HABERLER>SAĞLIK
4 Ocak 2021 Pazartesi - 14:42

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı'dan 'çift maske' açıklaması

Çift maske takma konusunda bilimsel bir veri olmadığına dikkat çeken İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, "Önemli olan, maskenin koruyuculuğu. Eğer koruyucu ekipman olarak maske standartlara uygun değilse, çift maske takmakta fayda var elbette" dedi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı dan  çift maske  açıklaması

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Bir aydır uygulamada olan hafta sonları sokağa çıkma yasağı, hafta içinde saat 20.00'den 05.00'e kadar süren kısıtlamalar, pandemiyi kısmen de olsa frenledi. Pozitif vaka ve ölüm sayılarında düşüş gözlenirken, pek çok vatandaşın artık çift maske takması dikkat çekiyor. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, çift maske takmak gerektiği konusunda bilimsel bir veri olmadığının altını çizerken, bu koruyucu ekipmanın standartlara ne kadar uygun olduğunun önemine vurgu yaptı.

GÜVENLİ OLMADIĞI YÖNÜNDE KAYGINIZ VARSA...
Kullanılan maskenin ne kadar güvenli olduğu konusunda kaygılar yaşandığını, eğer ürün standartlara uygun değilse, çift maske takmanın yararlı olabileceğini belirten Başkan Dr. Çamlı, "Bazı ürünler o kadar kötüydü ki, çift maske taktıkları halde insanlar hastalandı, Covid 19'a yakalandı. Sağlık yöneticilerinin hastanelerde dağıttığı ekipmanların da güvenli olmadığı ortaya çıkmıştı. Sağlık çalışanları bunları kullandı ve çok sayıda arkadaşımız Covid 19'a yakalandı. Güvenli olmayan maske ve diğer koruyucu ekipmanlar, yakın zamana kadar dağıtıldı" ifadesini kullandı.

EVDE MASKEYLE OTURMANIN FAYDASI VAR MI?
İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, çekirdek ailelerinin evde maske ile oturmasının faydalı olup olmayacağı konusundaki sorumuza ise şu yanıtı verdi:

"Çekirdek ailede, her gün birbiriyle karşı karşıya gelen ailelerin maske takmasına gerek yok. Bu kişilerde pozitiflik söz konusuysa, zaten bir arada olmamaları gerekiyor. Evlere misafir almamak gerekiyor, misafirliğe gitmemek gerekiyor. Bilim insanları tarafından böyle bir şey önerilmedi. O evde, riskli alanlarda çalışanlar varsa, bu kaygıları yaşadılar. Mesela sağlık çalışanları... Arkadaşlarımız evlerine gittiklerinde, ailelerine, yaşlı anne ve babalarına bulaştırma kaygısını yaşadılar. Bu nedenle anne babayla ayrı evlerde yaşadılar. Böyle durumlar söz konusuyla, evde maskeyle oturmakta fayda var elbette."

İZMİR'DE SON ÜÇ HAFTADA DÜŞÜŞ GÖZLÜYORUZ
İzmir'in sağlık karnesini değerlendiren Başkan Dr. Lütfi Çamlı, rakamlarda son üç haftada önemli seviyede gerileme görüldüğünü, bunun da sevindirici olduğunu söyledi.  Çamlı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Son iki-üç haftada Covid-19 pozitif vaka sayılarında belirgin bir düşme var, yüzde 50 civarı. Hastaneler, üç hafta önce tamamen doluydu ve yüzde 85'lik doluluk oranı vardı. Üç dört boş yatak bulunabiliyordu. Sedyelerde, acilde yatak bekleyen hastalar vardı. Bugün, bu tür görüntüler yok. Aile hekimlerine yapılan Covid-19 şikayetlerinde düşüş görüldü. Bunda alınan tedbirlerin rolü var elbette. Çünkü hasta sayıları, gerçek rakamlarla ifade edilince, insanlarımız olaya daha ciddi yaklaşmaya, kurallara riayet etmeye başladı. Kendilerini gönüllü karantinaya aldı. Kıraathane gibi toplu buluşma yerlerinin kapalı olmasının da faydasını gördük. Böyle yerler kapalı olunca herkes evine gitmek zorunda kaldı. Dolayısıyla işten eve, evden işe bir hayat başladı. Alsancak'ta, sahilde artık can sıkıcı görüntülerle karşılaşmıyoruz. Bu düşüşün devam etmesini diliyorum ve her zamanki gibi pandemiyi kontrol altına alabilmek için tam kapanma sürecine geçişin şart olduğunu ifade etmek istiyorum."

 
Koronavirüs sessizliği caretta carettalara yaradı
 
Aylin Aslım müjdeyi verdi: Anne olacağım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Osman Müftüoğlu'ndan çift maske itirafı
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu maske kullanımı kunusunda en çok merak edilen ...
Platonik aşkı reddetti: 6 ayda 52 kilo zayıfladı!
Antalya'da, sevdiğini söylediği gencin 'Bu halinle mi' sözüne üzülen Begüm ...
Şampiyon ebe korona için gönüllü oldu
Mersin Şehir Eğitim ve Hastanesi'nde ebe olarak görev yapan vücut geliştirme ...
 
Bilim Kurulu Üyesi yanıtladı: Her sene aşı olacak mıyız?
Bilim Kurulu Üyesi yanıtladı: Her sene aşı olacak mıyız?
Bakan Koca 'Tedavi ücretsiz' dedi, İzmir Valiliği de destekledi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'İlaç şirketlerinin baskısı ile çocuklarımızın ...
Salgında günün bilançosu: 193 vefat, 9 bin 877 yeni vaka!
Sağlık Bakanlığı günlük koronavirüs bilançosunu açıkladı.
 
İzmir'de virüse bir kurban daha! Mesai arkadaşı sitem etti...
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli Prof. Dr. Ahmet Uğur ...
SMA hastası Yiğit Alp destek bekliyor
İzmir'in Menemen ilçesinde Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası ...
İnternet bağımlısı çocuklar savaş ve strateji oyunlarına yöneldi
Salgın sürecinde internet bağımlılığına yönelik üç üniversiteden akademisyenlerin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva