HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Şubat 2020 Cumartesi - 12:25

İzmir Kent Konseyi’nin yeni başkanı belli oldu

İzmir Kent Konseyi’nin yeni başkanı üç tur süren seçim mesaisinin ardından Seniye Nazik Işık oldu. Seçime Soyer’in mesajları ve İzmir Kent Konseyi eski Başkanı ve CHP Konak İlçe Başkanı Gruşçu’nun iade-i itibar çıkışı damga vurdu.

İzmir Kent Konseyi’nin yeni başkanı belli oldu

EGEDESONSÖZ- İzmir Kent Konseyi 16. Genel Kurulu Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

2009’da kurulan Kent Konseyi, başkan adayı en fazla olan genel kurulu geride bıraktı. Genel Kurulun Divan Başkanlığını Dr. Engin Önen yaptı.

11 İSİM ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Başkanlık için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Eski Üyesi  ve Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Meclis Üyeleri Birliği Genel Başkanı Yalçın Kocabıyık, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Seyhan Aydın, İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur,  STK Temsilcileri Fatih Sürankök, Doğan Albayrak, Kenan Uzuner, Mehmet Keskin, Mustafa Kapancıoğlu ve Adnan Yüksel Gürüz salona aday olarak girdi.

Daha sonra,  Sağlık Emekçileri Sendikasından Fatih Sürankök ve Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Gündüz Kapancıoğlu adaylıktan çekildi.

SEÇİM 9 ADAYLA BAŞLADI
Başkanlık için 9 isim yarışa girdi. İlk tur sonunda başkanlık için salt çoğunlukta oyu  hiçbir aday alamadı.

İlk turda en yüksek oyu 82 oyla Işık alırken, Işık'ı 80 oyla Mumcu takip etti. Kocabıyık ise 72 oyla üçüncü sırada kaldı.

Yüksel Gürüz, Feyyaz Sungur , Nusret Doğan Albayrak, Kızbes Seyhan  ve  Kenan Uzuner yarıştan çekildi.

3 İSİM 2. TURDA YARIŞTI
İkinci turda Işık, Mumcu ve Kocabıyık yarıştı. Işık 125 oy alırken, Mumcu 90 Kocabıyık ise 80 oy aldı.  Salt çoğunluk sayısına 2. Turda da ulaşılamayınca seçim 3. Tura kaldı.

YENİ BAŞKAN IŞIK OLDU
2. turda en yüksek oyu alan Işık ve Mumcu 3. turda başkanlık için yarıştı. 2 adayın yarışında kazanan Işık oldu. Sandıktan Işık’a 167 oy çıkarken, Mumcu ise 101 oyda kaldı. 10 oy geçersiz sayıldı.

İzmir Kent Konseyi’nin yeni başkanı Seniye Nazik Işık oldu.

DERHAL ŞİMDİ BARIŞ, SAVAŞA HAYIR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, genel kurulda yaptığı konuşmada şehitlere değinedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bizler güne sıcacık yataklarımızda başlarken gencecik delikanlılarımız ateş altında ölümle burun buruna… Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Dün 33 şehitti akşam 1 tane daha haber geldi. Yarın öbür gün neler yaşayacağımızı bilmiyoruz.. Onun için tek bir ağızdan söylememiz gereken tek bir şey var; O da hemen derhal şimdi barış! Savaşa hayır, savaşa hayır, savaşa hayır!" dedi.

DEMOKRASİ 5 YILDA BİR SANDIK ODAKLI YÖNETİM ANLAYIŞI DEĞİLDİR
Başkan Soyer ayrıca genel kurul için de şunları söyledi:

"Kent konseyleri kentin tüm paydaşlarının yer aldığı yerelde kamu politikalarına halkın katılımını sağlayan önemli yapılar. Ket konseyi kente dair paydaşlık aktif vatandaşlık kente sahip çıkmak kentlilik bilinci ortak akıl biçimindeki temel ilkeler çerçevesinde yerel demokrasinin gelişmesi noktasında fırsat sunar. Demokrasi 5 yılda bir sandık odaklı yönetim anlayışı değildir. İstenilen durakta inilen bir tramvay da değildir. Yaşamın içinde ve pratikte halkın etkin olacağı sürecin adıdır. Toplum seçim zamanı popülist söylemlerle kendilerini hatırlayan yaklaşımları kabul etmiyor. Halkın nabzı yerellerde atıyor, yereller birçok kimliği farklı görüş ve kültürü içinde barındırıyor. Bu farklılıkları söz sahibi olarak görmeleri için karar süreçlerine katılım sağlamak gerekiyor.

İzmir için en önemli iddiamız; bu kadim kentin tarihsel kimliğinden beslenerek demokrasiyi gerçek anlamda hakim kılmak ve halkın katılımını sağlamak… Ortak akılla ülkemizin tüm sorunlarının çözümü için ekmek kadar su kadar ihtiyaç duyduğumuz demokrasiyi güçlendirmemiz, bunu tabandan yukarıya sağlamamız gerekir. Bu da sadece yerel yönetimin bireysel çabasıyla değil bize katkı sağlayacak kent konseyi gibi tüm paydaşların ortak çabasıyla mümkündür. Bu noktada kent konseyine büyük sorumluluk düşüyor. Biliyorum kent konseyleri doğası gereği politik alanlardır ama güncel siyasete bulandırılmaması gereken bir mahiyet taşımalı…

İzmir Kent Konseyi diyalog, birikim, dayanışma barış ve demokrasi gibi önemli değerlerimizin ortak akılla vücut bulacağı bir mekan olmalıdır. Dileğim tam da bu değerlerinden ötürü çalışması, bu kadim kentin kültürüne çok sesli çok renkli bir nefes vermesi…  Bugünkü kurul İzmir’in demokratik köklerine uygunlukla geçer ve Türkiye’ye ilham verecek bir kent konseyi çıkar"

GRUŞÇU'DAN İSYAN!
Kurulda konuşma yapan İzmir Kent Konseyi eski Başkanı ve CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu emeğinin ayaklar altına alındığını söyledi. Gruşçu, açıklamasında “Bu kadar emeğim ayaklar altına alındı resmen! Verdiğim önergeler bile okunmaz hale getirildi. Burada görüşmelerin yapılması son derece önemli. Görüşmelerin yapılmamasının istenmemesinin nedeni bazı konuların konuşulmasını engellemek için... Bu kadar emek vermiş bir kardeşiniz olarak niye konuşturulmuyorum? Bir kuru teşekkür dahi edilmiyor! Bu da ayrıca bir sitemim! Kusur bakmayın biraz doluyum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum, İzmir’in dünya kenti olması idealiyle göreve başladı ve öyle de devam ediyor. Katılımcı demokrasi anlayışını gösterdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Sayın başkanımız ile ilgili değil söylediklerim… Başkanımız başımızın tacı…” dedi.

KESİNLİKLE BİR MAKSAT VAR!
Gruşçu kent konseyi başkanlığı yaptığı dönem ile ilçe başkanı olmasının ardından yaşadıklarını anlattı. Gruşçu,“Son 2 yıldır kent konseyinde yapılan  bir şey yok. Bugün karşınızda kent konseyinin itibarlı bir kurum olması için mücadele etmiş bir kardeşiniz var. Bugün burada kurumun bütün menfaatlerini gözeterek konuşuyorum. Ne yazık ki medyada hakkımda karalama kampanyaları yapıldı. 2018 yılında istifa dilekçem olmamasına rağmen, istifa etmişim gibi bunu üyelere bildirdiler.  Ben üyelerime veda etmeyi bilmiyor muydum, istifa etmeyi bilmiyor muydum!  Neden ateş alır gibi istifamı vermişim gibi bildirdiniz çok merak ediyorum?  Hukuken başkanlığım devam ediyorken CHP’nin ilçe başkanı olarak seçildim. Etik gereği istifa etmeyi düşündüm hep beraber genel kurula gidelim dedim, birlikte yeniden seçim yapalım dedim ama bazı bürokratik arkadaşlarımız bunu kabul etmedi. Çok merak ediyorum bunun arkasında CHP’li olmam mı yatıyor? Merak ettiğim şudur; CHP’li olmama rağmen bir gün olsun sizin karşınızda durdum mu? Her zaman yanınızda, hangi düşünceden olursa olsun durmadım mı? Neden bu kadar siyasetten korkuyorsunuz? Sivil toplum gibi siyaset de bu işin içindendir. Kurumsal üyeliğimi düşürdünüz, delegeliğimi düşürdünüz! Son başkan olarak üyeliğim neden düşürüldü? Eşimin yıllarca emeği var, açın kent konseyinin web sitesini sosyal medyasını 2015 yılına kadar eşim gönüllü olarak yaptı. Ama burada oy kullanamıyor! Çalışma grubu başkanı olmasına rağmen geri getirilmedi. Kesinlikle bir maksat var! Bunu kabul etmek mümkün değil! Bunca emek verdiğim kurumda itibarım zedelendi! Bu itibarın iade edilmesini bekliyorum! Aksi halde kimse kusura bakmayacak, hakkımı helal etmiyorum! Bu yapılan, 2015’te bana oy veren sizlerin ve benim irademizi yok saymaktır!”

KONSEY SEÇİMİNE KARIŞAN YOK!
Konsey seçimleri ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili algı yaratılmaya çalışıldığını belirten Gruşçu, "Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm, Genel Başkan Yardımcımız Tuncay Özkan ile görüştüm. Tunç başkanımızın fikrini biliyorum.Sanki genel başkanımız bir adayın yanındaymış gibi lanse ediliyor, sanki Tuncay Özkan karışıyormuş gibi lanse ediliyor, sanki Tunç başkan bir adayın arkasındaymış gibi algılar yaratılmaya çalışılıyor... Asla böyle birşey yok! Ne genel başkanımız ne kurmaylarımız kent konseyi seçimine karışmıyor!”

HALA İADE-İ İTİBAR BEKLİYORUM!
Konseydeki bazı isimlerin kendisini hedef haline getirdiğini iddia eden Gruşçu, "Yandaş meydanın yanındayız diye demeç verenler var. Yandaş medyayı üzerimize salanlar var. Günlerdir karalama kampanyalarına devam ediyorlar. Ben, Cumhuriyetin demokrasinin barışın Mustafa Kemal’in yanındayım! Bizi bölmeye çalışanlara asla prim vermeyeceğiz! Emeğimi yok saydınız,  yıprattınız, hala iade-i itibar bekliyorum. Burada konuşmak katılımcı olmak isteyen arkadaşlarımıza söz verebilirsiniz, burası katılımcı demokrasinin bulunduğu noktadır. Eğer İzmir çağdaşlığın demokrasinin katılımcılığın kentiyse kent konseyinin her bir ferdi bugün bu kürsüyü rahatlıkla özgürce kullanmalıdır. Büyükşehir belediyesinin bürokratlarına ve geçmişte görev yaptığım yönetim kurulu üyelerine teessüf ediyorum" dedi.

 
İzmir'de derbi heyecanı!
 
İZSU'dan sağlıklı içme suyu için portatif çözüm
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
M.E.Aslan 1 Mart 2020 Pazar 08:53

Kent Konseyine verdiğiniz emeklerin unutulması mümkün değildir. Şu husus unutulmasın ki; EMEK EN YÜCE DEĞERDİR.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir düğmeye bastı: Otogar alanı dönüşüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi mevcut otogarın bulunduğu alana ana transfer ...
Başkan Soyer: Hepimizin içi kan ağlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Ahmed Adnan Saygun Sanat ...
Soyer'den açıklama: Derhal şimdi barış, savaşa hayır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Madde Kullanımı ve Bağımlılıkla Mücadelede ...
 
İzmir yasta! Çok sayıda etkinlik iptal
İdlib'de rejim güçlerinin TSK unsurlarına yönelik hava saldırısında 33 ...
Çiğli iş rehberine kavuşuyor!
Çiğli Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisinde yer alan işletmeler ...
Buca’da sanat zamanı: İki usta şair bir arada
Türk edebiyatının usta şairleri Ahmet Telli ve Tuğrul Keskin, Buca’da ...
 
Başkan Soyer Efes Selçuk ve Seferihisar’ı ziyaret etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Efes Selçuk ve Seferihisar ...
Bergama'nın simgelerinden olan Yağcıbedir için çalıştay düzenlendi
Bergama'da düzenlenen Dünyaca ünlü “Yağcıbedir Halısı ve Yağcıbedir Kültür ...
Sulama kanalına düştü, belediye seferber oldu
Menemen Ahıhıdır Mahallesi’nde bulunan sulama kanalına düşen sokak köpeği, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva