HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
23 Eylül 2021 Perşembe - 15:37

İzmir sanat dünyası yasta... Hülya Nutku'ya son veda

İzmir'de, önceki gün, pankreas kanseri tedavisi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi ve tiyatro araştırmacısı Prof. Dr. Hülya Nutku (68) için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde tören düzenlendi.

İzmir sanat dünyası yasta... Hülya Nutku ya son veda

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi ve tiyatro araştırmacısı Prof. Dr. Hülya Nutku, bir süredir pankreas kanseri tedavisi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nde sağlık durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakıma alındı. Burada yapılan müdahalelere rağmen Prof. Dr. Nutku, önceki gün yaşamını yitirdi. Nutku için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene Nutku'nun kızı Zeynep Nutku'nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk'in yanı sıra yakınları, oyuncuları, arkadaşları ile öğrencileri katıldı. Nutku'nun tabutunun üzerine çok sevdiği günebakanlar bırakıldı.

'İDEALLER YAŞIYOR'
Törende konuşan Zeynep Nutku, anne ve babasının birbirlerine kavuştuğunu söyledi. Nutku, "Annem, babamı her zaman sevgi ve saygıyla taşırken, kariyer olarak gölgesinde kalmamayı tercih etti. Üzerinde çalıştığı 2 kitabı vardı. Elimizden gelirse onları da bastıracağız. 1,5 sene arayla ikisini de kaybetmek benim için çok zor ancak bu soyadını layıkıyla taşımak gibi bir sorumluluğum var. İçiniz rahat olsun, annem çok direndi. Hastalığını bilmiyorduk. Bedenler bizi terk ediyor. Onların ideallerini, tiyatro aşkını, çalışkanlığını sürdürdüğümüz sürece bize emek veren hiçbir hocamız ölmez. Bedenleri terk ediyoruz ama idealler yaşıyor" dedi.

'İZMİR SINIRLARINI AŞAN ÇALIŞMALARIYLA DERİN İZLER BIRAKTI'
Şaşkın ve üzüntülü olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "Hiç beklenmedik bir ayrılık oldu. Sevgili Özdemir hocayla birlikte İzmir'in sanat yaşamına çok şeyler kattılar. Çok sayıda öğrenci yetiştirdiler. İzmir sınırlarını aşan çalışmalarıyla derin izler bıraktı. İzmir Şehir Tiyatroları'nın kurulmasında azimle yılmadan, yorulmadan çalışarak 70 yıldır beklenen hayali mümkün kılanlardan biri oldu. Özveriyle çalıştı. Tiyatrolarımızın perdelerinin hiçbir zaman kapanmayacağının sözünü veriyorum. Her perde açıldığında anılarını yaşatmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

TOPRAĞA VERİLDİ
İzmir'de önceki gün pankreas kanserinden tedavisi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi ve tiyatro araştırmacısı Prof. Dr. Hülya Nutku'nun cenazesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından Bostanlı Beşikçioğlu Camii'ne getirildi. İkindi vakti burada düzenlenen cenaze törenine Nutku'nun kızı Zeynep Nutku, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, yakınları, arkadaşları ve öğrencileri katıldı. Zeynep Nutku, Hülya Nutku'nun kuzeni olan spiker Tansu Polatkan'a sarılıp, gözyaşı döktü. Kılınan namazın ardından Nutku'nun cenazesi Doğançay Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.(DHA)

 
İzmir'de metruk ev, alev alev yandı
 
Mürselpaşa Bulvarı’nda trafik normale döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in Kolezyumu'nda 1800 yıllık tarih çıktı
İzmir'in Kolezyumu'nda 1800 yıllık tarih çıktı
Eda Erdem'in 3’üncülük forması Ajda Pekkan’da!
Ajda Pekkan önceki akşam KüçükÇiftlik Park’ta sahne aldı. Avrupa Şampiyonası’nda ...
Uzayda çekilecek ilk film için hazırlıklar başladı
Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda “Vyzov” isimli ilk uzay filmini çekmeye hazırlanıyor.
 
Altın Safran Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen 22. Uluslararası Altın Safran ...
Ekim için sürülen tarlada fil fosili bulundu
Kahramanmaraş'ta tarlasını süren çiftçinin bulduğu kemikler, bölgede kazı ...
Dünyanın en eski sanat eseri bulundu!
Dünyanın en eski sanat eseri bulundu!
 
İbrahim Tatlıses'ten 12 yıl sonra konser
Geçirdiği zorlu süreç sonrası 9 yıl aranın ardından Star TV ekranlarında ...
Cem Yılmaz: Tatil yok, biz işçiyiz
Daha önce 'G.O.R.A.', 'Arif v 216' filmlerinde yer verdiği 'Erşan Kuneri' ...
Rahman Beşel: 'Eren bizim kahramanımız'
“Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin başrol oyuncusu Rahman Beşel, sosyal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva