HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
9 Haziran 2014 Pazartesi - 09:36

İzmir’in ‘tarihi’ yarışmasında başvurular başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla 12. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”ne başvurular başladı. Büyükşehir sınırlarının genişlemesi nedeniyle yarışma, ilk kez bu yıl 3 ayrı bölge üzerinden gerçekleştirilecek.

İzmir’in ‘tarihi’ yarışmasında başvurular başladı

İZMİR - İzmir’de, geçmiş uygarlıklara ait mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen “Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri” için başvurular, 1 Ağustos Cuma günü mesai bitiminde sona eriyor.
 
“Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri Yarışması”na katılmak isteyenler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin http://tarihesaygi.izmir.bel.tr/ adresine girerek form edinip, doldurdukları formları “İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Tarih Proje Merkezi Konak Mahallesi, 848 Sokak No: 77 - 79 Kemeraltı – Konak” adresine elden ya da postayla teslim edebilirler. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler ise web sitesinden ya da 2933984 / 2931613 no’lu telefonlardan da yararlanabilirler.
 
ÖDÜL KATEGORİLERİ
Ödül Programına bu yıl tarihi konutunda yaşamayı sürdüren tarihe duyarlı kişileri ve yapıları kapsayan "Tarihi Yapıda Yaşam Ödülü", basit onarım, esaslı onarım ve emek dallarını kapsayan "Tek Yapı Ölçeğinde Koruma Uygulamaları Ödülleri", "Kentsel Sit Alanlarında ve Koruma Alanlarında Yeni Uygulama Ödülü", "Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü" ve öğrencilerin okulları öncülüğünde kültürel miras odaklı çalışmalarını değerlendiren "Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik Ödülü" kategorilerinde başvurular kabul edilecek.
 
Yeni yasa ile Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden dolayı başvuruları daha ayrıntılı değerlendirmek için 3 bölge oluşturuldu. Buna göre Konak, Karabağlar, Buca, Gaziemir, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Urla, Çeşme ve Karaburun ilçesinde yaşayanlar "Merkez"de; Menemen, Foça, Aliağa, Dikili, Kınık ve Bergama'dan katılacaklar "I.Bölge"de; Kemalpaşa, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire, Selçuk, Torbalı ve Menderes'ten katılacaklar ise "II.Bölge"de değerlendirilecek.
 
SONUÇLAR EYLÜL’DE
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki, tarihi mirasın belgelenmesi, yaşamını sürdürmesi ve geleceğe aktarılması bu yapıların tanıtılması ve tarihi mirasın korunması için bilimsel ve mesleki kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirilen ödül programı; 2003 yılından bu yana kesintisiz sürdürülüyor. Seçici kurul toplantısı 25 - 29 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan yarışmanın sonuçları 3 Eylül günü açıklanacak.
 
SEÇİCİ KURUL
Yarışmanın Asil Seçici Kurulu, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Restorasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Can Binan, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Korkut, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asuman Türkün, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahyaoğlu, Mersin Üniversitesi Akdeniz Kent Araştırmaları Merkezi Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Uzman Tülin Selvi Ünlü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi Yüksek Mimar Kıvılcım Keskiner ve Mimar Zübeyda Özkan'dan oluşuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla Fotoğraf Sanat Evi 55. sergisini ağırlıyor
İlhan Devirim ve Gürkan Özmen’in Karma Fotoğraf Sergisi Urla Fotoğraf ...
'Ağladıkça'da göz yaşlarını tutamadı, kökenini açıkladı
Sezen Aksu, Ahmet Kaya’nın "Ağladıkça" adlı parçasını seslendirirken gözyaşlarını tutamadı.
İzmir'de Aşık Veysel günleri: Tam 10 konser
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Aşık Veysel Sanat Günleri’, ...
 
Foça kitaplarla şenlendi
İzmir’in Foça İlçesi'nde, bu yıl 4'ncüsü düzenlenen kitap şenliği, büyük ...
Dido: Bir İzmir romanı!
Anne tarafından Türk, baba tarafından Rum bir tarihçi ve yazar Efe Moral. ...
İzmir’de 600 yıllık kadim dostluğun konseri
Efes' Antik Tiyatrosu 14 Haziran Cumartesi gecesi 600 yıllık kadim dostluğun ...
 
Kış Uykusu'na hazır olun!
Nuri Bilge Ceylan'ın, 67. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye alan ...
Ünlü darbukatör Hoşses vefat etti
Hoşses; Zeki Müren, Emel Sayın, Nurdan Torun, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar ...
Oyun Hamuru İzmirliler'i 'doğaçlama'ya devet ediyor
İzmir’in sevilen doğaçlama grubu 5.sezonunu geride bırakırken; hem seyircinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva