HABERLER>EKONOMİ
1 Nisan 2014 Salı - 11:59

İzmir iş dünyasından çarpıcı seçim değerlendirmeleri

ESİAD ve EGİKAD'tan peş peşe önemli açıklamalar geldi.

İzmir iş dünyasından çarpıcı seçim değerlendirmeleri

İZMİR -  Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, yerel seçimlerin ardından artık ekonomiye odaklanma ve gerilimi azaltmak gerektiğini söyledi.

Her seçim sonuçlarında olduğu gibi yerel seçimlerin sonuçlarını da herkesin saygıyla karşılaması gerektiğini söyleyen Akgerman, bugünden itibaren hem iktidar hem muhalefet partilerinin tehlikeli boyutlara ulaşan siyasi kutuplaşma ve gerilimin azaltılması için çaba harcaması gerektiğini söyledi. Akgerman, "Sandık başında bazı seçmenlerin kendi kalemiyle imza atmak istemesi, oy sayımlarında gönüllülerin gözlemci olarak görev alması, medyada sonuçların farklı şekilde açıklanması, seçim sonuçlarına itirazların çokluğu gibi gelişmeler, kutuplaşma ve bunun doğal sonucu olarak derin bir güven bunalımının varlığına işaret etmektedir. Sıradaki seçimler öncesindeki zamanın gerilimi tırmandırma değil, tansiyonu düşürerek özgürlükçü demokrasiyi geliştirme ve devlet kurumlarına güveni yeniden tesis etme fırsatı olarak görülmesini diliyoruz. Standartları üyesi olmak için uğraştığımız Avrupa Birliği ile eşdeğer, tüm kurumları ve teamülleriyle işlerliği olan yerleşik bir demokratik hukuk devleti yapısına hızla kavuşmamız gerekmektedir. Tarihimizde örneklerini çokça bulabileceğimiz, iç siyasi çekişmelerle yeni 'kayıp yıllar' üretmeye ne zamanımız, ne de sabrımız kalmıştır" dedi.
 
Seçim sonuçlarından hem iktidar, hem de muhalefetin kendileri için çıkartacağı çok ders olduğunun altını çizen Akgerman, "Seçmen kitlelerin ayrı ayrı dünyalarını daha iyi analiz etmek, onları daha fazla ayrıştırma yerine birbirlerine kenetleyici politikalarla, etik ilkeleri gelişmiş bir siyasi ve toplumsal yapıda geleceğe taşımak her siyasi partinin ortak ulusal hedefi olmalıdır. Dünya ekonomisindeki olumsuz etkilerin artabileceği bir dönemden geçiyoruz. Son zamanlarda siyasi gündemin gölgesinde kalan ekonomik sorunlarımıza odaklanmalı, büyüme hızımızı yüzde 5'lerin altına düşürmemenin yollarını aramalı, ulusal rekabet gücümüzü ve ihracat hacmimizi artıracak yeni bir reform süreci başlatmalıyız" diye konuştu.



EGİKAD’TAN İSTİHDAM VURGUSU
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, yerel seçimlerin bittiğini belirterek, artık siyasetten çok ekonomiye odaklanılması gerektiğini belirterek, işsizlik sorununun çözümü için çalışılmasının şart olduğunu söyledi.
 
Yerel seçimlerin İzmir’e ve ülkeye hayırlı olmasını dilediğini belirten Elmasolğu, “Bu yıl seçimlerin yüksek katılımlı olması sevindirici. Halkımızın sandığa daha duyarlı olması güzel… Seçim sonuçlarına herkesin saygı duyması gerekiyor. Seçim öncesi ne yazık ki Türkiye’de kutuplaşmalar oldu. Umarız seçim sonrası siyasiler kutuplaştırma siyasetine son verirler. Önümüzde daha 2 seçim var. O nedenle siyasetin normalleşmesi gerekiyor. Siyaset yerine daha çok ekonomi konuşmamız gerekiyor” dedi.

İSTİHDAM YARATAN PROJELERE ÖNCELİK
Siyasi istikrarın iş dünyası açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Elmasoğlu, bundan sonrasında ekonomide reformlara devam edilmesini ve istihdamın önünün açılmasını beklediklerini kaydetti. Yeni yerel yöneticilerden de söz verdikleri projeleri 5 yıl içinde hayata geçirmelerini beklediklerini anlatan Elmasoğlu, “Söz verilen projelere zaman geçirilmeden başlanmalı. Alacakları kararlarla yerel yöneticiler istihdamın önünü açmalılar. İş sağlayan yatırım projelerini bekletmeden onaylamalılar. Herkesin belediye başkanı olmalılar.
 
Ayrıca iş kadınları derneği olarak Ege’de 5 kadının başkanlık koltuğuna oturması bizleri çok mutlu etti. Türkiye’de ise 3 büyükşehir belediye başkanının kadın olması da çok gurur verici.
 
kendilerine başarılar diliyoruz. Bu sayıların önümüzdeki yıllarda hak ettiği oranlara yükseleceğini ümit ediyoruz”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜSİAD'tan seçim açıklaması
TÜSİAD 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerin ardından bir açıklama yaptı.
Türkiye ekonomisi yüzde 4 büyüdü
Türkiye ekonomisi, 2013 yılında yüzde 4 büyüdü. Türkiye ekonomisi 2013 ...
Seçim sonuçları dolar kurunu nasıl etkiledi?
Uluslararası piyasalarda doların seçimlere ilk tepkisi düşüş yönünde oldu. ...
 
Petkim’den dev RES anlaşması: Alstom yapacak!
İzmir Aliağa’da faaliyet gösteren Petkim, yaklaşık 55 milyon euroya mal ...
Seabird İzmir'deki ilk seferini törenle yaptı
Türkiye'nin Marmara, Ege ve Akdeniz'deki kıyı kentlerine deniz uçakları ...
ESİAD Başkanı Bülent Akgerman’dan Youtube yasağı tepkisi
Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Katar'la Türkiye arasında 23 milyarlık anlaşma
Katar, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu çeşitli ülkelerle 23 milyar ...
TABA’dan Yorgancılar ve Esen’e plaket
Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA/AMCHAM) İzmir Şubesi, Ege Bölgesi ...
BMC’nin başına ya ‘Koç’ konuyor…
Ege’de sanayinin çınarı, Türkiye’nin ilk ticari araçlarını üreten, son ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva