HABERLER>GÜNCEL
29 Mayıs 2017 Pazartesi - 17:00

İzmir sağanağa teslim

Meteorolojini'nin kuvvetli yağış uyarısında bulunduğu İzmir sağanak yağışa teslim oldu. Saat 16.00 sularında başlayan sağanak ve dolu yağışı trafiği felç ederken vatandaşları da zor durumda bıraktı. Konak'ta evinin duvarı yıkılan yaşlı kadın son anda kurtarıldı.

İzmir sağanağa teslim

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nun yurdun batı bölgelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği yönündeki açıklaması gerçek oldu. İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı, sular altında kaldı.

- FOTO GALERİ: İZMİR'İ SAĞANAK VURDU

VİDEO: KONAK'TA SEL!

Yağmurun başlamasıyla birlikte çarşı esnafının bir kısmının 'bu yağmurda iş olmaz' düşüncesiyle gün ortası kepenk kapattığı görüldü. Yağmur sularıyla dolan çarşı sokaklarında esnaf, paçalarını sıvayarak çöp ve naylon poşetlerle tıkanan mazgalları temizledi.

Kentin eğimli bir semti olan Gütepe'de yükseklerden aşağılara inerken önüne park halindeki araçları da kattı, sürüklenen çöp konteynerlerinin araçlara çarpmasıyla hasarlı kazalar oluştu. Sokaklara kilit taş dömeşe çalışmaları tamamlanmadığı için araçlar çakıllı çamurlara saplandı. Bölgede oturanlar, her yağmurda bu sıkıntıyı yaşadıklarını belirterek, isyan etti. Mersinpınar ve Levent mahallelerinde sokaklar göle döndü. Burada bulunanlar, dizlerine kadar gelen yağmur sularına girmemek için kaldırımda suların çekilmesini bekledi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre son 6 saatte İzmir'in Güzelyalı bölgesine metrekareye 29.1, Beydağ'a 49, Narlıdere'ye 26.3, Bayraklı'ya 22.1, Karşıyaka'ya 9.2 kiloram yağış düştü. Yağmurun perşembe gününe kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.

97 YAŞINDAKİ KADIN SON ANDA KURTARILDI
İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Anadolu, Saygı ve Millet mahallelerinin içinden geçen Çankaya Caddesi'nden akan sel suları bir evin duvarını yıktı. Belediyenin kilit taş döşeme ve kanal çalışması yaptığı mahallelerde yola bırakılan harfiyat nedeniyle sel suları ilerlemeyince zemin kattaki ev ve işyerlerine su doldu. Bir pastane sular altında kaldı. Millet Mahallesi 2563 sokak numara 4/1'de yaşayan 97 yaşındaki Üsküp göçmeni Ürbüş Kaliban'ın feryatlarına komşuları yetişti. Kaliban'ın yaşadığı evin bir duvarı tamamen yıkıldı, vatandaşlar yaşlı kadını son anda yara almadan kurtardı. 

CHP'Lİ BAYIR'IN EŞİ PAYLAŞTI
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın eşi Tülay Bayır, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Bayır, Güzelyalı'da yaşanan su baskının görüntüsünü paylaşarak "denize karşı çayımızı içiyoruz" dedi.

NE KADAR SÜRECEK?

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre İzmir'i haftanın ikinci günü de kuvvetli sağanak yağışlı bir gün bekliyor. Haftanın ortasından itibaren ise kentte güneşli hava hakim olacak. (DHA, Haber Merkezi)

 
5 kez müebbet isteniyor: Twitter’daki bu mesajı soruldu!
 
CHP'li Böke istifasının ardından ilk kez İzmir'de!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Mayıs 2017 Salı 10:04

100 kere uyardik. HEP AKP YE CATIYORUZ. EYYY CHP KENDI AYAGžINA KURSžUN SIKIYORSUN. ANLADIK TRAMVAY YAPIYORSUN. GECEKONDUYU KAYBEDIYORSUN. HABERIN OLSUN. HADI YILDIZ TILBE DIYELIM. HABERIN OLSUN. BEN O YARE CANIMI OMRUMU HAYATIMI. EEEE . SIZ NE YAPIYORSUNUZ. ONCELIK TRAMVAY MI BU KENT TE. ALT YAPI ALT YAPI. INSANLARI OY DEPOSU GIBI GORMEYİN. SONRA NEREDEN CIKTI BU AKP DIYORSUNUZ.

Yorumu oyla      11      5  
Ado 29 Mayıs 2017 Pazartesi 22:55

Mimar Kemalettin ziraat Bankası halkbakasi vakıfbank Telekom ve garanti bankasının sokağı eski buca gümrük duraginin olduğu yol çok kötü bildiğin deniz olmuş ama Kemeraltı giriş tarafında pek bişey yoktu o bölgenin mazgallari na daha çok önem vermek gerekiyo

Yorumu oyla      11      5  
Bucalı 29 Mayıs 2017 Pazartesi 21:47

Yorumunuz:monoton hayatını küçük süprizler ve ekstra adrenalin dolu dakikalarla renklendiren izmir Büyükşehir Belediyesine şükranlarımı sunarım. Ara ara yağmur yağdığında da olsa aksiyon yaşatıyor bizlere.

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigi 29 Mayıs 2017 Pazartesi 21:12

100 kere uyardık. HEP AKP YE ÇATIYORUZ. EYYY CHP KENDİ AYAĞINA KURŞUN SIKIYORSUN. ANLADIK TRANVAY YAPIYORSUN. GECEKONDUYU KAYBEDİYORSUN. HABERİN OLSUN. HADİ YILDIZ TİLBE DİYELİM. HABERİN OLSUN. BEN O YARE CANIMI ÖMRÜMÜ HAYATIMI. EEEE . SİZ NE YAPIYORSUNUZ. ÖNCELİĞİNİZ YRANVAYSA

Yorumu oyla      12      6  
29 Mayıs 2017 Pazartesi 21:07

Zamanında uyardık İzsu eshot zabıta bunlar zor kurumlar bunlara vizyon sahibi,çalışkan öngörülü, iş bitirici yöneticiler getirin dedik.Eshot başına gelen kart rezaleti sonrası yönetim değişikliğiyle toparlanmaya başladı.Ama diğerleri malesef nerde eş, dost tanıdık bankamatik memuru müdür yapılanların sonuçlarıdır bunlar.İzmir maalesef bunları ağır ödüyor ve ödemeye devam edecek.(Bidoncular yine saldırmasın eleştiriye açık olun lütfen)

Yorumu oyla      11      7  
TC misafir 29 Mayıs 2017 Pazartesi 20:38

Eğimli bölgelerde Buca Vergi dairesi taraflarındaki mazgal sistemi uygulanabilir eskiden bu bölge çok sorunluydu. Kemeraltındaki tıkanan mazgalların sorumlusu dükkanını temizleyip çöpünü mazgala döken esnaftır buna birçok kez şahit oldum. Bilal Doğan'ı yarın veya öbür gün haberlerde görürüz.

Yorumu oyla      13      5  
Kemeraltı 29 Mayıs 2017 Pazartesi 19:18

İzmirin notu aaa vermedi fitch gecen hafta görse kaç not vercek meraktayım.. her yağmur yağdığında aynı çile aynı dert kemeraltını sel götürdü yine.. altyapı gidgide kötüleşio hbrin olsun başkan

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 kez müebbet isteniyor: Twitter’daki bu mesajı soruldu!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde adı ...
Asker zehirlenmeleriyle ilgili 'çiğ hindi eti' iddiası
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa 1'inci Piyade Eğitim ...
İzmir'deki FETÖ davasında şok ayrıntı: Atatürkçü gibi...
Nokta Koleji'nin sahibi ve İzmir'deki darbe girişimine ilişkin soruşturmada ...
 
İzmir'de şehide borç ayıbını Bakanlık önledi!
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, 2012 yılında şehit olan Uzman Çavuş Mehmet ...
Manisa'yı karıştıran davada flaş tahliyeler
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, seks görüntüleriyle zincirleme şantaj şüphelisi ...
İZDENİZ'de TİS krizi: Ve sendika grev dedi!
İş Konfederasyonuna bağlı TDS, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZDENİZ ...
 
İzmir'de organize soygun: Şok FETÖ detayı!
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, bir fabrikadan 1.5 milyon liralık soygun ...
CHP'den stadyum önerisi: Atatürk adları...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Antalya, Kayseri, Konya, ...
İzmir'de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı!
İzmir'in Tire İlçesi'nde, süt tankeriyle kamyonun çarpışmasıyla meydana ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva