HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Haziran 2018 Pazartesi - 19:19

İzmir’in tarihi pazarına yeni plan: İlk aşama tamam!

Tarihi İpek Yolu’nda bulunan Eşrefpaşa Pazaryeri’ni Yağhanelerde Jandarma Bölge Komutanlığı’nın boşalttığı alana taşımayı amaçlayan Konak Belediyesi, meclisinden planların onayını aldı.  Cici Park Koruma Amaçlı İmar Planı uygun bulunurken, yeni süreçte inşaatın başlaması beklenecek.

İzmir’in tarihi pazarına yeni plan: İlk aşama tamam!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Belediyenin geçtiğimiz Ocak ayında Eşrefpaşa Pazarı için düğmeye basmasının ardından komisyonlardan gelen raporlar toplantıda onaylandı. Komisyonda uygun bulunan Cici Park Koruma Amaçlı İmar Planı meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Tarihi İpek Yolu’nda bulunan Eşrefpaşa Pazaryeri’ni Yağhanelerde yer alan ve Jandarma Bölge Komutanlığı’nın boşalttığı alana taşımayı isteyen Konak Belediyesi gerekli girişimlerin ardından yeni süreçte sadece inşaatın başlamasını bekleyecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği İpekyolu Cicipark Düzenleme Projesi içinde yer alan pazaryeri farklı bir noktaya taşınacak. Böylece İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eşrefpaşa’da 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı üzerinde yer alan Cicipark ve çevresine yeniden hayat verecek proje ile park çevresinde yeni yeşil alanlar oluşturulurken tarihi İpek Yolu da korunmuş olacak.

PLANLAR GEÇTİ, UYGULAMAYI YAPACAĞIZ
Geçmiş dönemde kamuoyuna yansıyan, 20 yıllık sorun olarak görülen pazaryerinin taşınması ve işleyen süreç hakkında konuşan Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “TOKİ’nin orada jandarmanın yerini aldık. 5-6 parsel daha vardı. Kamulaştırma bitince inşaata başlayacağız. Orada bir pazaryerimiz olmadığı için boş bir yer de yok, onun yapımı beklenecek. Kamulaştırmalar sürüyor. Meclisten planlar geçti ama pazaryerini taşıma işlemimiz inşaatı yaptıktan sonra yapacağız. Vatandaşa ait parselleri kamulaştırma kararlarını almıştık. Kimileriyle uzlaştık kimileriyle uzlaşamadık. Mahkemeler vardı. O mahkemeler de bitti. Biz bu arada o süreçleri yürüttük. Kamulaştırma davalarında vatandaşı çağırıp önce biz dava açıyoruz, uzlaşalım diye. ‘Şu kadar bedelden almak istiyoruz’ diyoruz. ‘TOKİ’den aldığımız değer üzerinden sizin hisselerinizi de kamulaştırmak istiyorum’ diyorum. Hiçbiri kabul etmedi. ‘Parsellerimiz daha değerli’ dediler. Bedel tespiti davasını eskiden vatandaşlar açıyordu, şimdi kanun, ‘idare olarak bedel tespiti davasını sen açacaksın. Vatandaşa böyle bir şey yükleyemezsin’ diyor. Biz açıyoruz. Onların çok büyük çoğunluğu bitti, paralarını yatırdık ara ara. Birkaç tanesi kaldı. Sonrasında zaten projemiz hazır. Hemen inşaata başladıktan sonra o bölgede yeni bir şey yaratacağız. Planlarımız geçti. Uygulamayı da yerine getireceğiz” diye konuştu.

BERKİN ELVAN HEPİMİZİN UTANCIDIR
Oturumda söz alan CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ ayrıca 5’inci anma yılını geride bırakan Gezi Olayları’na değindi.  Karadağ, “Gezi olaylarında düşüncelerini söylemek isteyen insanlar vardı. Bu olaylar arasında hepimizi üzüntüye sevk eden olaylar yaşandı. Berkin Elvan, ekmek almaya giderken hayatını kaybetti. Hiçbir söz onun acısını hafifletemez. Bu hepimizin utancıdır. Ali İsmail Korkmaz, kimliği belirsiz kişilerce hunharca linç edildi. Bunları lanetliyoruz. Düşünsel savaş veren herkesi anıyoruz” dedi.

TRAJİKOMİK BİR ŞEKİLDE KEDİLER TRAFOYA GİRMEZ
Karadağ ayrıca 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden verdiği mesajda, “Bu ay bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaşayacağız. Bu seçimin neticesini Türk halkı belirleyecek. Vatandaşlarımız gidecek sandığa oyunu atacak. Bizim bu seçimlerden beklentilerimiz var. Tüm dünya bizi izliyor. Umarım şaibe olmaz. Basına yansıyan görüntüler olmaz. Trajikomik bir şekilde kediler trafoya girmez. Bu seçimler Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar çağdaş ve devletin güçlü olduğunun göstergesi olacaktır. Olumsuzluklar yaşanmasın. Gerekli tedbirler alınarak ortadan sıkıntılar kaldırılsın” açıklamasında bulundu.  

AK PARTİLİ SİYAHKOÇ: MÜSTERİH OLSUNLAR
Bunun üzerine konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Siyahkoç ise, “Sayın cumhurbaşkanımız ve içişleri bakanımız seçimlerde hiçbir sıkıntı olmayacağına dair açıklama yapmıştır. Müsterih olsunlar, devletimiz bu konuyla ilgili gereken her şeyi yapacaktır” ifadelerini kullandı.

 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 24 Haziran'ı bekleme
 
İYİ Parti Lideri İzmir'e geliyor! Programında neler var?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gezi belegeseli Narlıderelilerle buluşuyor
Narlıdere Belediyesi gazeteci Gökmen Ulu tarafından gerçek görüntüler ...
Aydın Büyükşehir çalışanları iftarda buluştu
Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki çalışanlarla Aydın Büyükşehir ...
Ege ihracatçılarının yeni başkanından Kocaoğlu'na ziyaret
Ege İhracatçı Birlikleri’nin Jak Eskinazi başkanlığındaki yeni yönetimi, ...
 
Konak'ta kardeşlik sofrası üçüncü kez kuruldu
Kardeş belediyeler Konak ile Şaphane arasında üç ramazandır süren kardeşlik ...
Tüm zamanların rekoru geliyor: İzmir'den Fas'a yol oldu!
Kurduğu yeni şantiyelerle asfalt ve parke üretim kapasitesini artıran ...
Konak'ta önce açılış, sonra iftar
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İsmetpaşa Mahallesi’nde önce CHP’nin ...
 
Gaziemir’de Ramazan eğlenceleri
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği iftarlar yemeklerinde birlik beraberlik ...
Bornova'da Ramazan bereketi: 3 bin 500 kişilik iftar
Bornovalılar, bu yıl da Bornova Belediyesi'nin Türk Kızılayı Bornova Şubesi ...
Bornova'da eğelenceli yaz
Bornova Belediyesi Dost Bilimevi Yaz dönemi kayıtları başladı. 3,4,5,6 ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva