HABERLER>POLİTİKA
27 Temmuz 2016 Çarşamba - 11:40

İzmir siyasetinde ‘birlik’ günü: AK Parti CHP’yi ağırladı!

15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası demokrasinin yanında sağlanan ve CHP’nin Taksim mitingine AK Parti’den üst düzey katılım olmasıyla tavan yapan birlik-beraberlik havası İzmir’e de yansıdı. CHP İl Başkanı Yüksel yönetimiyle birlikte AK Parti İl Başkanı Delican’a konuk oldu.

İzmir siyasetinde ‘birlik’ günü: AK Parti CHP’yi ağırladı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - 15 Temmuz’daki girişimin önlenmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde darbeye karşı demokrasinin yanında sağlanan birlik ve beraberlik CHP’nin Taksim’de düzenlediği mitinge AK Parti’den üst düzey katılım olmasıyla güçlenmişti.

Bu anlamda bir önemli gelişme de İzmir siyasetinde yaşandı.



Taksim mitinginin ardından karşılıklı mesajlarla Gündoğdu’da ortak bir buluşma sinyali veren CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel ile AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve yönetimleri bir araya geldi.

CHP İl Yönetim Kurulu Başkan Yüksel öncülüğünde AK Parti İl Başkanı Delican’ı ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

İl kongresinden sonra AK Parti’nin CHP’ye gerçekleştirdiği tebrik ziyaretinin ardından bir iade-i ziyarette bulunduklarını belirten Başkan Yüksel gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Buluşmada ayrıca Delican ev sahibi olarak Yüksel’e bir vazo hediye etti.

İADE-İ ZİYARETTE BULUNALIM İSTEDİK
Yüksel, “İl Kongremizin ardından tebrik ziyaretine gelmişti. Biz de iade-i ziyarette bulunalım istedik. Bu sürede Türkiye olağanüstü dönem geçti. Tam da Türkiye’nin ihtiyacı olduğu dönemde bu diyalogun başlatılması, olumlu bir görüşmeyle sonuçlanması gelecek dönem için Türkiye’nin yeniden demokratik şekilde yapılanmasını sağlayacaktır. Bizler kentlerimizde siyaseti daha işe yarar ve ülkeye hizmet sağlayan hale getirmek için fırsat oluşturur” dedi.

LİYAKATA BAĞLI GÖREVLENDİME YAPILMALI
Ülkeyi şok eden darbe girişimi hakkında da konuşan Yüksel, “15 Temmuz’da Türkiye uçurumun kenarından döndü. Ciddi bir tehlike atlattı. Başta yönetim hedef alındı. Fakat tüm ülkenin demokrasi ve özgürlükleri hedef alınmıştır. Demokrasinin temel taşı olan siyasi partilere, parlamenter demokrasiye yapılmış bir darbe olarak nitelendirdik.  Siyasi tarihte parlamentonun bombalanması ilk defa yaşanıyor. Hep beraber bu darbeye ilk andan itibaren karşı çıktık. Genel Başkanımız ‘Telefonda darbe nereden gelirse gelsin karşıyız’ cevabını verdi. O gece Türkiye tam bir birlik içindeydi. 200 üzerinde yurttaşımız demokrasi şehidi oldu ve yaşamını yitirdi. Bu şehitlerimize gerçekten şehit statüsü tanınmalı ve geride kalan ailelere sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. 15 Temmuz öncesi hükümete yönelik ciddi eleştirilerimiz vardı. Bunların birçoğunun da darbe planları çıktıkça önemli eleştiriler olduğu ortaya çıkıyor. Hepimizin öz eleştiri yapmamız gerekiyor. Demokrasiyi güçlendirme adına bunları söylemiştik. Bugün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Bu yapının devlet içinde inanılmaz bir şekilde çöreklendiğini görüyoruz. Başta TSK olmak üzere örgütlü olduklarını görüyoruz. Buna bağlı olarak ortaya çıkarılması ve tasfiye edilmesi gerekiyor. Hızlı ve adil olması gerekiyor. 100 bin üzerinde memurdan söz ediliyor. Kurunun yanında yaş yanmaması için temkinli davranmak gerekiyor. Ama mutlaka bu çetenin kurumlardan temizlenmesi gerektiğine biz de inanıyoruz. Onların yerine liyakata bağlı görevlendirme yapma, düşüncesine bakılmaksızın yapılması gerektiğini belirtiyoruz.  İş dünyasında kim ne yapıyorsa ne düşündüğüne bakılmaksızın görevlendirme olur. Devletin bu anlayışa geri dönmesi lazım… Kapatılan üniversiteler var. İl yönetimimde kapatılan üniversitelerden okuyan öğrencilerimiz var. Orada okuyanların da mağdur edilmemesi gerekiyor. Darbeye karşı çıktıktan sonra Taksim’de demokrasi şölenini yaşattık. Yeni yapılanmada parlamentonun pasifleştirilmeden birliktelik anlayışının oluşturulması gerekiyor. Bundan sonra Türkiye’nin daha sağlam temellere oturtulacağını düşünüyorum” diye konuştu.

SİZ İZMİR İKTİDARI, BİZ TÜRKİYE İKTİDARI…
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ise, “Türk demokrasi tarihi açısından çok önemli bir süreçten geçiyoruz. İzmir’in demokratik ikliminde hoşgörü bu kentin genetiğinde var. İzmir her zaman demokrasinin kalesi olmuştur ve demokrasiyi canı pahasına savunmuştur. Kuruluşun ve kurtuluşun kenti olarak tarihe geçmiştir. Günlerden beri Konak Meydanı’ndayız… İlk kurşunun atıldığı meydandayız. Al bayrağımızın kıyamete kadar inmeyeceği bir kentte yaşıyoruz.  Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkan bir kentteyiz.  Sizin İzmir’in iktidarı bizim Türkiye’nin iktidarı olarak bir araya gelmemiz çok önemli. Halk bizi dikkatle izliyor. Biz siyaseti bıraktığımızda, sokakta karşılaştığımızda selamlaşacak insanlarız. Bu iklim tüm Türkiye’ye örnek olacak” açıklamasında bulundu.

AK PARTİ’DEN CHP’YE TEŞEKKÜR
“15 Temmuz çok ciddi sınavdan geçtiğimiz gündür” diyerek sözlerine devam eden Delican, “Biz alanlarda demokrasi tatbikatı yapıyoruz. Sayın Başkanla geçtiğimiz gün bir kafede oturduk. ‘Meydanlar önemlidir. Biz zamanında bu kalabalıklarda mücadele verdik sizler de bunu yapıyorsunuz’ dedi. Ülkemize uzanacak ellere bu meydanlardan cevap veriyoruz. Bu verdiğiniz mücadele kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz. Siyasi partilerin ortak deklerasyon yayınlaması son derece önemlidir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ilk günden bu birlik ve beraberliği dile getirilmesi de önemliydi. Bu süreci birbirimize bağlılığımızla atlattık. Siyasette biz sizi eleştiririz siz bizi eleştirirsiz. Bu olmazsa çözüm üretemezsiniz. İktidar partisi olarak eleştirilere açığız. Yapıcı eleştiriler yol almaya olanak sağlar.  80 döneminde bu ülkenin evlatlarını sağcı solcu diye ayırarak ortam şartlarını oluşturmuşlardı. Bu süreçte bu ülkenin gençlerini, aktif beyinlerini okullarda aşılamışlar. Türk siyasi hayatı bunu engelledi. Cumhurbaşkanımızın bizi alanlara çağırması önemliydi.  Hep beraber verilen görüntü yürekleri rahatlattı.  Kapatılan üniversiteler için de; öğrenciler üniversitelere aktarılacak ve hak kaybı yaşamayacaklar. Rahat olsunlar” ifadelerini kullandı. 

TAKSİM’DE YAPILDI, ZORLAMAK İSTEMİYORUZ
İzmir’de bir demokrasi mitinginin yapılıp yapılmayacağı üzerine konuşan Delican, “Gündoğdu’da yapabiliriz eskizi yaptık. Taksim’de yapıldı. Bunu bir daha zorlamak istemiyoruz. Belki STK’larla olabilir. Herhangi bir rezervimiz yok”  dedi.

DAHA ÖNCEDEN GÖREN BİR PARTİYİZ
Bu açıklamaların ardından yeniden söz alan CHP İl Başkanı Yüksel, Taksim Meydanı’nın isminin ‘Özgürlük Meydanı’ olmasını önerdi.

Yüksel ayrıca Delican’ın ‘yapının devletteki yapılanmasına şaşırdık’ söylemine gönderme yaptı ve “Ergenekon, Balyoz, Casusluk Davası’nda üst düzey generallerin hapse atılması hep bunların işiydi. Milletvekillerimiz Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Engin Alan, Genelkurmay Başkanını terörist diye hapse atanlar bunlardı. Sürecin hukuk çevresinde gitmediği yönünde eleştirilerimiz vardı. Biz bunları çok daha önceden gören bir siyasi parti olduğumuz için şaşkınlığımız daha azdı” diye konuştu.  

Delican da, “17-25 Aralık için de biz dinlenmedik” açıklamasını yapınca Yüksel, “Onlar farklı konular” cevabını verdi.

 
MAKSAD: Gün birlik günüdür
 
Seferihisar’da ‘FETÖ’ tartışması: Soyer’den Nişancı’ya sert yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’de Bodrum depremi!
MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve yönetim kurulu üyeleri, Genel ...
Davutoğlu: 'Emri ben verdim' dedim çünkü...
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ...
Erdoğan'dan Danıştay üyeliğine atamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay kanununun ilgili geçici maddesi gereği ...
 
Dündar-Kocabıyık kapışması: ‘Gülen’ göndermesi, ‘darbeci’ yanıtı!
Dündar yazısında Kocabıyık’ın “Fethullah Gülen Hocaefendi'nin son 1000 ...
Sındır: Onlar ülkemiz ve demokrasi için canlarını siper etti!
CHP Genel Sekreteri Sındır, darbe girişimi sırasında 50 şehit verilen ...
CHP Milletvekili Sertel: İBB davası da çökmüştür!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, darbe girişimin ...
 
Meclis 15 Temmuz'u araştıracak
4 partinin "Komisyon kurulsun" önergesi kabul edildi.
Bozdağ açıkladı: Akın Öztürk nasıl bu hale geldi?
Bozdağ işkence iddialarıyla ilgili olarak, “Akın Öztürk'ün helikopteri ...
İzmir siyasetinde fair-play: CHP, AK Parti’ye gidiyor!
İl Başkanı Yüksel ve yönetimi, AK Parti İl Başkanlığı’na iadeyi ziyarette bulunacak.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva