HABERLER>EKONOMİ
8 Ocak 2015 Perşembe - 16:12

İzmir’in yapılandırma raporu: Kaç kişi başvurdu/toplam borç ne kadar?

Torba Yasa ile getirilen vergi borçlarının yeniden yapılandırılması uygulamasından İzmir'de 463 bin vatandaş yararlandı. Aralık sonunda biten başvuru döneminde 3 milyar 289 milyon liralık vergi borcu yeniden yapılandırıldı. İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, mükelleflerin başvuruda gösterdikleri hassasiyeti ödeme konusunda da göstermesini istedi. Engin, yapılandırmadan yararlanmayıp devletin alacağını yok etmek isteyen mükellefe de bundan sonra müsamaha göstermeyeceklerini açıkladı.

İzmir’in yapılandırma raporu: Kaç kişi başvurdu/toplam borç ne kadar?

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, Torba Yasa ile getirilen vergi borçlarının yeniden yapılandırılması uygulamasından 463 bin 428 İzmirli'nin yararlandığını açıkladı. Hedefledikleri yüzde 60 başvuru oranını yakaladıklarını belirten Engin, 2 milyar 701 bin lirası asıl vergi borcu olmak üzere toplam 3 milyar 289 milyon liralık tutarın yeniden yapılandırıldığını söyledi.

İzmir Vergi Dairesi'nde basın açıklaması yapan Engin, İzmir'de 800 bin mükellefin 6 milyar lira tutarında vergi borcu olduğunu hatırlattı. Engin, "'Vergide fırsat zamanı' adını verdiğimiz bu yapılandırma kapsamında yüzde 60 başvuru hedeflemiştik. 3.5 aylık süreçte mükelleflerimizin tamamını bilgilendirmeyi amaçladık. Toplam 3 milyar 289 milyon liralık bir yapılandırma yapmış bulunmaktayız. Yüzde 60 hedefini yakaladık. Başvuru süresi bitti. Mükelleflerimize başvuruda gösterdiği hassasiyeti ödemede de göstermelerini bekliyoruz. Ödemeleri bankalar ve kredi kartı ile yapabilecekler. Yıl içinde iki taksidin aksatılması halinde yapılandırma iptal edilecek. Mümkün mertebe mükelleflerin taksitlendirmeleri bozmadan ödemelerini diliyorum" dedi.



ÖDEMEYENE HACİZ
Vergi borcunu yeniden yapılandırmayan mükelleflere yaptırımlar geleceğini bildiren Engin, "Kamu alacaklarının tahsiline ilişkin özel bir yasa var. Bu kanun kapsamında bize verilen yetkileri kullanacağız. Gayrimenkul, menkul, alacak haczi, haczedilen malların satışı, bankalardaki hesaplara elektronik haciz gönderilmesi gibi devletein alacaklarını bir şekilde mükellefleri de mağdur etmeden tahsil etmeyi hedefliyoruz. 3 ay boyunca gerekli tanıtım ve uyarıları yaptık. Başvuru yapmayanlardan devletin alacağını tüm kanuni yöntemleri kullanmaya başladık. Ulaşamadığımız, telefona çıkmayan mükelleflerin sıkıntıya düştüklerini ifade etmeye başladılar. Biz elimizden gelen çabayı sarfettik. Bundan sonra da borçlarını ödeyecek mükelleflere uygun bir alan bırakacağız. Devlet bir adım attı, bir ay süre uzatımında bulundu. Buna rağmen kendini gizleyen veya devletin alacaklarını yok etmeye çalışan mükelleflere müsamaha göstermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

İZMİR VERGİDE TÜRKİYE İKİNCİSİ
İzmir'de yılın ilk 11 ayında 42 milyar lira vergi tahakkuk ettiğini ve 36.3 milyar liralık tahsilat gerçekleştirildiğini dile getiren Engin, İzmir'in vergide İstanbul'dan sonra Türkiye ikincisi olduğunu söyledi. Engin, Türkiye'nin vergi gelirlerinin yüzde 11.31'ini İzmir'in gerçekleştirdiğini kaydetti. Engin, İzmir'in Türkiye ortalamasının üstünde tahakkuk-tahsilat oranını yakaladığını ifade etti.

İzmir'in vergi tahakkuk-tahsilat rakamlarını değerlendiren Engin, "Türkiye Cumhuriyeti 780 bin kilometrekare ile bir bütündür. Nerede fazla varsa, fazla veren iller diğer illere kaynak ayıracaktır. Merkezi bütçe dediğimiz de budur. Herkes kendi için değil merkezi bütçe için gelir topluyor" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
merak 8 Ocak 2015 Perşembe 18:56

Peki, İzmir'in devlet yatırımlarından aldığı payı da söyler misiniz sayın başkan?

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IF Wedding hazırlıkları tam gaz
Alanında Avrupa’nın en büyüğü ve sektörün Küresel Fuar Endüstirisi Birliği ...
İzmir’in yeni yaşam merkezi Folkart Towers’ta
İzmir’in en prestijli iş ve yaşam alanı olan Folkart Towers , Carrera ...
Yorgancılar'dan büyüme ve 'zorlu yıl' çıkışı
Kasım ayı sanayi üretim verilerini değerlendiren Ege Bölgesi Sanayi Odası ...
 
Tariş’in Başkanı’ndan tağşişe isyan, bakanlığa teşekkür!
Zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren İzmirli iki firmanın ürünlerinin ...
Dönüşüm zirvesinde ‘katılım’ krizi ve balon çıkışı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği kentsel dönüşüm zirvesinde ...
Emekliler bankacılık sisteminin açığını buldu!
Bir bankadan kredi alan emekli, sistemdeki açık sayesinde ertesi gün bir ...
 
Flaş! Bank Asya’ya polis incelemesi
Bank Asya’nın Bursa Yıldırım Şubesi’nde dün akşam polis "bankacılık işlemlerinde ...
Kayıp-kaçak bedeli kalıcı hale geliyor!
Yargıtay’ın “aboneden kayıp-kaçak bedeli alınamaz” kararının ardından ...
İzmir’in tarihi otelini ayağa kaldıracak proje
İzmir’in ilk banyo ve kaloriferli oteli olarak bir zamanlar yerli ve yabancı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva