HABERLER>İŞ DÜNYASI
19 Mart 2020 Perşembe - 13:22

İzmir iş dünyasından Erdoğan'ın açıkladığı pakete tam destek

İzmir iş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı' sonrası açıkladığı 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketine destek verdi.

İzmir iş dünyasından Erdoğan ın açıkladığı pakete tam destek

İzmir iş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı' sonrası açıkladığı 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketine destek verdi.

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkanı Mustafa Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı' sonrası açıkladığı 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketini değerlendirdi. Aslan, güç birliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "İnanıyoruz ki bu tedbirlerle nakit akışı bozulan firmalar üzerindeki koronavirüs etkisi azalacaktır. KOBİ'lerin kredi borçlarının ertelenmesi, Kredi Garanti Fonu (KGF) limitlerinin artırılması, temerrüde düşen firmalara mücbir sebep kaydı düşülmesi, ihracatçının desteklenmesi ve çeşitli sektörlerde KDV ve SGK primlerinin ertelenmesi piyasada nakit akışını artıracaktır. Destek topyekün tüm sektörleri kapsamalıdır. Zira virüsün sosyo ekonomik etkileri tüm ülkeyi sarmaktadır. Dünyayı derinden sarsan ve olağanüstü günlerin yaşandığı şu dönemde herkese büyük sorumluluk düşüyor. Bizi koronavirüsten koruyacak olan en büyük güç, toplumsal dayanışmamız olacaktır. Bu kapsamda devletin aldığı tedbirler toplumsal huzur ve iş dünyası için büyük önem taşımakta. İş dünyası olarak bizlere düşen işçilerimize sahip çıkmak, üretime devam etmektir" dedi.

'PAKET GELİR KAYBINI GİDERECEK ŞEKİLDE GENİŞLETİLMELİ'

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk ise, koronavirüs salgını nedeniyle insanların evlerine çekilmek zorunda kaldığını ve olağanüstü günlerden geçildiğini hatırlatarak, "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüsün ülkemiz ekonomisinde yarattığı tahribata karşı açıkladığı tedbir paketini ve salgınla mücadelede alınan halk sağlığı önlemlerini olumlu buluyoruz. İçinde lojistik-taşımacılık sektörünün de olduğu bazı sektörlerde muhtasar, KDV tevkifatı ve  SGK primlerinin ertelenmesi, Kredi Garanti Fonu limitinin 25 milyar TL'den 50 milyar TL'ye yükseltilmesi, Konaklama Vergisi'nin kasım ayına kadar uygulanmama kararı, şirketlerin bankalara ana para ve faiz ödemelerinin üç ay ötelenmesi gibi finansal destek sağlayan tedbirlerin, zor durumdaki sektör ve firmalara nefes aldıracağını düşünüyoruz. 100 milyar liralık mali kaynağı içeren bu paketin, salgınla mücadelenin seyrine göre, özellikle geçici olarak hizmet dışı kalan işletmelerin, turizm tesislerinin ve o işletmelerdeki çalışanların gelir kaybını giderecek şekilde genişletilmesi, istihdamın ve iş barışının korunması için faydalı olacaktır. Üretimin yanı sıra ülkemiz ihracatının, deniz ticaretinin ve lojistiğin devamını sağlayacak yeni tedbirlerin alınması, en fazla mağduriyet yaşayan sektörlerin başında gelen turizme ve sektörün dinamosu deniz turizmine yönelik ilave destek mekanizmalarının harekete geçirilmesi de son derece önemlidir. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi kamu ve özel bankaların bu süreçte göstereceği fedakarlık da reel sektöre can suyu olacaktır. Salgınla mücadelenin moral ve motivasyonu hiç düşürmeden ve tehlikeyi küçümsemeden kararlılıkla devam etmesi ve halkımızın alınan sıkı tedbirlerle tam olarak uyması ile ülkemizin bu mücadeleden en az hasarla çıkacağına inanıyoruz" dedi.

'ALINAN TEDBİRLER BİZİ MUTLU ETTİ'

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, önlemlerin beklentileri karşılayacak nitelikte olduğunu ifade ederek, "Okul kantini gibi devletin ve benzer şekilde yerel yönetimlerin kiracısı durumunda olan üyelerimizin kiralarının dondurulması, işleri duran esnafın vergi, SGK ve kredi borçlarının ötelenmesi ve yeni finans destekleri sağlanmasını önermiştik. Taleplerimizin kabul görmesi bizi sevindirdi. Başta Cumhurbaşkanımıza ve hükümet üyelerine, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e ve emeği geçen yetkililere teşekkür ederiz" dedi. 100 milyar lira kaynak ayırılan Kalkan Paketi'nin hem ekonomiyi hem de sınırlı sermaye yapısına sahip olan esnaf sanatkarı rahatlatacağını ifade eden Mutlu, "Ekonomik ve sosyal yaşamın durması, bazı mesleklere sınırlamaların getirilmesi en fazla doğrudan halka mal ve hizmet sunan esnaf sanatkarları zor duruma düşürdü. Ekonominin de süreci en az hasarla atlatması için bazı önlemler gerekiyordu. Bu çerçevede açıklanan kararlar kesimimizi rahatlattı. Çalışamayan, kepengini indiren işyerlerinin kira ödemelerinin sürmesi büyük sorun olacaktı. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve Büyükşehir Belediyesi'nin kira dondurma kararları yüreğimize su serpti. Ayrıca vatandaşlara uygun şartlarda sosyal amaçlı kredi paketlerinin düşünülmesi, asgari ücret desteğinin sürdürülmesi, en düşük emekli maaşının bin 500 liraya yükseltilmesi, emeklilerin bayram ikramiyesinin nisan başında ödenmesi de esnaf sanatkarlarımız için sevindiricidir. Çünkü insanların alım gücünün yükselmesi, doğrudan halka hizmet veren üyelerimizin de iş potansiyelini artıracaktır. Netice itibarıyla, alınan tedbirler kesimimizi memnun etmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Ulusumuz bu zor günleri de atlatacak, esnaf sanatkarlarımız da her zaman olduğu gibi bu mücadelede de üzerine düşen ödevleri eksiksiz yerine getireceklerdir" diye konuştu. (DHA)

 
İzmir’deki üç sağlıkçının koronavirüs testinden ne sonuç çıktı?
 
Karşıyaka’nın sorunu gol
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 20 Mart 2020 Cuma 09:44

iş dünyasından vatandaşa ne.. vatandaş destek vermiyorsa.. beyler bundan sonra işiniz zor.. toplum halk örgütlenmeli... iş adamı dediğin adamlardan cacık olmaz...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir iş dünyası vergi indirimi bekliyor
Korona Virüs dünyayı etkisine alarak can almayı sürdürürken, dünya ekonomisini ...
İzmir’in odalarından flaş korona virüs kararı: Meclis toplantıları iptal!
EBSO ve İZTO Mart ayı meclis toplantısını koronavirüs karşısına alınan ...
Yorgancılar’dan koronavirüs çıkışı: O mesajı atanlara tepki, KDV için öneri!
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Türkiye’de 18 kişide tespit edilen ...
 
İzmir iş dünyası fırsatçılara savaş açtı!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan fırsatçılarla ...
TTO Başkanı Başkan Olgun: Çevreye zararlı yatırım gelmesin
İlçede kurulması planlanan ve çevreye zararlı olacağı iddia edilen tesisler ...
İzmir'de odalardan İdlib operasyonuna destek
Suriye'nin İdlib kentindeki terör yapılanmalarına karşı yürütülen operasyonlara ...
 
İzmir İş Kadınları Derneği'nde Betül Sezgin dönemi!
İzmir İş Kadınları Derneğinde (İZİKAD) yönetim kurulu başkanlığına Betül Sezgin getirildi. 
İhracatın yıldızları zirvedeki yerini aldı
Ege İhracatçı Birlikleri, Türkiye’ye 2019 yılında 13 milyar 302 milyon ...
11 Amerika ülkesi İzmir’de buluştu
İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) düzenlenen "İzmir'e ve Yeni Hedefler- Yeni ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva