HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Eylül 2014 Pazar - 12:48

İzmir'in Yeni Fuar Alanı inşaatı durdu mu?

Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin, yaptıkları incelemede Gaziemir'deki Fuar Alanı inşaatında işçi güvenliğine ilişkin 8 eksik belirleyince, inşaatı durdurma kararı aldırdığı öğrenildi. Büyükşehir yetkilileri ise kendilerine öyle bir kararın ulaşmadığı ve inşaatın normal seyrinde devat ettiği açıklamasını yaptı.

İzmir in Yeni Fuar Alanı inşaatı durdu mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzmir İş Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettişleri'nin yeni Fuar Alanı’nda 2 gün süren denetimleri sonucunda, 6331 sayılı İş Kanunu'nun 25. maddesi uyarınca eksikler tamamlanana kadar Yeni Fuar Alanı İnşaatı durdurma kararı aldı. Egeli Sabah'tan Ertan Gürcaner'in haberine göre karar yüklenici firmaya ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine tebliğ edildi. Büyükşehir Belediyesi'nde şok etkisi yaratan karar Fuar Alanı İnşaatı ortasından geçen yüksek gerilim hattı nedeniyle alındı. Gaziemir'de, ESBAŞ'ın yanında yapımı devam eden Yeni Fuar Alanı'nın tam ortasından geçen yüksek gerilim hattı, bürokratik işlemlerin uzaması nedeniyle bu güne kadar bir türlü inşaat alanı dışına taşınamadı. İş güvenliği uzmanları, inşaat alanı içinden geçen yüksek gerilim hattının can ve mal güvenliği açısından büyük risk oluşturduğunu belirten rapor hazırladı. Raporda hat deplase edilene kadar iş makinelerinin hattın altında yapacakları çalışmaların durdurulmasını istendi. İşi bitirme süresi 14 Temmuz'da dolan yüklenici firma, Büyükşehir Belediyesi'ne süre uzatımı için başvuruda bulunurken, şantiye sahası içinden geçen yüksek gerilim hattının çalışmalarını engellediğini belirterek İzmir 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Mahkemenin belirlediği bilirkişiler mahkemeye sundukları raporda enerji nakil hattının, inşaat faaliyetlerini engellediği kaydetti.
 
PARA CEZASI DA GELEBİLİR
Bilirkişilerin hazırladığı raporu ve İl Müdürü Kadri Kabak'ın talimatı üzerine İzmir İş Teftiş Kurulu Başkanlığına bağlı müfettişler çarşamba günü yeni fuar alanı şantiyesine baskın düzenledi. 2 gün süren denetimler sonucu TEİAŞ'ın can ve mal güvenliği açısından sondaj makineleri, kaldırma vinçleri ve diğer çalışma makinelerinin enerji nakil hattının izdüşümüne sağından ve solundan 30 metre fazla yaklaşılmaması uyarısının Büyükşehir Belediyesi ve yüklenici firma tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı. 6331 sayılı iş kanunun 25. Maddesi uyarınca yeni fuar alanı inşaatı belirlenen eksikler tamamlanana iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından gerekli tedbirler alınana kadar durdurma kararı aldı. İzmir Çalışma ve İş Kurumu yetkilileri basında çıkan yayınlarının ihbar kabul edildiğini söyledi. İzmir İş Teftiş Kurulu Müfettişleri'nin şantiye sahasında 8 maddeden oluşan eksik tespit ettiği kaydedildi. Bunun idari tedbir raporu olduğunu anlatan yetkililer, raporun hemen işleme konulacağını, daha sonra para cezasının da gündeme gelebileceğini sözlerine ekledi.
 
KOCAOĞLU DA İNCELEME YAPTI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun durum tespiti için Yeni Fuar Alanı şantiyesine gittiği öğrenildi. Fen İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Raif Canbek ve Altyapı Yatırımlarından Sorumlu Daire Başkanı Buğra Gökçe'yi de yanına alan Kocaoğlu'nun yüksek gerilim hattının bulunduğu alanda incelemelerde bulunduğu ve hattın deplasesi ile ilgili gelinen son durum hakkında bürokratlarından bilgi aldığı kaydedildi.
 
BELİRLENEN EKSİKLER
Enerji nakil hatlarının çevresinde gerekli güvenlik mesafesi bırakılmamış. Enerji nakil hatlarının bulunduğu alanlarda yapılan çalışmalarda hattın altında çalışma yapılmaması ve güvenlik mesafelerine uyulması, vinç ve benzeri iş makinelerinin hattan uzak tutulmasına ilişkin bariyer ve ikaz levhaları yok. İşçilerin yüksekten düşme tehlikesine karşı koruma tedbirlerinin bu riski ortadan kaldıracak şekilde alınmamış. Geçitler işçileri düşmekten ve düşen kişileri de koruyacak şekilde yapılmamış. İşçilerin üzerinde çalıştığı iskele platformlarında çalışanların düşebileceği boşluklar var.(Ertan Gürcaner/Egeli Sabah)

TEBLİGAT BİZE ULAŞMADI
Öte yandan Büyükşehir yetkilileri konuyla ilgili açıklamaya yaptı. Ellerine henüz bir inşaatı durdurma tebligatının ulaşmadığını söyleyen yetkililer, haberlere konu olan yüksek gerilim hattının deplase işleminin ve inşaatın planlanan işlerininin devam ettiği bildirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Eylül 2014 Pazartesi 15:25

8 ay önce elektrik hattının taşınmasıyla ilgili ibb kurumla anlaştı diye haberler çıkmıştı. şu an da durum nedir? ibb ye sorsanız.

Yorumu oyla      11      5  
Sinan ÖZTAN 29 Eylül 2014 Pazartesi 14:42

Yeni fuar alanı üstünden geçen yüksek gerilim hattı konusunda İş Müfettişlerinin raporu tamamda,peki evlerin üzerinden geçen yüksek gerilim hatları konusunda neden ses çıkmıyor.Bir çok evde neredeyse balkonların yanında yüksek gerilim hattı geçiyor.Konu İzmir olunca Ankara hassas davranıyor.Belediye AKP'li olsaydı görmezlerdi.

Yorumu oyla      13      17  
29 Eylül 2014 Pazartesi 13:11

arkadaşlar bu fuar alanı ihtisas fuarları için yani ağırlıklı olarak profesyonel ziyaretçiye açık. vatandaş gidip ne yapacak? ayrıca izban eşbaş ile fuar arasına monoray yapılacak, gerekli izinler bekleniyor.

Yorumu oyla      13      6  
Belediyeci 29 Eylül 2014 Pazartesi 11:45

Belediyemizin iş yapmasını engellemek içindir. Ödenek gelmediği gibi engellemelerle karşılaşılmaktadır. Dünyanın en çalışkan belediyesi izmirdir.

Yorumu oyla      17      57  
ali kaya 29 Eylül 2014 Pazartesi 11:13

zeytin ağacı 200yasında olsabile bir başka alana nakilederek tekrar yasadığını cok kimseler bilmiyor fuar alanından sökülen zeytinler ölmediler yaşatılıyor bilmeyen ağacsevenduyarlı vatandaşların bilgisine

Yorumu oyla      15      35  
emekçi 29 Eylül 2014 Pazartesi 10:05

yılmaz ozan cevabım: YENİ FUAR ALANI ÖNÜNDEN İZBAN HATTI GEÇMEKTE BİLGİNİZE

Yorumu oyla      14      9  
Yılmaz Ozan 29 Eylül 2014 Pazartesi 09:36

Ya onu bunu bırakında bu yeni aktarma sistemiyle fuara gidip gelemedik Karşıyakadan, Egekent'ten. Gece 23'te çıktık eve 01:00'e doğru dönebildik. Aktarma hızlı oluyormuş ya güya. Rezillik. Fuar gaziemir'de olursa kim gider Allahaşkına? Dağın başına fuar mı yapılır?

Yorumu oyla      30      10  
kemalettin 29 Eylül 2014 Pazartesi 08:11

lütfen ADALET sadece ADALET ...eger gerçekse tabii durdurun... ama tüm TadaletÜRKİYE;DEKİLERİ

Yorumu oyla      19      18  
ağaç sevdalıları.. 28 Eylül 2014 Pazar 21:36

Yorum yapanlar oaranın yeşil halini bileniniz varmı?sahi o alanda ne kadar ağaç katledild?başkalarının parkındaki güya ağaç!için sözde eylem yapanlar.Kendi evinizin (izmir) önündeki zeytin ağaçları, evet zeytin ağacı ne kadar zaman önce dikildiğini birçoğumuzun bilmediği ürün veren, sanırım ne denli değerli olduğunu bildiğinizi umduğum ağaçlarımız için ne denli görüyor sahip çıkıyoruz.

Yorumu oyla      56      17  
28 Eylül 2014 Pazar 21:35

Daha gecen gün Cevre ve Sehircilik Bakanligi bina kaplamasinda, iscilerin guvenlik onlemi olmadan calistirildigi göruntulendi. Niye o zaman bu Calisma Bakanligi ortaya cikmadi?

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'dan Mevlana Mahallesi'ne kalıcı makyaj!
Bornova’nın her yerinde proje ve hizmetler üreten Bornova Belediyesi, ...
Konak Kurban'a hazır: Denetimler başladı
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Konak Belediyesi ilçedeki kurban ...
İzmir'in için tasarladılar ödüllerini aldılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından ilk kez düzenlenen ...
 
Büyükşehir'den 27 bin aileye bayram yardımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşları bu bayramda da ...
Karşıyaka Belediyesi standında ilginç etkinlik!
Sahipsiz ve evcil hayvanlara uygulanan şiddete ve can dostların olumsuz ...
Menderes asfalt Gaziemir çamur: Hizmette sınır var!
Menderes Belediyesi tarafından yapılan asfaltlama çalışmaları sınıra takıldı. ...
 
Piriştina’dan imza süreci açıklaması: Kimseye…
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca’da devam eden olağanüstü ...
Başkan Kocaoğlu bombaladı: Vali’ye ‘merkez’, stada yeni yer önerisi
Çiğli’deki arıtma açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tire’deki ...
Başkan Piriştina’dan gençlere mesaj var!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, göreve geldiği günden itibaren ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva