HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ocak 2014 Pazartesi - 09:19

İzmir’in rüya projesinde son durak Konak

İzmirdeniz projesi kapsamında düzenleme çalışmalarına başlanan Konak Pier ile Karataş arasındaki bölge iğde, ılgın, ağaç zakkum, palmiye, gülibrişim, akasya, çınar yapraklı dut ve çalı erguvan gibi kıyıda yetişebilen ağaç türleriyle donatılacak. Kıyıda çocuk oyun alanları, sergi alanı, bisiklet parkı ve servis birimleri (WC-Büfe) de yer alacak.

İzmir’in rüya projesinde son durak Konak

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlattığı “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Pasaport’tan sonra Konak Pier ile Karataş bölgesi arasında kalan (Konak bölümü) bölüm için de düzenleme çalışmalarına başladı.  Mart ayında tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında 1 km. uzunluğundaki yaklaşık 72 bin m2'lik alan tasarımla yenilenecek. Bu projenin maliyeti 3 milyon 861 bin TL.


 
TASARIMLA YENİLENECEK
Yayalar, bisikletliler ve engellilerin rahatlıkla kullanabileceği şekilde düzenlenecek proje kapsamında, öncelikle yeşil dokunun güçlendirilmesi amacıyla bölgeye iğde, ılgın,  ağaç zakkum, palmiye, gülibrişim, akasya, tesbih ağacı, çınar yapraklı dut, çalı erguvan gibi kıyıda yetişebilen türlerden çok sayıda ağaç bitkiler dikilecek. Geniş çim alanlar oluşturulacak. Özel olarak tasarlanmış ağaç altı ızgaralar ve ağaç altı aydınlatmalarla güvenlik ve estetik sağlanacak. Bitkisel peyzaj düzenlemesinin en dikkat çekici bölümleri ise palmiye parkı ve yeşil tepeler olacak. Pier’le kıyıdaki gemi heykeli arasındaki yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik büyük bir alan tümüyle ağaçlandırılacak. Bu bölgeye en az 50 adet palmiye ağacı dikilerek oturma grupları yerleştirilecek.
 
SEYİR KEYFİ
Konak İskelesi’nin yakınında yer alan ve yıllar içinde basamakları, yeşil dokusu bozulan amfi de proje kapsamında yenilenecek ve üç yeşil tepe daha oluşturulacak. Böylece, İzmirlilerin muhteşem körfez görüntüsünü izlemek için severek kullandığı çim amfinin bulunduğu bu kıyı, tam bir seyir mekanı haline getirilecek. Yeni düzenleme ile artık denizden kıyıya bakıldığında, otoparktaki araçlar değil yeşil tepeler görülecek. Burada yer alan yürüyüş yolunun döşemesi ise kıyıdaki doğallığı pekiştirecek “tuzlu suya dayanıklı” ahşap malzeme ile kaplanacak.


 
AMATÖR BALIKÇILAR DA DÜŞÜNÜLDÜ
“İzmirdeniz”  projesi öncesinde yapılan anketlerde çok sayıda İzmirlinin, kıyılarda amatör balık tutma alanlarının bulunma isteğini dikkate alan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Konak Vapur İskelesi'nden Karataş'a uzanan kıyı şeridinde olta birimleri kuracak. Bölgenin aydınlatması ise Pasaport'la devamlılık sağlayacak şekilde yapılacak. Konak Vapur İskelesi yanında yer alan otoparkın kapasitesi arttırılacak. Aydınlatması yenilenerek düzenlemesi yapılacak, otopark alanı daha rahat, güvenli ve yeşil hale gelecek. Kıyı için tasarlanan ve ilk uygulaması Pasaport'ta yapılan sebiller, Konak kıyı şeridinde de yer alacak.
 
ÇOCUKLAR İÇİN YENİ ALANLAR
“İzmirdeniz ile hayat kıyılara akacak” sloganı ile yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için de yeni oyun alanları yapacak. Konak Projesi kapsamında yeşil amfilerin yakınında çocuk parkı oluşturulacak. "Deniz'' temalı çocuk oyun alanına İzmir Kayığı, deniz feneri, denizatı gibi kent ve kıyı kimliğini vurgulayan oyun elemanları konacak.

Güneşli İzmir kıyılarının daha rahat ve kullanışlı hale gelmesi için ahşap pergoleler yapılacak. Gölgelik alan gereksinimini karşılaması için çim amfiden Karataş'a uzanan kıyıda yer alacak pergolelerde sergi alanı, bisiklet parkı ve servis birimleri (WC-Büfe) yer alacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAKAAN'A 14 Ocak 2014 Salı 08:37

HAKANCIM DÜZGÜN OKURSAN PROJENİN SADECE KONAK İÇİN OLMADIĞINI GÖRÜRSÜN

Yorumu oyla      13      7  
deli bekir 14 Ocak 2014 Salı 00:20

doğa görünümlü şahin misali,makyaj dan öteye gitmeyen seçim yatırımları.

Yorumu oyla      13      9  
hakan 13 Ocak 2014 Pazartesi 18:11

işportaya yol verdikçe konak tan cacık olmaz.sabah yine işportacı kardeşler ve zabıta arkadaşlar çok samimiydi.bu iş başınıza bela olur demedi demeyin.vergisiz kazanca hayır...

Yorumu oyla      21      8  
ahmet k 13 Ocak 2014 Pazartesi 14:13

genç akpliler rahatsız

Yorumu oyla      32      10  
secret 13 Ocak 2014 Pazartesi 13:12

orada halledilmesi gereken şey kıyı tasarımı falan değildir. belediye, valiliğe ve polise yürüme mesafesinde olan bu turistik mekanlarda işportacı ve seyyar satıcıların rahatlıkla cirit atmasıdır temel problem. bunu düzeltmediğin sürece istediğin kadar düzenle.

Yorumu oyla      26      10  
İzmirli 13 Ocak 2014 Pazartesi 12:15

Yeni taşların üstü yine, çiğdem, izmarit, çöp ile dolacak. Tıpkı İnciraltı'nda, diğer yerlerde olduğu gibi. Hiç bir zaman gelişmiş bir ülke olamayacağız. Expo'dur, Paris'tir, olimpiyattır, 2025'tir, yok bilmem kaçtır, öyle yıllar geçecek...

Yorumu oyla      30      9  
Lombak 13 Ocak 2014 Pazartesi 11:26

Varoşlar için düşünülen kentsel dönüşüm. Kentlerde her şey değişkendir. Dün gecekondularla kaplı Kadifekale bugün kent ormanı. Ama bunun olabilmesi için hak sahiplerinin toplu konuta taşınması gerekti. Kıyı projesi de gerekli. Denizden içeriye doğru kesintisiz yeşil kuşaklar da olmalı. Yağmur suyu, atıksu ayrışması da önemli. Her zaman yapılacak iş vardır. Varoşlar da anlaşma sağlandıkça sağlıklı konutlara taşınacaktır. Bugün konduyu halletmiş kent yok.

Yorumu oyla      29      9  
gürbüz gemecik 13 Ocak 2014 Pazartesi 11:21

Çok güzel bir proje, Konak on yıldır Manisa sınırları içinde yer aldığından Büyük Başkan el atamamıştı. O nedenle işportacıların işgalindeydi. Onbeş sene önceki haliyle pejmurda bir vazıyette duruyordu. Fakat şimdi bütün şehir olunca akasyaların açacağı bir düzenleme yapacak büyük başkan. Bu nedenle epeyde para biriktirdi. Uluslar arası derecelendirme kuruluşları İzmirin notunu BBB+ yaptılar. Bilmiyormusunuz. aha işte yeni düzenleme

Yorumu oyla      15      23  
13 Ocak 2014 Pazartesi 10:45

İzmir'in varoşları mezbelelik, bataklık, çöplük dolu. Oraları bugüne kadar gören olmadı. Kıyı zaten düzenliydi. Orayı bozup-yapmak marifet de değildir. İzmir halk sadece sahilde yaşamıyor. Sahil dışındaki mahallelere de bakılmalıdır. Bataklılar, çöplükler, taşocağı yerleri, kokan sokaklar da hizmet istiyor. Buna itiraz edebilirsiniz. Ancak bunlar İzmir gerçeği ve değişmez bir gerçektir.

Yorumu oyla      25      16  
kıyı tasarımı 13 Ocak 2014 Pazartesi 10:16

İzmirdeniz projesi kapsamında düzenleme çalışmalarına bile muhalif olanlar var kardeşim adı üstünde kıyı tasarımı daha kullanışlı daha güzel bir kıyıya sahip olacak İzmir zorunuza giden ne.

Yorumu oyla      32      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de pedal devrimi: Yollar artık BİSİM!
İzmirlilerin dört gözle beklediği kent bisikletleri çok yakında yollarla ...
Menemen'deki deve güreşlerini 30 bin kişi izledi
Menemen’de belediye tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen deve güreşleri ...
İzmir’e 240 yeni 'gençlik aşısı'
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projesi “Abla-Ağabey-Kardeş”te ...
 
Karşıyaka'ya 60 bin metrekarelik yeni yeşil alan
Karşıyaka Yüksek Vadi Rekreasyon Alanı ile 60 bin metrekare yeşil alana ...
Bornova Belediyesi’nden öğrencilere çevre eğitimi
Çevre konusunda hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Bornova ...
Büyükşehir türbe ve sinagogtan sonra şimdi de..
Emir Sultan Türbesi'ni restore ederek ibadete açan ve Beit Hilel Sinagogu'ndaki ...
 
Kültür-sanatın başkenti Konak
Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü beş yılda 4 bin 500 ...
Aliağa’da çifte açılış töreni
Aliağa Belediyesi tarafından eski düğün salonu yerine yapılan “Çok Amaçlı ...
Karaosmanoğlu'ndan gazetecilere 10 Ocak yemeği
Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, 10 Ocak Çalışan gazeteciler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva