HABERLER>EKONOMİ
21 Şubat 2016 Pazar - 10:00

İzmir-Selanik hattına Ropax istiyoruz!

Selanik temaslarının ikinci gününde Liman Başkanlığı’ndaki toplantılara katılan İzmir heyeti, hem Ro-Ro hem de yolcu taşımacılığı yapan Ropax gemilerinin iki kent arasında seferlere başlaması konusunu gündeme taşıdı.

İzmir-Selanik hattına Ropax istiyoruz!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Karar mekanizmasında yer alan mercileri ikna ederek bu işi kotarmalıyız” derken, Türkiye Hükümeti’nin charter seferler için uçak başına teşvik verdiğini hatırlatan İZTO Başkanı Demirtaş, “Ropax seferi yapacak gemiler için de Başbakanımızdan yakıt desteği isteyebiliriz. İzmir’de yapılacak Çipras-Davutoğlu buluşmasında bu konuyu çözebiliriz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önderliğinde Selanik’i ziyaret eden İzmirli işadamı ve turizmciler, temaslarının ikinci gününde Selanik Liman Başkanlığı’nda, iki kent arasındaki denizyolu taşımacılığının geliştirilmesi konusunu masaya yatırdı. Thessaloniki Port Authority S.A. CEO’su Dimitros Makris’in sunumunun ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, deniz ve tren yoluyla birleştirilmiş entergre taşımacılık hedefinin mutlaka başarılması gerektiğini belirterek, “Bu birliktelik, her iki kent için de önemli getiriler sağlayacak. Ama bazen çok isteyip de bir türlü sonunu getiremiyoruz. Artık karar mekanizmasında yer alan mercileri ikna ederek bu işi kotarmalıyız” dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunanlıların denizcilikte çok başarılı olduğunun altını çizerek hem Ro-Ro hem de yolcu taşımacılığı yapan Ropax gemilerinin bu hatta güçlü bir şekilde çalışabileceğini söyledi. Demirtaş, “Sadece cesur armatörlere ihtiyacımız var. İzmir limanında her türlü problem giderildi. Biz bu seferler için hazırız. Türkiye Hükümeti, charter seferler için uçak başına teşvik veriyor. Ropax seferi yapacak gemiler için de Başbakanımızdan yakıt desteği isteyebiliriz. İzmir’de yapılacak Çipras-Davutoğlu buluşmasında bu konuyu çözebiliriz.”

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk de, İzmir-Selanik hattının hem yük taşımacılığı hem turistik taşımacılık yapacak Ropax gemileri yönünden karlı bir hat olacağını ifade etti.

Selanik Port CEO’su Dimitros Makris ise hem kendisinin hem de Belediye Başkanı Yannis Butaris’in de bu konuda çok istekli olduğunu söyledi.http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s128051.jpg

ATA'NIN EVİNDE
Brifing ve liman turunun ardından Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğu’na geçen İzmir heyeti, burada Başkonsolos Orhan Yalman Okan ve eşi Aslıhan Okan tarafından ağırlandı.  Burada Atatürk Evi’ni ziyaret eden gruba Selanik Belediye Başkanı Butaris de eşlik etti.

Atatürk Evi Şeref Defteri’ni imzalayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti İzmir’den getirdiğimiz kucak dolusu selam, sevgi ve minnet duyguları ile huzurunda olmanın onurunu, gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz. Bilmelisin ki Atam; İzmir ve İzmirliler olarak, seni, en az senin İzmirlileri sevdiğin kadar seviyoruz” satırlarını yazdı.

 
Belediyenin kafeteryası kül oldu
 
GATA'dan acı haber: Bir asker daha şehit
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 21 Şubat 2016 Pazar 13:50

Cok guzel bir dusunce ancak Ropax tipi gemi isletmeciliginin maliyetleti yuksektir bu hattin acilmasi ve islerligini kazanincaya kadar devlet deategi getekli aksi durumda karlilik olmazsa hic bir isletmeci bu hatta barinamaz.

Yorumu oyla      12      5  
batu 21 Şubat 2016 Pazar 11:50

Selanik 500 Atina 400 km. Deniz ulaşımı başarılı olmaz. Bunun yerine İzmir merkezli, Sakız ve Midilli deniz ulaşımına odaklanmalı. Ama akp engel olacaktır.Türkiye deki pahallılık, kroluk, apaçilik yüzünden adalara giden yerli turistin önüne geçmek ister.zaten ileride adalar meselesi de gündeme gelecek. Milliyetçilik, ırkçılık, şovanizm her zaman galip gelir.

Yorumu oyla      11      6  
sezo 21 Şubat 2016 Pazar 11:18

Ticari anlamda neden sürekli selanik e giderler anlamıyorum? baktıgınızda nüfusu izmirin çeyregi nüfusunda dogru durust ticari hacmi olmayan bir şehir ama sürekli selanik e giderler.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOKİ dar gelirli aileleri unuttu!
Dar gelirlinin adresi Kayabaşı lüks konut merkezi oldu. Arsa bulmakta ...
Suriyeliler Türkiye'de bir ayda 227 şirket kurdu
Türkiye'de bir ayda 6 bin 894 şirket ve kooperatif kuruldu. Kurulan 466 ...
Altın fiyatları uçtu: Çeyrek kaç lira oldu?
Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününde 117 lira seviyelerinde ...
 
Mobilya sektörünün kalbi İzmir’de atacak!
Türkiye’nin en kapsamlı mobilya ihtisas organizasyonu MODEKO 2016 27. ...
BMC İzmir’i terk ediyor!
Bakanlar Kurulu kararıyla Sakarya Karasu'da BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret ...
LİYAKAT'tan İstihdam garantili proje!
Lider Yaratici Katilimcilar Derneği (LİYAKAT), Şenol Çağrı Hizmetleri, ...
 
Bakanlığın marina projelerine Büyükşehir’den itiraz!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından İzmir kıyılarında ...
Almanya'daki dev fuarda Türk-ABD işbirliği
Dünyanın en büyük ticaret ve sanayi fuarları arasında yer alan ve Almanya’da ...
İZKA'da teşvik isyanı: Manisa uçmadı, uçuruldu
İzmir Kalkınma Ajansı Kurulu’nun terör gündemli toplantısında konuşan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva