HABERLER>GÜNCEL
16 Ekim 2018 Salı - 12:28

İzmir Körfezi'nde dev tatbikat başladı!

Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı, NATO ve Türkiye'nin Deniz, Hava ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın uçar ve yüzer birliklerinin katıldığı 'Nusret-2018 Davet Tatbikatı' İzmir Körfezi'nde başladı.

İzmir Körfezi nde dev tatbikat başladı!

Türkiye'nin 'Nusret-2018 Davet Tatbikatı'nın tanıtım brifingi Alsancak Limanı’nda, TCG Bayraktar gemisinde yapıldı. Brifinge Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemalettin Bozdağ ve NATO'da görevli komutanlar katıldı. Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Ahmet Tunç Veyisoğlu, tatbikat hakkında bilgiler verdi. Nusret Davet Tatbikatı’nın her yıl Türk Deniz Kuvvetleri ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini belirten Veyisoğlu şunları söyledi:

"Dost ve müttefik ülkelerin yakın ilgisi ve yüksek oranda katılımı, Nusret-2018 Davet Tatbikatı'nın karşılıklı iş birliğine ve birlikte çalışabilirliğine olan katkısının ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir.

'TCG BAYRAKTAR GEMİSİ'NDEN SEVK VE İDARE EDİLECEK'
Tatbikat, Mayın Filosu Komutanlığı'nca TCG Bayraktar gemisinde teşkil edilecek tatbikat kontrol merkezi tarafından sevk ve idare edilecektir. Tatbikat mayın döküş, mayına karşı tedbirleri ve liman ziyaretlerini içeren 3 safhada icra edilecek. Birinci safha, liman eğitimleri ile hava ve su üstü unsurları tarafından icra edilecek mayın döküş harekatını içermekte. İkinci safha, mayın karşı tedbirleri harekatının icra edileceği safha. Bu safhada tatbikatın birinci safhasında dökülen eğitim mayınları, mayın avlama gemileri tarafından sonarlar ile tespit edilecek, mayın harbi dalgıçları ve insansız su altı araçları ile teşhis edilerek etkisiz hale getirilecek. Safha süresince insansız otonom su altı araçları tespit ve teşhis maksadıyla etkinlikle kullanılacak. Mayın karşı tedbirleri harekatının yanı sıra gemilerimize önemli bir tehdit teşkil eden asimetrik unsurlar ve hava hedeflerine karşı kuvvet koruma eğitimleri de icra edilecek. Nusret-2018 Davet Tatbikatı üçüncü safha faaliyetleri kapsamında denizde fotoğraf çekimi, tatbikat değerlendirme toplantısı ile İzmir Limanı ziyareti kapsamında sosyal ve kültürel faaliyetler icra edilecek."

'MÜKEMMELLİYET MERKEZİNDE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLİYOR'
Tatbikatın ismini 1915 yılında Çanakkale Boğazına döktüğü 26 mayınla Birinci Dünya Savaşı'nın kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi'nden aldığını ifade eden Veyisoğlu, bu harekatın halen Belçika'daki NATO mayın harbi mükemmelliyet merkezinde örnek mayın döküş harekatı olarak öğretildiğini söyledi. Veyisoğlu, tatbikatın 25 Ekim’e kadar İzmir Körfezi’nde devam edeceğini belirtti.

Tatbikatın öğleden sonraki bölümünde, savunma sanayi firmalarının sergi, sunum ve fiili gösterimleri yer alacak.

FİRMALAR ÜRÜNLERİNİ TANITTI!
Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı, NATO ve Türkiye’nin Deniz, Hava ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın uçar ve yüzer birliklerinin katılımıyla başlayan ‘Nusret-2018 Davet Tatbikatı’nın öğleden sonraki bölümünde, savunma sanayi firmaları ürünlerini tanıttı. Sergi ve sunumların gerçekleştirildiği bölümde savunma sanayi firmaları yeni ürünlerinin tanıtırken, özellikle ASELSAN’ın Mayın Tespit ve Sakınma Sonarı (MATESS) katılımcılardan büyük ilgi gördü. ASELSAN yetkilisi Mehmet Karaduman, deniz sistemlerinin yerlileştirilmesi kapsamında çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "ASELSAN, askeri elektronik sistemler konusunda sahip olduğu teknolojiyi, 2000’li yıllardan itibaren, özellikle MİLGEM projesi kapsamında başlatılan deniz sistemlerinin yerlileştirilmesi çalışmalarına yönlendirmiştir. Bu kapsamda, 2006 yılından itibaren de sualtı akustik sistem teknolojileri alanına önemli yatırımlar gerçekleştirmiştir. Bu süre zarfında denizaltılar ve su üstü gemileri için fonksiyonel imha Torpido Karşı Tedbir Sistemleri (ZARGANA ve HIZIR), Akustik Aldatıcılar/Karıştırıcılar (ZOKA), İskandil (KULAÇ), Denizaltı İntersept Sonar Sistemi (ASIST), Mayın Tespit Sonar Sistemi (MATESS) ve Denizaltı Savunma Harbi’nde kullanılan Pasif Sonobuoy (ASELBUOY) gibi kritik ürünler milli olarak geliştirilmiştir" dedi.

Katılımcılarına MATESS’i tanıtan Karaduman, "MATESS, ASELSAN tarafından, gemi seyir güvenliğini sağlamak amacıyla yüksek güvenilirlikte geliştirilen, su altındaki cisimlerin otomatik tespit, konumlandırma ve sınıflandırılması yeteneklerine sahip mayın tespit ve sakınma sonarıdır. Genel özelliklerini uzun süreli, güvenilir kullanım, güncel donanım ve yazılım teknolojileri, diğer sistemlerle kolay entegrasyon imkanı, sağlamlaştırılmış ve askeri standartlara uygun yapı, müşteri ihtiyaçlarına göre uyarlanabilirlik olarak sıralayabiliriz. Teknik özellikleri ise, dip mayını tespiti, demirli mayın tespiti, dalgıç tespiti, mayın ve mayın benzeri nesneleri otomatik tespit, otomatik hedef tespit alarmı, yüksek tespit performansı, yüksek frekanslı dizin yapısı ile yüksek çözünürlüklü çalışma yeteneği, yüksek doğrulukta mesafe ve açı tespitidir" dedi. Tatbikat, İzmir Körfezi’nde 25 Ekim’e kadar sürecek.(DHA)

 
Altınordu'ya Eskişehirspor ikazı!
 
Büyükşehir aday adayı Taşkın hızlı başladı: Öğrenciye ulaşım bedava!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Melis 16 Ekim 2018 Salı 16:26

Yunanlıların Egede el koyduğu 18 adacığımız ne olacak? Tatbikatla mı sorun hallolacak?

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kebapçı Selahattin'den Terim'e Çeşme'den mesaj: Ben mahkemeye geldim, o gelemez!
İzmir'in Çeşme ilçesinde, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e hakaret ...
Meclis önünde silah sesleri: İşte ilk ifadesi!
Başkentte polisin "dur" ihtarına uymayan plakasız traktörün sürücüsü, ...
'Oğlumuz torbacı' dediler, pişman oldular!
İstanbul'da uyuşturucu kullanan oğullarını 'uyuşturucu satıyor' diye polise ...
 
İzmir'de feci kaza: Araç paramparça oldu!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, yol ...
Düğmeye basıldı: 34 askere gözaltı kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin ...
Konsolosluktaki arama 9,5 saatte bitti!
Kayıp Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı için Suudi Arabistan Konsolosluğu ...
 
Şırnak'ta öldürülen iki hain 27 şehidin katili!
Şırnak’taki Çırav Dağı’nda, mavi bereli komandoların “Hançer -2” operasyonuyla ...
İzmir'deki feci kazada can veren kişinin kimliği belirlendi
İzmir'in Konak ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışırken hafif ticari ...
Hüseyin ASLAN Egedesonsöz'de!
İzmirler’in yakından tanıdığı Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, köşe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva