HABERLER>SPOR
20 Haziran 2016 Pazartesi - 11:29

İzmir stat mezarlığına döndü!

Son dönemde Antalya'dan Bursa'ya, Konya'dan Rize'ye, Afyonkarahisar'dan Kayseri'ye kadar Türkiye'nin dört bir yanında yeni ve birbirinden modern statlar açılırken ülkenin 3'üncü büyük kenti İzmir, tam bir stadyum mezarlığına döndü.

İzmir stat mezarlığına döndü!

Yeniden yapılmak üzere yıkılan statlar, yerel yönetimlerle merkezi idare arasındaki çekişme yüzünden ortada kalıp mezbelelik haline geldi. Şehrin cezibe merkezleri olan Alsancak, Karşıyaka ve Güzelyalı'daki görüntüler, yeni bir sezon için geri sayımın başladığı şu günlerde İzmir kulüpleri ve İzmirli futbolseverleri kahrediyor.

ALSANCAK'TA 2 KALE DİREĞİ KALDI
Kentin hafızasında önemli bir yer tutan ve geçmişte ev sahipliği yaştığı tarihi maçlar yüzünden İzmir'in futbol mabedi olarak kabul edilen Alsancak Stadı, depremde yıkılma riski bulunduğu gerekçesiyle 2014 yılının Ağustos ayında ani bir kararla kapatıldıktan sonra geçen yıl yerle bir edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, geriye yalnızca 2 kale direği , 4 aydınlatma direği ve yeşil sahası kalan emektar stadın 12 bin kapasiteyle yeniden inşa edileceğini açıkladı. Ancak aradan geçen 2 yılda ne resmi bir proje ortaya çıktı, ne ihale tarihi belirlendi ne de kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapıldı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR DAVA AÇINCA…
Karşıyaka İlçe ve Gürsel Aksel Stadı'nın 15'er bin kapasiteyle yenilenmesi için Ocak 2014'te ihale yapıldı. Kulüpler, geçen yıl bu tesislerde kullandıkları tenis kortları, halı sahalar ve salonlarla idari binaları apar topar boşaltıp yıktı. Karşıyaka Stadı'nın yerine müteahit firma altyapı, kazıklama ve zemin iyileştirme çalışmalarını tamamladı.

Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine mülkiyet, tapu birleştirme gibi işlemler yapılmadığı gerekçeciyle ihaleler iptal edildi. Normalde geçen nisan ayında açılması gereken her iki tesis, tıpkı Alsancak gibi stat mezarlığı gibi ortada kaldı.

GÖZTEPYE'YE FESİH ŞOKU
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Ankara 18'inci İdare Mahkemesi'nin ihaleyi iptal kararının ardından Göztepe Gürsel Aksel Stadı ihalesini alan Doyap Yapı İnşaat'ın sözleşmesini feshettiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz şubat ayında firmaya tebligat göndererek Danıştay'a yapılan itirazdan sonuç alınıncaya kadar yeni hak ediş ödemesi yapılmayacağını bildiren TOKİ, mahkeme süreci uzayınca sözleşmeyi de sonlandırdı. TOKİ'nin Göztepe'de henüz stat inşaatına fiilen başlanmadığı için bu kararı aldığı, Doyap Yapı çalışanlarının da şubat ayındaki tebligattan sonra stattan ayrıldığı öğrenildi.

İNŞAAT UZAYACAK
Danıştay'dan çıkacak karara göre Göztepe Stadı için yeni ihale yapılacağını, ancak bu durumun inşaat sürecini uzatacağını belirten yetkililer, yeni ihale sonrası yasal itiraz süreci içinde tekrar dava açılma riski bulunduğunu da söyledi.

Karşıyaka Stadı'nda ise ihaleyi kazanan Ali Acar İnşaat'ın arazide altyapı, kazıklama ve temel çalışmalarını tamamlayıp fiili durum yarattığını, bu nedenle sözleşmesinin feshedilmediğini kaydeden yetkililer, "Firmaya şubat ayına kadar hak ediş ödemelerini yapan TOKİ, Danıştay'ın kararını bekliyor. Danıştay'dan yürütmeyi durdurma çıkarsa inşaat sürecek. Karar olumsuz olursa bu stat için de yeni ihale yapılması şart" diye konuştular. (dha)

 
Flaş! AK Parti önünde intihar mesaisi: Tüfeği çenesine dayadı…
 
Ensar Vakfı yaz okulu tepkilere rağmen açıldı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 20 Haziran 2016 Pazartesi 23:15

Bunca yıldır İzmirspor, Karşıyaka, Altay, Göztepe ve Altınordu 2 stadı kullanırken sorun olmadı da şu son 6-7 yılda mı sorun oldu? Eskiden bu kadar kulüp 2 stadı kullanırken Alsancak ve Atatürk stadının zeminleri çok iyiyken ne oldu da bu duruma gelindi? Karşıyaka ve Gürsel Aksel statları ihtiyacı karşılamaz hayal kurmayın hem orada yaşayan insanlara da eziyet olur trafik, kavga, küfür, gürültü vs... Alsancak stadı davalık değil ne bekleniyor hala? Atatürk stadı çürümeye terk edilmiş resmen ve kentin stat için en uygun yerinde bulunmakta neden yenilenmiyor istense hemen yenilenir ama amaç farklı, amaç sadece ben yaptım oldularla iş yapmış görünmek ve oy devşirmeye çalışmak. Bnece belediye Menderese stat yapacağına bakanlığa gidip ricada bulunup yap işlet devretle Alsancak stadını yapsın bakanlığa devretsin.

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 20 Haziran 2016 Pazartesi 15:52

İZMİRLİ BAŞBAKANIMIZ VAR... İZMİR'E GELDİĞİNDE TRAFİĞİ KİLİTLEYEN.

Yorumu oyla      11      5  
20 Haziran 2016 Pazartesi 14:03

Bugün bakıyorsun ufacık Batman'a , Uşak'a 15 bin kişilik statlar yapılıyor bir de İzmir'de 15-12 bin kişilik statlar yapılmak isteniyor. Diğer şehirler örneğin bir Samsun'a 35 bin kişilik stat bitmek üzere. Eskişehir öyle. Adana 35 bin kişilik, Antalya öyle. Trabzon 40 bin kişilik. Bize niye butik deyince de seyirci sayısı az deniyor. Diğer şehirler maçlarını 35-40 bin kişiye mi oynuyor? Yılda 45 milyar vergi veren, Türkiye'nin 3.büyük şehrine mahalle arası butik stat çok net yapmayın. Daha iyisini yapan elbet çıkar ama takımların geleceğini çalmayın. İzmir futbolu da artık bir yerlere gelmeli. Rakipler 35-50 bin kişilik statlara sahip olacak bizim takımlar semt statlarına mahkum kalacak. Bu butik statlar yapıldığı an da en az 30 yıl buralar kullanılacak.

Yorumu oyla      11      5  
20 Haziran 2016 Pazartesi 13:42

'ALSANCAK'TA 2 KALE DİREĞİ KALDI' denmiş. Bakanlık Alsancak için neyi bekliyor? Neredeyse 1 yıl önce yıkıldı. AVM mi olacak? İstenseydi Karşıyaka, Göztepe ve Alsancak Statları çoktan yapılırdı. Atatürk Stadı yıkılıp baştan yapılmayı bekliyor. Şehrin göbeğinde 50 bin kişilik beton yığını stat orada öyle boş duruyor. Belediye Menderes tarafına şehir stadı yapacağım diyor. Ayıptır sorması bu şehirde tek takım mı var da şehir stadı yapılmak isteniyor? Kim orada oynayacak? Ne işe yarayacak? Kim gidecek? Mahalle arası butik stat yapacağım diyen bakanlık da maksak günü kurtaracak stat yapıp oy kapma peşinde.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe’den Umut hamlesi
Vartaş Elazığspor'dan Togolu orta saha oyuncusu Prince Segbegia ve Kıbrıs ...
NBA’in en büyüğü Cleveland: ‘Kral’ın gözyaşları!
Final serisinin 7. ve son maçında Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors'u ...
Bucaspor'da Başkan'dan yöneticilerine isyan!
Spor Toto 2'nci Lig temsilcilerinden Bucaspor'da Başkanı Başkan Çetin ...
 
Altınordu 3 bilet kesti
PTT 1'inci Ligi ekiplerinden Altınordu'unun 3 futbolcusuyla yollarını ayıra cağğı bildirildi.
Göztepe yabancı değirmeni!
PTT 1'inci Ligi'nde yeni sezona yine şampiyonluk parolasıyla hazırlanan ...
Göztepe’de rota Bilal Aziz
PTT 1'inci Ligi'nde Fransız stoper Leo Schwechlen ve Elazığspor'dan Togolu ...
 
Bucaspor yönetiminden kongre kararı!
Spor Toto 2'nci Ligi ekiplerinden Bucaspor'da yöneticilerin olağanüstü ...
Karşıyaka-Kocaoğlu zirvesi: Neler konuşuldu?
Büyükşehir Belediyesi'ndeki ziyarette Kocaoğlu'na kulübün durumunu ve ...
Altınordu’da İrfan da tamam!
PTT 1'inci Ligi'nde dış transferde ilk anlaşmayı Adana Demirspor'dan defans ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva