HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
18 Ağustos 2017 Cuma - 14:12

İzmir'in yeni yaşam merkezi Ege-Koop Körfez Evleri yola çıktı

Ege-Koop'un 13. Onur Projesi olan ”Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri”nin temeli, Marmara Depremi'nin 18. yılında Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve proje ortaklarının katıldığı törenle atıldı.

İzmir in yeni yaşam merkezi Ege-Koop Körfez Evleri yola çıktı

Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri'nin temel atma töreninde konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 40 milyon lira yatırımla iki yılda tamamlanacak proje için “Ege-Koop’un yatırım yaptığı  her bölgenin değerinin iki kat artığını herkes biliyor. Bu yüzden İzmir Körfez Evleri yatırım en doğru adresi. Bu fırsatı kaçırmayın” dedi.

Temel atma törenine Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Başkan Yardımcıları Derviş Engin ve Vezir Aslan ile meclis üyeleri, CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, muhtarlar, Ege-Koop Onursal Başkanı Öcal Uluç, basın mensupları, proje ortakları katıldı. Töreni, 18 bin 383 vatandaşın can verdiği Marmara depreminin yıldönünümünde gerçekleştirmelerinin önemli nedeni olduğuna dikkat çeken Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Ege-Koop’un önceliğinin depreme dayanıklı konut ve kent üretimi olduğunu bir kez daha hatırlatmak istedik. Bu hatırlatmaya ihtiyaç var çünkü 5 yıl önce büyük umut ve hayalle kanunlaşan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, maalesef siyasete alet edildi. İzmir’de Sayıştay raporuna göre 313 bin konutun depreme dayanıksız olduğu tespit edilmesine karşın hala elle tutulur, gözle görülür bir tablo ortaya çıkmadı. Bu kanunun uygulanması için siyaset üstü düşünmek gerekiyor” dedi.


HEPSİ DENİZ MANZARALI
Projedeki dairelerin tamamının deniz manzaralı olduğunu, güvenlikli, çocuk ve yetişken havuz ile fitnes ve toplantı salonunun da bulunduğunu ayrıca fiyatlarıyla da bölgedeki emsallerinden yüzde 30-40 arası daha ucuz olduğunu söyleyen Aslan, İzmir Enternasyonel Fuarı kapsamında da özel bir kampanya uyguladıklarını belirtti. Aslan, fuarın kısa bir süre sürdüğüne de dikkat çekerek konut sahibi olmak isteyenlerin acele etmesini önerdi. Yüklenici firma EKA İnşaat'ın da yollar dahil olmak üzere tüm alt yapı, yüzme havuzu ve peyzajı 2019’un ilk yarısında tamamla hedefi koyduğunu söyledi.

ASLAN'DAN ARSLAN'A TEŞEKKÜR
Ege-Koop'un Çiğli'ye yatırım kararı almasında önemli bir etkenin de yerel yönetimin başarılı bir çalışma sergilemesinden kaynaklandığını ifade edenEge-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'a teşekkür etti. Aslan, “Başka yerlerde 4-5 ayda inşaat ruhsatı alamama sıkıntıların tam tersine projemizin inşaat ruhsatlarını 10 gün gibi inanılması güç bir sürede tamamladık. Demek ki, proje müellifleri projelerini, eksiksiz yaparlarsa, yapı  denetim yakından takip ederse, belediyede ki görevlilerde sorumluluklarını yerine getirirse, inşaat ruhsatları da kısa sürede alınabiliyormuş. Bunda Başkan Arslan yönetimindeki tüm belediye çalışanların katkısı büyük. Tüm ortaklarımız adına kendilerine kalben teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÇİĞLİ'YE EGE-KOOP YAKIŞIYOR”
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da ilçenin yükselen bir yıldız olduğunu, üretim, sanayi ve konut yoğunluğunun kaliteli şekilde büyüdüğünü söyledi. Arslan, Ege-Koop'un ilk projesi Egekent-1'in mutu bir yaşam merkezi olduğunu, İzmir Körfezi Evleri'nin de bu zincirin yeni bir halkası olacağına inandığını belirtti. Çiğli’nin İzmir’in “Kuzey Yıldızı” olduğunu söyleyen Arslan, “2019'da Çiğli'ye yakışan bir yaşam alanıyla karşı karşıya kalacağız. Peyzaj çalışmaları ve damlama sulama sistemi ile alt yapı havuzlar yapılacak. Biz daha ne isteriz? Teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir projeyle karşı karşıyayız, buradan İzmir'i seyrettiğinizde ne kadar şanslı olduğunuzu göreceksiniz. Güzel Çiğli'mize Ege Koop İzmir Körfez Evleri çok yakışacak” diye konuştu.

 
Karşıyaka'ya kurul müjdesi: O borçlar ödenmeyecek!
 
İzmir'de korkunç ölüm: Ekmek parası derdindeydi...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Öğrenci 18 Ağustos 2017 Cuma 18:39

Şirket sahibi isimli kişi kentsel dönüşüm diyorsun bomboş arazilerde kentsel dönüşüm yapıyorsun. Kentsel dönüşümün anlamı ne zamandan beri değişti?

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki büyük dönüşüm projesinde yeniden ihale zamanı: Talip yok!
Büyükşehir Belediyesi’nin yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak ...
İzmir'de emlakçıların umudu üniversite öğrencileri
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, ...
Depremler etkiledi mi? İzmir'de ev fiyatlarında son durum...
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, ...
 
EGE-KOOP Başkanı Aslan'dan 'uydu kent' önerisi
EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Türkiye İstatistik Kurulu (TÜİK) ...
Torbalı'da örnek uygulama: Ustalara inşaatta sınav
Yılda 6 bin konutun satıldığı Torbalı'da, inşaat ustaları sınava tabi ...
TOKİ 15 Temmuz'dan sonra 60 bin konutun ihalesini yaptı
TOKİ Başkanı Ergün Turan, 15 Temmuz sonrası konut sektöründe gerçekleşen ...
 
İzmir'deki kentsel dönüşüm için kritik 'asbest' uyarısı!
Türkiye'de kentsel dönüşümle yıkılacak olan 7 milyonu aşkın binanın neredeyse ...
Başkan Nasır'dan 'Yeni İmar Yönetmeliği' için müteahhitlere çağrı!
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır Resmi Gazete’de yayınlanan ...
Binalarda yeni dönem! Her daire için zorunlu olacak...
Eskiden bir daireye bir oda yapılırken, şimdi en küçük evde oturma odası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva