HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Nisan 2016 Cuma - 08:01

İzmir’in tanıtımı için 3 koldan taarruz!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, kentin turizm pastasından daha fazla pay alması için üç kurumun önderliğinde tanıtım atağı başlatılacağını açıkladı. Başkan Kocaoğlu, İZKA, İZTAV ve İZFAŞ'ın yurtiçi ve yurtdışında İzmir'in tanıtım faaliyetlerini üstlenmek üzere görev dağılımı yaptığını söyledi.

İzmir’in tanıtımı için 3 koldan taarruz!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun 59. toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin tanıtımı için üç önemli kurumun görev dağılımı yaptığını açıkladı.

Kurul üyelerine değerlendirme yapan Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulla kimlik değiştiren İzmir Turizm Tanıtma Vakfı'nın  (İZTAV) başkanlığına seçildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: "Bir tanıtım seferberliğine başlayacağız. 400 kuruma İZTAV'a üye olmaları için mektup yazdım. Kısa süre içinde 100 kadar kuruluş üye oldu. Biz İZKA'da da Ender Yorgancılar'la birlikte yönetim kurulu üyeliği yapıyoruz. İZKA, İzmir'in yurtdışında tanıtımı konusunda bir görev üstlendi. Fuarcılık şirketimiz İZFAŞ ise 3 milyon TL gibi çok ciddi bir bütçeyle kentimizi hem yurt içi hem de yurtdışında tanıtmak üzere çalışma başlatıyor. Böylece İZKA yurtdışına, İZTAV yurt içine, İZFAŞ ise hem yurt dışı hem yurt içine tanıtım yaparak İzmir için çalışacak. İzmir, eğer bu birlik beraberlik içinde giderse, İZTAV'ı gerçekten ileriye taşıyabilir ve birbirimizi motive edebilirsek, önemli bir sinerji yaratabilirsek, varları çok yüksek olan bu kenti dünyanın en hızlı büyüyen kentleri arasında sürekli tutabiliriz. Bu da kentteki herkesin gelir standardını yükseltir. Hepsinden önemlisi, ülkemizin yaşadığı şu süreçte bizi ileriye taşıyacak ve her türlü oyunu bozacak olan dayanışma ruhumuz, birbirimizi sevmemiz saymamız ve omuz omuza verip ülkemiz kentimiz insanımız için mücadele etmemizdir."

Ankara temaslarını anlattı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İEKKK üyelerine geçtiğimiz hafta Ankara'da kentin önemli projelerine ilişkin üç ayrı bakanla yaptığı görüşmelerin detaylarını da anlattı. Katı Atık Bertaraf Tesisi için ÇED raporu alınması konusunda olumlu gelişmeler olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, Büyük Körfez Projesi için de ciddi yol alındığını söyledi.

Yatırım yağmuru sürüyor
Kentin diğer önemli yatırımları hakkında da bilgi veren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Mithatpaşa Sanat Enstitüsü önüne bir meydan ve alt geçit projemiz var. Onun önüne bir tekne bağlama iskelesi düşünüyoruz. Oraya bir de vapur iskelesi yapmamız gerekiyor. Görüşmemizde o konuyla ilgili de olumlu bir gelişme oldu" diye konuştu.

Raylı sistem ve diğer ulaşım projelerine ilişkin gelişmeleri de paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti: "Narlıdere ve Üçyol-Tınaztepe metro hattı için Yüksek Planlama Kurulu'ndan karar çıkması gerekiyor. 2016-17 yıllarında Narlıdere ve Buca metrolarının temelini atacağız. Karşıyaka ve Konak tramvaylarını ise 2017 başında bitireceğiz. Bu sene opera binasının temelini atacağız ve Kültürpark'ta yapılacak sergi salonlarının yapımına başlayacağız. Homeros Bulvarı önce Garaj'a kadar uzatmak ve sonra çevre yoluyla birleştirmek için aradaki yolu Gültepe Mezarlığı’nın altından 2,5 km çift tünelle geçeceğiz. Kemalpaşa Caddesi’ndeki Musevi Mezarlığı'ndan itibaren çevre yoluna kadar viyadükle geçeğiz."

 
Konak'ta kaçak kesime baskın!
 
Bodrum’da ‘korsan gemileri’ tura çıkıyor!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 30 Nisan 2016 Cumartesi 13:12

cemal yıldız, newyork time 2016 da görülmesi gereken 52 yer içindeki listede türkiyeden sadece Çeşme var. içimizdeki İrlandalılara rağmen......

Yorumu oyla      11      5  
cemal yıldız 29 Nisan 2016 Cuma 20:49

İzmir'e turist gelmez. Yunan adaları varken avrupalı turist neden gelsin ? Bizimkiler bile yunan adalarını tecih ediyor. Çünkü İzmir kenti binalarla çöle döndürülmüştür. Cazibesi yoktur. Çeşme otomobilden geçilmiyor. Bunaltıcı. Olumsuzlukları yazmakla bitiremeyiz...

Yorumu oyla      11      5  
29 Nisan 2016 Cuma 11:54

Konak Tramvayı 2017 başında bitmez. Ayrıca iş bitim tarihi de 2017 Haziran' dır. Karşıyaka büyük ihtimal biter. Metro içinde TBM kullanılırsa çabuk biter yoksa 10 yıl ... 😀😀😀

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta kaçak kesime baskın!
Konak'ta ruhsatsız ve hijyenik olmayan ortamda kaçak tavuk kesimi yapıldığı ...
İzmir'in yeni gurur projesi görücüye çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, içinde huzurevi, aşevi, engelli merkezi, ...
Karabağlar’da spor zamanı
Yaz mevsimin yaklaşmasıyla Karabağlar Belediyesi’nin spor merkezlerinde ...
 
Buca’da e-kütüphane dönemi!
İlçede okuma alışkanlığını arttırmak için hayata geçirdiği projeler ile ...
Menderes’te gök uçurtmalarla şenlenecek
Bu yıl yedincisi düzenlenecek Menderes Uçurtma Şenliği için geri sayım ...
Gaziemir’in ‘barış tohumları’ evlerine dönüyor
19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklar ...
 
Konak'ın bilgin çocuklarına eğlenceli armağan
Geleceğin bilim insanlarının ancak yaratıcı eğitimle yetişebileceği fikrinden ...
Ödemiş Ovası’na modern sulama
İzmir’in Ödemiş İlçesi'nde tesis edilen ve Ödemiş Ovası'nın su hasretine ...
Buca'da muhtarlara özel koordinasyon merkezi
Kente hizmette yerel yönetimin en önemli adımı olan muhtarlara yeni çalışma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva