HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Nisan 2017 Pazartesi - 09:18

İzmir’in süper parkları yola çıktı

Büyükşehir, kente yeni cazibe merkezleri kazandırmak ve atıl arazileri halkın kullanımına sunmak için hazırladığı yeni nesil park projelerine iki ilçede daha start verdi. Modern tasarımlarıyla dikkat çeken Bornova'daki Macera Park ile Buca'daki Adatepe Parkı’nın yapım çalışmaları başladı.

İzmir’in süper parkları yola çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Atatürk Mahallesi'nde spor, eğlence ve heyecan arayanlara hitap edecek, her yaştan insanın keyifli saatler geçirebileceği Macera İzmir'in, Buca'da ise 380 ağacın dikileceği ve çevresine lavanta, kekik, defne yaprağı kokuları  yayacak, içinden su kanalı geçen Adatepe Parkı'nın yapımına başladı.

MACERA İZMİR'DE HEYECAN VE EĞLENCE MERKEZİ OLACAK
Bornova Atatürk Mahallesi’nde, açık hava sporlarının yapılabileceği mekanlar ile dağcılık, kaya tırmanışı ve zipline gibi aktiviteleri barındıran 25 bin 800 m² alanda kurulan Macera Park’ın her köşesinde ayrı bir  heyecan olacak. Parkta spor ve eğlencenin yanı sıra, engelli, yaşlı ve çocuklara yönelik düzenlemeler ile 4 bin m² piknik alanı, seyir terasları, seyir kulesi, gölet ve süs havuzları da yer alacak.

Alanın topografik yapısının kayalık olması nedeniyle, projede planlanan spor aktivitelerinin başında dağcılık sporu yer alacak. Bu konsept dahilinde, zipline (yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya bağlanmış çelik halat üzerinde kayma aktivitesi), doğal kaya tırmanışına olanak sağlayan özel bir bölüm ve uluslararası standartlarda yapay bir tırmanma duvarı bulunacak. Planlanan her üç tesis alanı içerisinde, tırmanış üzerine lisanlı eğitimciler tarafından eğitim de verilecek.



SPOR VE EĞLENCE BİR ARADA
İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Macera İzmir" projesini hazırlarken, her türlü ziyaretçi profilinin kullanımına açık olması, özellikle engelli, çocuk ve yaşlı ziyaretçilerin gereksinimlerine yönelik düzenlemeler içermesi ve kolay erişilebilirliğine özen gösterdi. Spor ve eğlencenin bir arada olabildiği aktivitelere olanak sağlaması hedeflenen proje, doğal dokuya zarar verilmeden, aksine dokuyu güçlendirecek şekilde hazırlandı. Alanının eğimli yapısı yüzünden yok olmaya yüz tutmuş ya da yok olmuş bitki örtüsünün yeniden canlandırıldığı bir proje olmasına da ayrıca dikkat edildi.  Projede toplam 25 bin 800 m² büyüklüğündeki alanın 11 bin  m²’si yeşil alan olarak ayrıldı. Bu alana 350 a ğaç ile 31 bin çalı ve yer örtücü bitki dikimi yapılacak. “Macera İzmir”de topografik yapıyla uyumlu 1 adet gölet ve 3 adet süs havuzu de yer alacak.

ADATEPE PARKI HUZUR YAYACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir diğer “süper park” projesi ise zaman zaman kaçak moloz dökümlerinin yapıldığı 18 bin 860 metrekarelik alana yayılan Adatepe’de yapılıyor. Sadece Buca’nın değil, kentin tamamı için önemli bir çekim merkezi olması beklenen ‘Adatepe Parkı’nın 13 bin metrekaresi yeşil alan olarak düzenlenecek. Alanda 11 adet seyir terası ile basketbol sahası ve kondisyon seti oluşturulacak. Parkta ayrıca 2 adet yeni nesil çocuk oyun alanı kurulacak. 270 metrekare büyüklüğündeki su kanalı ile 55 metrekarelik su oyunu havuzu, Adatepe Parkı’na ayrı bir güzellik katacak. Parkta 5 bin 811 metrekare çim alan düzenlenecek ve 380 adet çınar, gülibrişim, Himalaya sediri, çitlenbik, mavi selvi, iğde, dışbudak, jakaranda, lale ağacı, kavak, badem, süs ve can eriği ağacı dikilecek. Adatepe Parkı, ayrıca çiçekli çalı grubundan beyaz abelya, dağ muşmulası, sarı papatya, defne, altuni taflan, gravilya, yayılıcı ardıç, lavanta, biberiye, adaçayı, kekik ve zeytin çalısı ile renklenecek.

 
ABD'den Kuzey Kore hamlesi
 
'Peçeteye çizilen haritayla' Libya'yı 3'e bölme planı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir raylarında tüm zamanların rekoru!
Ülkemizin örnek raylı sistem ağına sahip İzmir’de yapılan yatırımlar meyvesini ...
Buca Çarşı’nın temeli İzmir Marşı'yla atıldı
Buca’yı yepyeni bir kent merkeziyle buluşturacak dev yatırım Buca Alışveriş ...
Selvitopu'ndan Adıyaman'da referandum çalışması
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nin görevlendirmesiyle önceki gün ...
 
Bornova'da eğitime büyük destek: Hedef 15 bin öğrenci!
Yılda 6 bin öğrenciye hizmet veren Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi ...
Akpınar: Yerel yönetimler by-pass ediliyor
Başkan Akpınar, "Yerel yönetimler By-Pass edilmiş durumda. Belediyeleri ...
Başkan Pekdaş'tan Uşak'a referandum çıkarması
Referandum çalışmalarını İzmir'den Uşak'a taşıyan Konak Belediye Başkanı ...
 
Başkan Kocaoğlu’na memleketinde 57 yıllık sürpriz
Büyükşehir Belediye Başkanı, referandum çalışmalarına destek amacıyla ...
Uzundere’de yeni bir dünya yükseliyor!
Büyükşehir Belediyesi’nin “yüzde 100 uzlaşma” ve “yerinde” dönüşümle gerçekleştirdiği ...
Ve İzmir'e hayat verecek projenin temeli atıldı
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yapılacak Yiğitler Barajı'nın temeli, Orman ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva