HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Eylül 2019 Salı - 11:19

İzmir Körfez Festivali için geri sayım… Soyer: Bu adeta bir kalp masajı!

İzmir’de 27-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan 3’üncü Körfez Festivalinin tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bu festival İzmir’in denizle bağını güçlendiren bir etkinlik, bir kalp masajı adeta. Katılan yarışmacı sayısının her geçen gün artması doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

İzmir Körfez Festivali için geri sayım… Soyer: Bu adeta bir kalp masajı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu yıl 27-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek 3’üncü İzmir Körfez Festivali için düzenlenen basın toplantısına katıldı. Konak Vapur İskelesi yanında yapılan açıklamada programın detaylarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

‘Deniz ve Rüzgar Sordular Seni Neredesin?’ başlığıyla ve gerçekleşecek olan festival için Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas,  Ege Açıkdeniz Yat Kulübü Başkanı Akif Sezer eşlik etti.

KATILIMCILARIN HER SENE ARTMASI DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR
Her yıl daha da büyüyen ve İzmir denince akla ilk gelen etkinliklerden biri de bu festival. Biz denizsiz olamayız. İzmir sahil şeridiyle imbatıyla Ege’lidir. Yeni vizyon belirlerken kentimizin denizle bağını hiç unutmuyoruz. İzmir bir liman kenti olarak batının en doğusu Doğu’nun en Batı’sıdır. Bu festival İzmir’in denizle bağını güçlendiren bir etkinlik, bir kalp masajı adeta. Katılan yarışmacı sayısının her geçen gün artması doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu gibi festivaller kentlerin gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Şehirleri güzelleştirenlerin insanlar olduğunu unutmamalıyız. Yöneticiler unutmamalı. İnsanlar yaptıklarımızın heyecanını paylaşmıyorsa bir şeyleri eksik yapıyoruz demektir. İnsanların o kente değer katacağını hepimiz biliyoruz. Körfez festivali gibi etkinliklerin hem sayısını hem kapsamını arttıracağız. Festivalin şehrimize mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

JENERASYONUM MAALESEF KÖRFEZİ YAŞAYAMADI
Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, “Bu sene üçüncüsünü düzenlemek nasip olan körfez yarışımıza tekrar başlamak için çok heyecanlıyım. Gelecekte görmek istediğimiz İzmir’i burada görüyoruz. Benim jenerasyonum maalesef körfezi yaşayamadı. Hayalim çocuklarımın ve onların çocuklarının Avrupa’daki gibi körfezi yaşamalarıdır. Bunun mümkün olduğunu hatırlatmak adına bu 3 günlük yarış çok önemli” açıklamasını yaptı.

SENEDE 1-2 GÜNDE OLMAZ
Ege Açıkdeniz Yat Kulübü Başkanı Akif Sezer ise, “Kulübümüz 2000 senesinde kurulan bir kulüp. Daha önceki dönemlerde kulübümüz ve diğer kulüpler İzmir denizinde münferit yarışlar düzenledi. Ancak kurumsal olarak destek göremediği için devamlılık arz edemedi. 3 senedir büyükşehir ve Arkas’la birlikte körfezi yelkenlilerle buluşturduk. Ancak bu senede 1-2 gün bu şekilde görerek bir nebze olsun yüreğimiz rahatlıyor ama İzmir’de her zaman yelken yapılabilir. Körfez temizliğini görüyoruz. Daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Bu sporun herkese yaygınlaştırılmasını ve sahiplenilmesini istiyoruz. Denizciliğin kültür haline gelmesi için bu festivallerin içinde olmamız kadar doğal bir şey yok” açıklamasında bulundu.  

SADECE ANADOLU DEĞİL DÜNYAYA YAYMALIYIZ
Festivali Anadolu’nun birçok noktasına yaymak gibi bir düşüncesinin olup olmadığının sorulması üzerine konuşan Soyer, “Biz hakikaten şu coğrafyada derya içinde olup deryayı bilmeyen balık gibi yaşıyoruz. Şu rüzgar şu imbat şu meltem çok güzel. Biz bunu hayatımızı iyileştiren bir şey olarak görebiliriz. Sadece Anadolu’nun bir bölümü değil, dünyaya anlatabiliriz. Çünkü bu dünyada olmayan bir zenginlik. Biz aslında çok zenginiz. Biz bu hikayeyi büyütmeye hazırız” dedi. 

MARSİLYA ÖRNEĞİ
Arkas da, “Hedefimiz uluslararası hale getirmek. Teknik çalışma gerekli. Körfezin en büyük eksikliği, tekneleri bağlayacak yer yok. Herkes bunun farkında ve gidermek için çalışıyor.  Ne zaman Marsilya’daki gibi bir marinaya kavuşuruz o zaman yavaş yavaş yabancı tekneleri de davet ederiz. Festival yaparız ve İzmir’i tanıtabiliriz. Zamanla!” ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ YAPMAZSAK GÜLTEPE’DEKİ ÇOCUKLAR İÇİN ULAŞILMAZ OLACAK
Sezer ise, “Geçen sene 43 tekneden katılım olmuştu. Bu 50 senede kaydı kesmek zorunda kaldık. Bağlama ve yer ile ilgili problemimizden dolayı böyle yaptık. Bu ulaşılamaz bir şey değil. 1-2 gün için festival yaparsak bu Gültepe’deki çocuklar için ulaşılamaz olacak. İzmir Akdeniz çanağının en önemli kenti” dedi.

İZMİR’İN ARKA SIRALARINDAKİLER DENİZLE BULUŞACAK
Soyer ayrıca, “Geçtiğimiz günlerde tüm kulüplerimizin başkanlarıyla bir araya geldik. İzmir’in arka sıralarındaki çocukları bünyelerine almaları, hatta yeni kulüp kurmalarını önerdik. Onlar da büyük bir sempatiyle karşıladılar. Önümüzdeki günlerde bu çalışmayı yapacağız. İzmir’deki çocukların denizle buluşmasını, İzmir’in nimetlerinden faydalanmalarının önünü açcağız. Eminim içlerinden çok yetenekli çocuklar çıkacak. Öncelikle İzmir’de denize ulaşmayan ve bu şehirde yaşadığı için de ulaşma hakkı olan arka mahallelerdeki çocuklarımızı kano, yelken ve denizle bulaştırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

 
Bombacı Ali Çavuş Karşıyaka'da unutulmadı
 
CHP'li vekil 'RES't çekti: Durdurun bu kepazeliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bombacı Ali Çavuş Karşıyaka'da unutulmadı
Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in kurtuluşunun 97’nci yıl dönümünü, milli ...
Buca'da kurtuluş coşkusu
İzmir’in kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü, Buca’da büyük bir coşkuyla kutlandı. ...
Bornova'da '100. yıl' buluşması
Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 100. Yılı Bornova ...
 
Soyer'den Erdoğan ziyareti mesajı: Koşa koşa gidiyoruz!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyükşehir ...
Konak Belediyesi'nden İEF ziyaretçilerine bayrak hediye
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 9 Eylül coşkusunu 88. İzmir Enternasyonal ...
Bayraklılı Faikcan İspanya yolunda
Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanlık Kupası Avrupa ayağında 3'üncü olarak ...
 
Başkan Karakayalı'dan eğitim mesajı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, 2019-2020 Eğitim – Öğretim ...
Soyer AK Parti’ye patladı: Siyasiydi, yakışmadı, vicdanım sızlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’nın (İZTAV) ...
Çiğli'de 9 Eylül'e özel 97 bin rozet
9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 97. yılında Çiğli Belediyesi tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva