HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
9 Kasım 2016 Çarşamba - 09:19

İzmir perdesinde ustalar geçidi!

Yeniden Sinematek’ gösterimleri ‘Anti-Kahramanlar’ temalı filmleriyle Al Pacino, Martin Sheen, Sissy Spacek ve Paul Newman gibi usta oyuncuları sanatseverlerle buluşturacak. Bu unutulmaz filmler, Cuma akşamları İzmir Sanat’taki ücretsiz gösterimlerde izleyiciyle buluşacak.

İzmir perdesinde ustalar geçidi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sinemanın kült fimlerini İzmirli sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 2009 yılından bu yana devam eden ‘Yeniden Sinematek’ gösterimleriyle ‘Yol Hikayeleri’, ‘Japon Sineması Altın Yıllar’, ‘Bilim Kurgu Klasikleri’, ‘Hollywood’da Yıldız Kadın Oyuncular’, ‘Müzik ve Dansın Büyüsü’, ‘Şehir Hikayeleri’, ‘Macera Filmleri Klasikleri’, ‘Savaş Şarkıları’, ‘İtalyan Sineması’, ‘Sinema Yargının İzinde’ ve ‘Yönetmen Sineması’ gibi temalarla onlarca önemli filmi beyazperdeye taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayında ise ‘Anti-Kahramanlar’ temasıyla sinema tarihine damga vuran 3 filmi izleyiciye sunacak.

Al Pacino’dan bir baş yapıt
‘Yeniden Sinematek’in bu ayki ilk gösterimi 11 Kasım 2016 Cuma günü. Orijinal adı ‘Dog Day Afternoon’ olan ‘Köpeklerin Günü’ adlı baş yapıtın yönetmeni Sidney Lumet. Senaryosunu Frank Pierson’un kaleme aldığı filmin başrollerinde, her dönemin usta oyuncusu Al Pacino’nun yanısıra John Cazale, Penelope Allen, Charles Durning gibi ünlü sanatçılar yer alıyor. Polisiye dram türündeki 1975 yapımı ABD yapımı filmin müzikleri ise ödülü İngiliz sanatçı Elton John ve Uriah Heep’a ait.

Tüm zamanların en önemli klasiklerinden biri olan ‘Köpeklerin Günü’, gerçek bir olaya dair yazılan bir makaleden esinlenerek filmi uyarlandı. Filmin konusu şeyle: Birinci sınıf dolandırıcı Sonny ve arkadaşı Sal, Brooklyn Bankası’nı soymaya karar verirler. Bankada yaşanan küçük aksiliklerle sinirleri gerilen ikili, bankada tüm kasaların boş olmasıyla şoka girerler. Bu esnada bankanın çevresini donatan polisler karşısında ne yapacaklarını şaşıran ikili, biraz şaşkınlıktan biraz da mecburiyetten içerideki insanları rehin almak zorunda kalırlar. Sonrasında gelişen onlarca sürpriz olay karşısında tamamen tepkisiz kalan ikili, kendilerini kısa zaman içerisinde hem suçlu hem de kahraman olarak görürler. Film, Kültürpark İzmir Sanat’ta saat 20.00’de başlayacak.

Bu önemli sinema eseri, 16 Kasım’da saat 19.00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda tekrar gösterilecek.

Kanlı yolculuk
‘Anti-Kahramanlar’ın bir başka önemli filmi ise ‘Kanlı Toprak’. Orijinal adı ‘Badlands’ olan film, 18 Kasım 2016 Cuma günü gösterilecek. Başarılı yönetmen ve senarist Terrence Malick imzalı film, Martin Sheen, Sissy Spacek ve Warren Oates gibi oyuncuları bir araya getiriyor. 1973 ABD yapımı polisiye dram türündeki film, gerçek hayatta yaşanan, Charles Starkweather ve Caril-Ann Fugate’in 1958 yılında işledikleri vahşi cinayetleri beyazperdeye taşıyor. Gerilim öğeleri barındıran ‘Kanlı Toprak’, gençlerin içlerindeki büyük boşluk ve bunalımı sarsıcı bir biçimde gözler önüne seriyor.

Filmin konusu şöyle: Genç bir çöp toplayıcısı olan Kit Carruthers ve kız arkadaşı Holly Sargis, Güney Dakota’dan Montana’ya doğru kanlı bir yolculuğa çıkarlar. Tüm amaç, Holly’nin ilişkilerini onaylamayan babasını ortadan kaldırmaktır. Bu yolculuk sırasında kendilerini kaybeden çift, yol boyunca karşılaştıkları insanları öldürmeye başlar. Herhangi bir amaç gütmeden, düşünmeden yaptıkları bu eylemler onlar için yalnızca birer oyundan ibarettir. Çok geçmeden eğlenceli oyunları polisin dikkatini çeker.

Oscar ödüllü oyuncu başrolde
Oscar ödüllü oyuncu Paul Newman’un başrolünde oynadığı ‘Cool Hand Luke’ ise 25 Kasım 2016 Cuma günü perdeye yansıyacak. Türkçeye ‘Parmaklıklar Arkasında’ olarak çevrilen filmde Newman’ın yanısıra George Kennedy ve Strother Martin gibi önemli oyuncular rol alıyor. Senaryosunu Donn Pearce ve Frank Pierson’un yazdığı, Stuart Rosenberg’un yönettiği dram türündeki film, 1967 ABD yapımı. Film, asi ruhlu, başına buyruk ama sicili temiz bir genç olan Luke’un başına gelenleri konu ediyor.

‘Parmaklıklar Arkasında’nın konusu şöyle: ABD’nin güney eyaletlerinden birinde yaşayan Luke, sarhoş olduğu bir gece ortada bir neden yokken kasabanın parkmetrelerine zarar verdiği için hapse gönderilir. 1960’lı yıllarda bu bölgede hapishaneler bir nevi toplama kampını andırır. Mahkumlar bütün gün yol yapımı gibi ağır işlerde çalıştırılırlar. Şartlar çok çetin, disiplin ise sıkıdır. Önceleri tamamen teslim olmuş gözüken Luke, diğer mahkumların umutlarını kırsa da son bir kaçma girişimiyle onların gözünde bir kahraman haline gelir ama yöneticiler daha ileri gitmesine izin vermeyeceklerdir.

Film, 30 Kasım’da saat 19.00’da ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Seferihisar Kültür Merkezi’nde tekrarlanacak.

 
İzmir'de komşu sokaklarda esrarengiz 2 yangın!
 
KADER'in ilk ziyareti Başkan Pekdaş'a
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
9. Metin Altıok Şiir Ödülü Tuğrul Tanyol’un oldu
Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle, "Gelecek ...
'Artiz Mektebi' kahkahaya boğdu
Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne alan Delphı Tiyatro Topluluğu, ...
Bornova'da çok özel sergi: Fotoğraflarla Atatürk...
Bornova Belediyesi’nin Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlediği ...
 
Karşıyaka’da Yılmaz Özdil izdihamı!
Son kitabında Atatürk Türkiyesi’nin Adam’larını yazan ve büyük beğeni ...
İzmir’in gurur festivali ‘Altın Kedi’de ödüller sahiplerini buldu
İzmir, Uluslararası Kısa Film Festivali’nin 17.sini de başarıyla tamamladı. ...
İzmir’de ‘Milli Pul’ Sergisi
İzmir’de Milli Pul Sergisi açıldı. Sergide 135 koleksiyonun katılacağı, ...
 
İzmir'in büyük festivaline muhteşem gala
17. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve ...
AASSM'de büyük şölen: 1 numaralı festival!
Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmirli sanat ...
Usta oyuncu hayatını kaybetti
Ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan, akşam saatlerinde hayata veda etti.
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva