HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Nisan 2017 Perşembe - 09:25

İzmir'in tarihi projesi ikinci kez ihaleye çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk ihalesi geçersiz teklifler ve eksik belgeler nedeniyle iptal edilen Karşıya'da yapılacak Opera binası için ikinci ihale 26 Nisan Çarşamba günü yapılacak. İhalenin bu kez tamamlanması ve inşaatın 2017 yılı içinde başlaması durumunda bina, 2020 yılında tamamlanacak.

İzmir in tarihi projesi ikinci kez ihaleye çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi, projesini 'Ulusal Mimari Yarışma' ile belirlediği, mimarisi ve teknik donanımı ile Avrupa'daki sayılı örnekler arasında yer alacağı açıklanan yeni opera binası için ikinci kez yapım ihalesi yapacak. Aralık 2016'da gerçekleştirilen ve beş firmanın teklif verdiği ihalenin inceleme ve değerlendirme süreci sonuda İhale Komisyonu, tekliflerin hiçbirini geçerli bulmadı. Tekliflerden bazıları yetersizlik gerekçesiyle diğerleri ise eksik belge nedeniyle geçersiz oldu. Komisyon, ihalenin yenilenmesine karar verdi. Cumhuriyet tarihindeki 'opera sanatına özel ilk yapı' olacağı belirtilen proje için ikinci ihale 26 Nisan'da yapılacak.

Opera binası, otopark ve çevre düzenlemesini kapsayan ihale şartnamesine göre inşaat yer tesliminden itibaren 1350 günde tamamlanacak. Buna göre 2017 yılı içinde başlayacak İzmir Opera Binası inşaatı zamanında tamamlanırsa 2020 yılının ortalarında bitecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi yapının, Cumhuriyet tarihinin opera sanatına özel ilk binası olacağını açıkladı. Başta sahne tasarımı olmak üzere teknik donanım anlamında Avrupa'daki örnekleri arasında öne çıkacağı belirtilen opera binasının fuayesinde kitapçı, opera dükkanı, bistro ve bilet gişesi yer alacak. Fuayenin önünden geçen yol üzerinde otopark, toplu taşım durağı, araç ve taksi cepleri bulunacak. Opera binasına tramvay hattıyla da kolaylıkla ulaşılacak. (DHA)

 
YSK protestosunda CHP'liler arasında gerginlik
 
Kolombiya'da toprak kayması: 17 ölü
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 20 Nisan 2017 Perşembe 23:47

mantıga gel İzmirin kredi notu yüksek diye borcamı bogulmak zorunda. bu kredi düzgün kullanılmalı . gerekirse monoray projesin de oldugu gibi evdeki hesap çarşıya uymaz ise projeler iptal edilmeli. sonuçta izmirin arkasında diğer şehirler de oldugu gibi koskoca devlet yok. ne yaparsa kendi başına yapıyor.

Yorumu oyla      11      5  
20 Nisan 2017 Perşembe 13:32

İlk ihale iptal oldu diye başta Bilal Doğan olmak üzere bir takım kişiler eleştirmişti. İyi de kardeşim burada önemli bir merkez yapılacak. İhale şartnamesi de ona göre olmalı. Soğuk hava deposu yapmış, operanın önünden geçmemiş firmada gelip ihaleye bir zahmet girmesin değil mi ? Zamanında metro projesi bu yüzden eleştirilmedi mi ? Narlıdere ve Buca hatları içinde mutlaka ihale şartnamesine daha önce benzer iş yapmış şartı konmalı. Apartman yapmış şirket ihaleye girmesin. Türkiye' de metro yapmış çok sayıda şirket var.

Yorumu oyla      14      5  
20 Nisan 2017 Perşembe 13:24

Belediyenin borcu var, nasıl yok ? Sadece tramvay ve gemilerin maliyeti 1 milyar civarında. Bu yatırımlar çakıl taşı ile mi yapılıyor ? Fuar izmir , 400 milyonluk diğer büyük proje. Diğer harcamaları saymıyorum bile.

Yorumu oyla      13      6  
20 Nisan 2017 Perşembe 13:00

Bu dev sanat merkezine bile malum medya çamur atma, eleştirme peşinde. Bir günde çıkıp helal olsun, İzmir'e böyle bir sanat merkezini yapma düşüncesi bile güzel diye tebrik etmediler. İşiniz gücünüz siyaset. Böyle gazetecilik olmaz. Sabah kalkıp belediyeye bugün nasıl çaksak diye gazetecilik mi yapılır ? 10 yıldır yapılacak diye dalga geçiyorlar. Kimse 10 yıl önce opera binası yapacağız demedi, yapmak istiyoruz dendi. Bunlar büyük işler , her şeyin bir sırası var. Geçmişte ekonomik olarak belediye sıkıntı içindeydi , ona rağmen Adnan Saygun gibi bir sanat merkezi yapıldı. Eleştirenler ne yapmış ? Koskoca devlet bu sanat merkezi ile kıyaslanmayacak nitelikte Bornova' da bir kültür merkezini 1993'den beri bitiremedi. Eleştiriceksen onu eleştir. Opera binasına gelirsek de; teknik anlamda dünyadaki diğer opera binaları arasında önemli bir yerde olacak. Sadece opera sanatına özgü bir bina da değil.

Yorumu oyla      15      6  
Salih 20 Nisan 2017 Perşembe 12:44

Neden kredi notu yüksek belediyenin borcu yok neden borcu yok daha yeni akıl edip yeni çalışmaya başladılar. Paraharcamaya başladılar. Biraz büyükerşenden akıl alır diye ümit ediyoruz.

Yorumu oyla      14      9  
muhalif 20 Nisan 2017 Perşembe 12:18

tayfun bey, izmir büyükşehirin kredi notu türkiyenin kredi notundan yüksek ve istediği krediyi bulabiliyor.hatta IFC.nin Newyorktaki genel merkezinin girişinde izmir maketi konmuş..

Yorumu oyla      14      5  
Tayfun 20 Nisan 2017 Perşembe 11:33

ulke ekonomik kriz içinde ama İzmir Buyukşehir çok buyuk projeleri başarı ile yapabiliyor ,neden acaba ?

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saha Başkan Atila’dan, kulüp muhtarlardan
Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi gibi dev spor yatırımlarını kente ...
Ödemiş'te 5.kez Dağcılık Şenliği yapılacak
Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu tarafından her yıl organize edilen Dağcılık ...
İŞKUR'dan Büyükşehir Belediyesi'ne fuar jesti
İzmir Çalışma ve İş Kurumu  (İŞKUR) İl Müdür Vekili Emin Dank ile İŞKUR ...
 
O ilçe modern pazar yerine kavuşuyor
Ödemiş Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Salı Pazarı alanının ...
Başkan'a anlamlı teşekkür: Alnından öptü
Referandum sonrasındaki iki günlük ofis çalışmasının ardından Menderes’e ...
Büyükşehir Belediyesi yeni 'korist'leri bekliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki korolarda görevlendirmek üzere ...
 
23 Nisan Selçuk’ta renkli ve dopdolu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Selçuk’ta dolu dolu geçecek. ...
Ankara'da dönüşüm zirvesi: Karabağlar'a büyük müjde
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi Ankara'da ziyaret eden Karabağlar ...
Bergama’da 'engelsiz taksi' hizmete devam ediyor
Bergama Belediyesi’nin, Bergama’da yaşayan engellilerin ulaşımı konusunda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva