HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Eylül 2017 Çarşamba - 14:23

İzmir'in yeni gökdeleni yola çıktı... 'Aziz hayal görüyor diyenler...'

İzmir'in Bayraklı ilçesinde gökdelenler bölgesi olarak adlandırılan Yeni Kent Merkezi'nin ilk karma projesi olan ve İş GYO tarafından 490 milyon liraya hayata geçirilen Ege Perla alışveriş ve yaşam merkezi düzenlenen törenle açıldı.

İzmir in yeni gökdeleni yola çıktı...  Aziz hayal görüyor diyenler...

Bayraklı'da yapılan, toplam 210 metre yüksekliğindeki, 46 katlı Ege Perla, düzenlenen törenle hizmete girdi. İzmir Adliyesi arkasında yer alan Ege Perla'nın açılış törenine CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karakuş, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Kanyon Yönetim Genel Müdürü Cem Eriç katıldı. Açılışta konuşan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, bu projeye yaklaşık 10 yıl önce karar verdiklerini ve ilk görüşmeyi de Başkan Aziz Kocaoğlu ile gerçekleştirdiklerini belirtti. Tanes, "Konut, ofis ve AVM'den oluşan bu alanda daha önce İş Bankası'nın boş arazisi vardı ve Yeni Kent Merkezi'nin hayata geçmesiyle biz de buraya yatırım yapma kararı aldık" dedi.

"İZMİR'İN VİZYONU BİZİ YATIRIM KONUSUNDA MOTİVE ETTİ"
Türkiye'nin İstanbul ayarında 3-4 şehre daha ihtiyacı olduğunu belirten Tanes, "İzmir de bu şehirler arasında en önde geliyor. İzmir'in vizyonu ve diğer alanlardaki gücü bizi yatırım konusunda motive etti. Bir biblo gibi olan projemizde 150 bin metrekarelik inşaat alanında yatırımımızı yaptık. İnşaat süresince binlerce insan çalışıp ekmek yedi. Binamızdaki mağazalarımızda ise bine yakın kişi göreve alacak. Çünkü biz her zaman istihdam sağlamayı önde planda tutarak mimari ve estetik projeler ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

"16 BİN METREKARELİK KENT PARKI"
İzmir'in kendileri için çok önemli olduğunu ve İzmirlileri de projeyle buluşturmak adına projenin yan tarafında 16 bin metrekarelik bir park alanın yaptıklarını kaydeden Genel Müdür Turgay Tanes, "Mistral projesinin de bizle yaptığı ortaklık da çok önemlidir. Bu parkta 1000 metrekareyi aşkın drone, kaykay pistleri yaptık ve tüm İzmirlilerin hizmetine açtık. Projenin kendi içinde de, kapalı kutu alışveriş merkezi yerine dijital uygulamaları ve çevreye duyarlı bir binayı hayata geçirdik. 10 yıl önce İzmir'e ilk geldiğimde kentte ilk konuştuğum kişi Aziz Kocaoğlu idi. Onların bize verdiği cesaretle bugünü görmüş olduk" dedi.

"PİRİŞTİNA YENİ KENT MERKEZİ İÇİN HAREKETE GEÇMİŞTİ"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İş Bankası'nın İş GYO aracılığıyla hayata geçirdiği bu proje İzmir'in gökdelenler bölgesine renk kattığını vurguladı. Kocaoğlu, "Benden önceki belediye başkanımız Ahmet Piriştina bu alanı Yeni Kent Merkezi yapmak için harekete geçmişti. Burada en çok sıkıntı çektiğimiz konu, planların yaşama uyarlanması ve bölgenin kalkınması konularında oldu. Hala belli bölgelerde bunu aşmaya çalışıyoruz. 500 hektar gibi bir alanı gökdelenler bölgesi olarak planlarsanız birçok sorunu çözmeniz gerekir" dedi.

"İLK KONUŞULAN PROJE EGE PERLA"
Gökdelen bölgesinde ilk görüştükleri ve ele aldıkları projenin Ege Perla olduğunu ve bugün açılışını yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Kocaoğlu, "Bu bölgeye kim 100 tane gökdelen yapacakmış; Aziz hayal görüyor diyenleri şimdi merak ediyorum. Sonucu işte burada hep birlikte görüyoruz. Tüm Türkiye'nin ve Avrupa'nın dikkatini çeken İzmir'in aydınlığı ve yaşam felsefesi; kendine has duruşunu benzeri projelerde de görüyoruz. Bunun sayesinde İzmir, Türkiye'nin en hızlı büyüyen kenti" diye konuştu.

"İNCİRALTI'NA SAĞLIK BÖLGESİ"
İnciraltı'nı da sağlık bölgesi yapmak için planlama yaptıklarını belirten Kocaoğlu, şöyle dedi:

"Toplam 640 hektarlık alanı gökdelenler bölgesinin tam tersine düşük yoğunlukta ve sağlık kompleksi olacak şekilde planlamalarını yapıyoruz. Bu çalışmamız da bitince İzmir, planlama açısından bambaşka bir kent haline gelecek. İnciraltı'nın planlaması için Başbakan ve Çevre-Şehircilik Bakanıyla da görüşüyoruz. Umarız en kısa sürede planlarımız onaylanır ve İnciraltı'nı sağlık alanında bir merkez yaparız."

Konuşmaların ardından İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karakuş, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İş GYO Yönetim Kurulu Üyeleri açılış butonuna bastıktan sonra alışveriş merkezini gezdi. (DHA)

 
Karşıyaka'ya 'Yıldırım' müjde! Temeli atılıyor!
 
Altınordu'da Çağlar Söyüncü sevinci
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Eylül 2017 Perşembe 18:09

Sezar, ne wowturkey ı canım kardeşim ? Sana yazılmayan mesajı da üstüne alınıp cevap vermen ayrı bir komedi. Okuma yazman yerinde ise yazılan mesajları iyi oku, bak bakalım kim ne yazmış.

Yorumu oyla      12      6  
sezarın hakkı sezara 7 Eylül 2017 Perşembe 13:33

isimsiz wowturkey trolleri gene iş başında. gen eokumadan yorum yapıyorlar. @02:18 yani öyle komik bir yorumki yaptıgın cevap vermeyecektim ama yazıcam. Dostum bak ege perlanın oldugu bölge Yeni kent merkezi. yeni kent merkezinde zaten yükseklik sınırı yok. bu türkiyede ilktir. rahmetli piriştina burayı hazırlarken GÖkdelen bölgesi oalrak hazırladı. amaç izmirde yapılacak gökdelenlerin buraya yani yeni kent merkezine yapılmasıydı. Bende dedimki; Yeni kent merkezi hariç gökdelen yapımı yasaklanmalı. gökdelen yapmak isteyene YKM teşvike dilmeli. Sen diyorsunki "Piriştina yeni kent merkezi yapacaktı, gökdelen değil" ben böyle demişim !!! arkadaşlar lütfen okuma yazmayı tam öğrenin . bakın zaman zaman gazete yazaralrı bile bize buradan cevap yazıyor ama siz daha sıradan bir yorumcunun yazdıgını bile okuyamıyorsunuz.

Yorumu oyla      14      8  
7 Eylül 2017 Perşembe 08:54

binayı birşeye benzetemedim. mimari güzellik diye birşey yok. çirkin ve bir o kadar gereksiz

Yorumu oyla      15      7  
7 Eylül 2017 Perşembe 02:18

Bu şehirde cidden garip insanlar yaşıyor. Adamlar sistematik istemezükçü. Biride yazmış : Piriştina yeni kent merkezi yapacaktı, gökdelen değil diye. Atış serbest mi ?

Yorumu oyla      13      10  
Komedi 7 Eylül 2017 Perşembe 02:10

Altta yorumcunun biri ciddi ciddi fuarı taşıyıp otopark yaptınız demiş. Beyefendi şu an Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi İzmir'de, ne hikaye anlatıyorsun! Yok boruları satmış da falan ... komediye bak ! Fuarcılık kültürparkın içine ucube holler yapmakla olmaz, adam gibi tesis yapmakla olur.

Yorumu oyla      14      5  
AYHAN TUNCA 6 Eylül 2017 Çarşamba 23:57

Binanın 12 Kat üzerinin yıkılması, traşlanması,

Yorumu oyla      15      6  
VATNDAŞ 6 Eylül 2017 Çarşamba 22:35

Herşeyi ama herşeyi bilen Aziz başkan Güzel İzmir e yeni bir ucube daha kazandırdın hayırlı olsun. Yüreğin varsa bukadar çok biliyorsan birgün bu kentin meslek odalarının karşısına çıkta bu kenti nasıl yönettiğini bilim insanlarına anlat ta görelim. Haaaa onlarda anlamaz demi.

Yorumu oyla      19      10  
6 Eylül 2017 Çarşamba 20:33

izmiri istanbul yapmayın.gecen ay gaziemirden bostanlıya otobandan 2 saatte girdim.

Yorumu oyla      21      9  
sezarın hakkı sezara 6 Eylül 2017 Çarşamba 20:16

Aziz kocaoğlu madem gökdelen seviyor. RAhmetli Ahmet piriştinanın milyonlarca TL dökerek hazırlattıgı yeni kent merkezi planına sagdık kalsın. İzmirde yeni kent merkezi sınırları haricinde gökdeln yapımı yasaklansın. Bugün bakıyorsun Yeşilova tarafına ayrı gökdelen. OTogarın oraya ayrı mavişehire ayrı gökdelenler yapılıyor. Aziz kocaoğlu izmiri biraz düşünüyorsa bunun önüne geçer. yoksa bu gidişle istanbuldan beter oluruz. mutlaka Yeni kent merkezi haricinde gökdelen yapımı yasaklanmalaı. YKM içinde kolaylık sağlanmalı. m2 fiyatları biraz geriye çekilmeli.

Yorumu oyla      23      7  
Gürol Tulunay 6 Eylül 2017 Çarşamba 18:49

Ben yazınız dolayısıyla Sayın Başkana seslenmek istiyorum... İnciraltının sağlık bölgesi olmasını istiyorsunuz, size bundan evvelde bir kaç kere seslendim. Sesimi face book ve veya basında yer alan haberleriniz de ekleme yaparak seslendim. Yüz yüze konuştuğumuz enden zamanlarda da Size Agamemnon Kaplıcalarının önemini ve tarihini anlatmam gerekir, Yarımada içinde bir festival niteliğindeki projemi anlatmak isterim demiş ve randevu istemiştim. Siz talimat vermenize rağmen, beni bir ay sonra arayanlar sizin meşgul olduğunuzu beni falanca kişi ile görüştürmek istediler. Kabul etmedim. Ben 1977 yılından beri gazeteciyim. Çalıştığım gazete ve dergileri yazsam burası almaz. Sizinle ben bile görüşemiyorsam...Mutlaka çok meşgulsünüzdür. Ama ben olsan yahu bu adam ikidebirde ne demek istiyor, ne varmış bu kaplıcalarda diye düşünürdüm. Neyse konuyu daha fazla dağıtmayayım, Agamemnonsuz Sağlık Projesi olmaz ve olmamalı, belki nedenini merak eden çıkar. Ümit eline sağlık, gözlerinden öper tüm ekip'e selam ve sevgilerimi iletirim...

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak tramvayı tam gaz! Alsancak'a dikkat!
Konak Tramvayı'nın imalat çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Soyer'den Kocaoğlu'na fotoğraflı teşekkür: Büyükşehir'e minnettarız!
İzmir'in 'sakin şehri' Seferihisar'da Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü ...
Foça Muzaffer İzgü'yü unutmadı...
Foça’da yaşayan vatandaşlar, Foça Belediyesi’nin 27 Ağustos günü hayata ...
 
Kurtuluş coşkusu Bornova’dan başlıyor!
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu Bornova’da fener alayı ve Fatma Turgut ...
Balçova Belediyesi'nden yardım eli... Yepyeni görünüme kavuştu!
İzmir'in Balçova Belediyesi, evleri kaza sonucu yanarak kullanılmaz hale ...
İzmir'deki 'satış' tartışması bu kez o ilçede... AK Parti'den sert tepki!
Bayındır Belediye Meclisi’nde ‘satış’ tartışması yaşandı. AK Parti Bayındır ...
 
AK Partili Şanlı için disiplin süreci mi başlayacak?
Konak Belediye Meclisi’nde ilçedeki içkili yerlerin güncellenmesi konusunda ...
Bornova'da kırsal kalkınma günleri... Tohumlar ücretsiz...
Tarımsal kalkınma hedefiyle pek çok hizmeti hayata geçiren Bornova Belediyesi ...
AK Partili Doğan'dan 'dönüşüm' çıkışı
AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’dan Ege Mahallesi’nde krize yol ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva