hiç de zor değil. Sonbaharda okulların açılması, tatilcilerin eve dönüşü,havaların soğuyacak olması sebebiyle daha çok kapalı alanlara geçilecek olması, mevsimsel grip vakaların artması, ikinci dalganın ekim-kasım aylarında gelmesi bekleniyor. Bayramda ne yazık ki her şeyde başa dönüldü."

PANDEMİ SÜRECİ, İYİ YÖNETİLMEDİ
İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, ülkeyi yönetenlere de seslendi:

"Kurban Bayramı'nda yaşananların, bir süre sonra vaka olarak yansıyacağı muhakkak. Burada sormak lazım. Acaba ülkeyi yönetenler, bu sonbaharda iyice artacak olan bu pandemi vakalarıyla ilgili herhangi bir tedbir alındı mı? Bir takım kısıtlamaların yeniden hayata geçirilmesi gündemde mi? Belli stratejik planlamalar yapıldı mı? Eylülde vaka sayısı şu rakama inecek,, test sayısı şu rakama ulaşacak, gibi.. Yoksa bu artışı, vatandaş tedbirlere uymuyor diye yakınmayla mı geçirecekler?? Evet; vatandaşlarımız rehavete kapılıp kurallara uyulmamış olabilir ama vaka sayısındaki artışta tek suçlu, vatandaş olarak gösterilemez. Ülkeyi yönetenler, halk kurallara uymadı, demekle sorumluluktan kurtulamaz. Bu sürecin iyi yönetilmediği  bir gerçek."

 
Bakan Pekcan temmuz ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı
 
Okulların açılması en zor karar... İleride daha iyi olacağının garantisi yok!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 4 Ağustos 2020 Salı 14:40

gercekten vatandas dinlemiyor calıstıgım yerde bile maske takan kişi %20. Bir turlu takmıyorlar. Devlete suc bulmuyorum ben.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşlı çiftin 'Vosvos' tutkusu
Ankara'da yaşayan 50 yıllık evli çift Kadir (78) ve Şermin (72) Gürkaner, ...
Çeşme'deki darp olayına ilişkin görüntüler ortaya çıktı!
Model Daria Kyryliuk Çeşme'deki The Beach of Momo'nun güvenlik görevlileri ...
İzmir’de o kulübün başkanına tepki!
Gazeteci İsmail Saymaz'ın söylemlerine sosyal medyadan cevap veren Belevi ...
 
Ukraynalı top modelinin darp edilmesiyle gündeme gelmişti: O isim tanıdık çıktı!
Ukraynalı top model Daria Kyryliuk’un Çeşme’de darp edilmesiyle gündeme ...
Portatif havuzda izole tatil!
İzmir'de, bir girişimcinin fiberglass (cam elyafı) malzemeden yaptığı ...
Ülkenin en yaşlısı hayatını kaybetti!
"Belçika'nın en yaşlı kişisi" unvanını taşıyan Mariette Bouverne, 111 yaşında yaşamını yitirdi.
 
Mehmet KARABEL yazdı... Kasıt yok demek saflık olur!
Mehmet KARABEL yazdı... Kasıt yok demek saflık olur!
Sahte doktor ilaç alırken yakalandı!
Adana'da, kırmızı reçeteyle satılan ilaçlardan almak istediği sırada sahte ...
Ayasofya'nın açılışına katılan vekile korona şoku
24 Temmuz'da ibadete açılan Ayasofya Camii'nde cuma namazını kılan isimler ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva