HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ağustos 2021 Perşembe - 14:25

İzmir siyaseti yangın yeri! Soyer'den yanıt geldi: Yaptıkları ‘cambaza bak’ taktiği!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın 2019 yılındaki yangın sonrası Büyükşehir tarafından alınması için kampanya başlatılan yangın uçakları ile ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi.  Soyer açıklamasında “günlerdir süren yangın karşısında aciz kalanlar şimdi, kendilerince çareyi bulmuşlar (!) Canla başla çalışan belediye başkanlarını hedefe koyarak akıllarınca hedef şaşırtma, “Cambaza bak” taktiğiyle dikkatleri başka yöne çekme peşindeler” dedi.

İzmir siyaseti yangın yeri! Soyer den yanıt geldi: Yaptıkları ‘cambaza bak’ taktiği!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 2019 yılında İzmir’de gerçekleşen yangın sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yangın uçağı alınması için başlattığı “Orman İzmir” yardım kampanyası ile ilgili olarak açıklamalarda bulunmuştu.

CİBİLİYET BOZUK OLUNCA...
Dağ açıklamasında o dönem Tunç Soyer’in koordinasyon toplantısına katılmadığını, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın yangın yerine gelmediğini savunarak "Yine Türk Hava Kurumuyla ilgili, uçaklarla ilgili, ceylanların görüntülerini göstermişlerdi, sosyal medyada birtakım böyle yayınlar yapmışlardı, bunların hepsine hem sahada yangınla uğraşırken ekiplerle, bir yandan da biz cevap vermekle uğraşmıştık. Yani cibilliyet bozuk olunca, bakın bu kadar net söylüyorum; cibilliyet bozuk olunca siz her böyle bir hadise söz konusu olduğunda kendi cibilliyetini gösteriyorsunuz; başka bir şey değil, bunun başka bir anlatımı yok. Belki çok ağır bir şey söylüyor olabilirim, ama bunu başka türlü yorumlama şansınız yok” diye konuştu. 

PARALAR NEREDE?
Dağ ayrıca "Bakın o yangından sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir’de ‘Yangın uçağı alacağım’ dedi para topladı, üzerinden 2 yıl geçti daha yangın uçağı yok. Para da toplandı, paralar nerede, bu paralar nerede? Orada belediye meclis toplantısı yapıldı, ‘Yangın olan yerde burası ağaçlandırılacak’ dedi. Zaten orayı da Tarım ve Orman Bakanlığı ağaçlandırdı, fidan için kampanyalar yapıldı" demişti.

SOYER'DEN AÇIKLAMA
AK Partili Dağ’a yanıt İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi. Yazılı açıklama yapan Soyer, kendisi hakkında “şaibe” yaratılmak istendiğini belirterek belgelerle yanıt verdi.

Soyer’in açıklaması şöyle:

“Türkiye günlerdir hepimizi kahreden, tarihinin en büyük orman yangını ile mücadele ediyor. Türkiye coğrafyasının büyük bölümünde insanlarımız, canlılarımız yaşam mücadelesi veriyor. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ilk günden itibaren itfaiye ekiplerimizle söndürme ve kurtarma, tüm kurumsal gücümüzle bölgede evsiz kalanlara insani yardım, sahada çalışanlara lojistik destek için çalışıyoruz. Ortaya çıkan manzara nedeniyle hem çok üzgün hem de öfkeliyiz. Üzgünüz çünkü, 18 Ağustos 2019’daki büyük yangında bu acıyı İzmir olarak biz yaşadık. Bu nedenle Adana, Antalya, Muğla'daki yangınlarda yardım için ilk koşan belediyeler arasında yer aldık. Bu kritik süreçte de hiçbir siyasi tartışmaya girmedik. Devlet kurumlarına da hep işbirliği mesajlarımızı ilettik, verilen görevleri yaptığımız gibi, daha fazlası için çaba gösterdik.

Ancak üzülerek görüyorum ki, günlerdir süren yangın karşısında aciz kalanlar şimdi, kendilerince çareyi bulmuşlar (!) Canla başla çalışan belediye başkanlarını hedefe koyarak akıllarınca hedef şaşırtma, “Cambaza bak” taktiğiyle dikkatleri başka yöne çekme peşindeler. İktidar partisinin İzmirli yöneticilerinden biri televizyon programına çıkarak, İzmir’deki yangın sonrasında başlattığımız “Orman İzmir” kampanyasını bahane ederek buraya yazamayacağım kelimelerle bana hakaret ediyor.

İzmir Valiliği’nden izin alınarak yapılan, her aşaması ve sonucu resmi belgelerle Valiliğe bildirilen, basınla defalarca paylaşılan kampanya hakkında “Orman İzmir kampanyasında para toplandı, paralar nerede?” denilerek bilinçli şaibe yaratma çabasına sessiz kalamam.

30 Eylül 2019 tarihinde başlattığımız Orman İzmir kampanyası, 30 Eylül 2020 tarihinde sona erdi. Orman İzmir kampanyası kapsamında 1 milyon 736 bin 155 TL toplandı. 121 bin 599 adet yangına dirençli fidan ve Torbalı’daki İklime ve Yangına Dirençli Orman Fidanlığı’nda kullanılmak üzere iki adet konteyner temin edildi. Örnekköy Ağaçlandırma Sahası, Evka-5 Ağaçlandırma Sahası, Buca Evka-1 Ağaçlandırma Sahası, Bornova Şeytan Deresi, Aliağa Kalabak Ağaçlandırma Sahası ve Menderes Değirmendere İZSU Ağaçlandırma Sahası’na toplam 68 bin adet fidanın dikimi yapıldı. Toplanan bağışlarla ayrıca 60 su tankeri alınarak yangın riskli bölgelerde muhtarlıklara, eğitimlerin verilmesi ardından tahsis edildi.

Bu süreçte çok sayıda yangın büyümeden bu tankerler sayesinde önlendi. Çok daha büyük faciaların önüne geçildi. Daha iki gün önce Urla’nın Birgi Köyü’nde başlayan yangın, bu tankerlerden biri kullanılarak köylülerimizce söndürüldü.

3 Ocak 2020 tarihinde yangın nedeniyle sertleşmiş, nem tutma özelliği azalmış ve organik zenginliği kaybolmuş toprakların yeniden yeşerebilmesi için Menderes’e bağlı Çatalca, Efemçukuru, Kuyucak, Yeniköy mahalleleri ile Seferihisar’a bağlı Beyler ve Orhanlı mahallelerinden toplam 408 üreticiye 75 ton solucan gübresi dağıtıldı.

Doğayla uyumlu yaşam stratejisi doğrultusunda son iki yılda 1 milyon 330 bin fidan diken,  kente 945 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıran Büyükşehir, Orman İzmir kampanyasının hedeflerine ulaşmak için de önemli adımlar attı. Orman İzmir kampanyası kapsamında İzmir’de doğan her çocuk için fidan dikimi de başladı.

Kampanyanın bir diğer hedefi olan yangına dirençli ağaçların yetiştirildiği özel fidanlığı Torbalı, Pamukyazı Mahallesi’nde kuruyoruz. Fidanlık aynı zamanda; Ege ormanlarında bulunan çeşitliliği korumak/canlandırmak amacıyla tohum depolamak, yerel türleri yetiştirmek ve fidanlık sektörünü bu yönde teşvik etmek misyonunu da üslenecek.

Yangınlara havadan müdahale imkanı verecek bir aracın hayaliyle yola çıktığımız kampanyanın sonucunda elde edilen toplam bağışı ve kullanıldığı yerleri yukarıda açıkladım. Görüyorum ki; bu anlamlı kampanya, siyaset anlayışı İzmir ve ülke yararına bir şeyler yapmaya gayret edenleri kötülemek üzerine kurulu bazı kişilerin geç de olsa dikkatini çekmiş. Keşke o günlerde adını anıp destek verselerdi; belki bir tanker fazla alır, bir ağaç fazla dikerdik. Kim bilir belki İzmir’in bir uçağı bile olurdu.

Buradan bir kez daha duyuruyorum.

İzmir’deki 24 ilçe belediyesiyle birlikte bir uçak veya helikopter kiralanması konusunda göreve hazırız. 11 büyükşehir belediye başkanıyla birlikte Türk Hava Kurumu’nun uçak filosunun yeniden faal hale getirilmesi için görev bekliyoruz.

Ciğerlerimiz yanmaya devam ederken milletçe tek temennimiz ülkemizdeki yangınların bir an evvel söndürülmesi ve yaraların hızla sarılmasıdır”

 
Bakan Koca açıkladı... İzmir'de vaka sayıları artıyor!
 
Göztepe'nin Sinan umudu arttı
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gazo 6 Ağustos 2021 Cuma 09:35

128 milyar dolar nerde?

Yorumu oyla      4      3  
Oğuz Kaan 6 Ağustos 2021 Cuma 03:54

Hamza Dağ her zaman olduğu gibi bu konuda da haksız.

Yorumu oyla      9      5  
Bülent ışık 6 Ağustos 2021 Cuma 00:14

Belediyenin yangın söndürme uçağı alması yetmez oldu olacak nükleer santralda yapsın.

Yorumu oyla      6      5  
Vatandaş 5 Ağustos 2021 Perşembe 23:14

2016 yılında Seferhisar belediyesi yakıt deposu delik olduğundan akaryakıt boşa gitmiştir araştırma sonunda birşey bulunmadığı gibi delik deponun altında ve etrafında akaryakıt birinkitiside görülmedi tespit edilemedi...

Yorumu oyla      4      7  
istifa edin 5 Ağustos 2021 Perşembe 19:25

En başta Orman Bakanı istifa etmesi gerekirken hâlâ daha konuşabiliyorlar. Bilmem ne başkanlığı kurmuşlar, görevi malum; trolleri organize ediyor. 90 milyonluk ülkede yangın söndürme uçağı yok, adam kalkmış belediyeye sen niye almadın diyor. İstanbul-Ankara Belediyesi yardım toplayalım dediler, hop hesaplara bloke koydunuz. Ayıp be!

Yorumu oyla      8      3  
Osman 5 Ağustos 2021 Perşembe 19:15

Tunç Başkan Buğra başkan İzmir sizle gurur duyuyor sevgiler selamlar.

Yorumu oyla      9      4  
izmir 5 Ağustos 2021 Perşembe 19:04

Meyve veren ağaç taşlanır atasözümüydü o:)

Yorumu oyla      7      4  
Gültepeli 5 Ağustos 2021 Perşembe 19:02

helal başkan ayağınıza taş gelmesin

Yorumu oyla      8      4  
İzmirli 5 Ağustos 2021 Perşembe 18:56

Adamlar kalem kalem yazmış aga.dahası ne İ.B.B gerçekten çok iyi başka bir şehirdeyim ama haber alıyorum.

Yorumu oyla      6      4  
vatandaş 5 Ağustos 2021 Perşembe 18:52

İzmir Büyükşehir belediye başkanı ve bürokratları fena çalışıyorlar. bravoo alkışlıyorum arı gibiler her yerdeler.

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orman Şehidi Erdal Tovka'nın baba ocağı onarılıyor
Antalya Manavgat'ta çıkan orman yangınına müdahale ederken vefat eden ...
Selçuk'ta tiyatro buluşması 3'üncü gününde
Tiyatro üreticilerini buluşturan 14. Türkiye Tiyatro Buluşması’nın üçüncü ...
Başkan Gümrükçü mahalle turuna Sasalı ile devam etti
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, hız kesmeden sürdürdüğü mahalle ...
 
Buca’nın ormanlarında yangına karşı 7/24 nöbet
Buca Belediyesi, İzmir’in akciğerleri konumunda olan Kaynaklar ormanlarını ...
İzmir’in olimpiyat gururu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “İzmir’in Aslanları” ismini ...
Bayraklı'dan yardıma gitmişlerdi... Ölümden döndüler
Marmaris'te günlerdir devam eden ve rüzgarın ani yön değiştirmesi nedeniyle ...
 
Konak'ın sosyal destek merkezi hazır
Konak Belediyesi Sosyal Destek Merkezi bünyesinde, belediye ve Türk Kızılayı ...
Buca'da tek kalemde 15 milyonluk satış
Buca Belediyesi, mülkiyetinde bulunan 6 bin metrekarelik taşınmazı 15 ...
Başkan Gümrükçü ‘vatandaş altınlarımız sarardı diyor' dedi… Çiğli’deki kokunun sebebi ne?
Harmandalı’dan yükselen çöp kokusunun ardından Çiğli’nin merkez mahallelerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva