HABERLER>GÜNCEL
9 Ekim 2015 Cuma - 11:37

İzmir Koreli denizcileri ağırlıyor

Kore Deniz Kuvvetleri'ne ait 'ROKS KANG GAM CHAN' adlı destroyer ve 'ROKS DAE CHUNG' adlı lojistik destek gemisi, eğitim gezisi kapsamında İzmir Limanı'na yanaştı. Burada düzenlenen törende konuşan Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, "Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti arasında askeri eğitim işbirliği, karşılıklı ziyaretler, askeri personel eğitimleri ve tatbikatlarda gözlemci personel görevlendirmesiyle daha da güçlenmiştir" dedi.

İzmir Koreli denizcileri ağırlıyor

Kore'den geçen 19 Eylül'de ayrılan Kore Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait, Albay Hoo-Byung Park komutasındaki 'ROKS KANG GAM CHAN' adlı destroyer ile Albay Sang-Hyun Woo komutasındaki 'ROKS DAE CHUNG' adlı lojistik destek gemisi eğitim gezisi kapsamında bugün sabah saatlerinde İzmir Limanı'na yanaştı.
 
Görev Grup Komutanı Tuğamiral Jong-Sam Kım komutası altında 140 Deniz Harp Okulu öğrencisi dahil yaklaşık 700 mürettebatı İzmir'i ziyaret eden gemilerde tören düzenlendi. Törene, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, İzmir Koreliler Derneği Başkanı Kim Jae Su, Kore ve Türkiye'den askeri yetkililer, davetliler katıldı. İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, "Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti arasında askeri eğitim işbirliği, karşılıklı ziyaretler, askeri personel eğitimleri ve tatbikatlarda gözlemci personel görevlendirmesiyle daha da güçlenmiştir. İcra edilen tatbikatlara fiili ve gözlemci olarak daha fazla sayıda katılım sağlanmasının birlikte çalışmaya katkı sağlayacağını değerlendiriyorum. Karşılıklı eğitimler esnasında ülkenizde bizlere gösterdiğiniz dostluk ve misafirperverlik için ayrıca teşekkür ediyorum. Bizler sizlere ülkemizi ve Türk insanını tanıtacağız ve sizleri tanıyacağız. Her türlü ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayacağız" dedi.
 
İzmir Koreliler Derneği Başkanı Kim Jae Su, "Kore Deniz Kuvvetleri Seyir Eğitim Gemileri'nin İzmir Limanı'nı ziyaret etmelerinden dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bugün burada kıymetli misafirlerimizle bir arada bulunmaktan kıvanç duyuyorum. Özellikle uzak yerlerden katılan misafirlerimize Dernek Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Dostluğun daha da güçlenmesini arzu ediyorum" diye konuştu.
 
KORELİ KOMUTANDAN TÜRKÇE SELAMLAMA
Konuşmasına Türkçe "Tanıştığımıza memnun oldum" diyerek başlayan Görev Grup Komutanı Tuğamiral Jong-Sam KIM, "Ziyaretimize gösterdiğiniz sıcak karşılama için teşekkür ediyorum. Diğer ülkelere kıyasla Türkiye bizim için daha derin anlam taşımaktadır. Bunun sebebi iki ülkenin yıllar öncesinden gelen kan kardeşliğidir. İki ülke arasındaki kardeşlik ilişkisinin daha da gelişmesini temenni ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından törene katılanlar gemileri gezdi. Pazar gününe kadar kentte kalacak olan Koreli askerler, çeşitli etkinlikler düzenleyecek. İki gemi, 11 Ekim saat 16.00'da İzmir Limanı'ndan ayrılacak. (dha)

 
Alsancak'ta 'Nostalji'den çok daha fazlası sizi bekliyor
 
Flaş! İzmir’de sıcak saatler: İşçilerden toplu intihar girişimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tencere içinde 4.5 kiloluk bomba!
İstanbul Başakşehir’de 4.5 kiloluk el yapımı bomba bulundu. Vatan Emniyet ...
Şok: IŞİD Anadolu Ajansı muhabirini öldürdü
Anadolu Ajansı Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla, Halep kırsalındaki Hıreytan ...
Türkiye'nin mühimmatı bitti, ABD vermiyor!
Ankara'nın Washington'dan uzun süredir talep ettiği dört ayrı silah sistemi ...
 
İncirlik’ten havalanan ABD uçağına Rus seti
IŞİD hedeflerini vurmak için İncirlik Üssü’nden havalanan iki ABD jeti, ...
Kozmetik devinin eşinin ölümünün sırrı çözüldü
Salı gününden beri kendisinden haber alınamayan Sema Hunca’nın cipiyle ...
Dink cinayetinde yeni belgeler: Polis Samast’ı biliyormuş
Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerine yönelik soruşturmada İstanbul ...
 
İzmirli miniklerden anlamlı kampanya: Bu sokaklar bizim…
İzmir’in Ödemiş İlçesi'ndeki İnönü İlkokulu 2-B sınıfının 16 öğrencisi, ...
İzmir’de engelli vatandaşın yargı zaferi
İzmir'de geçirdiği tren kazasında iki bacağını kaybeden Uğur Yüceer'e ...
Dehşet: Okul bahçesinde el yapımı bomba atıldı
Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi’ndeki Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva