HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ağustos 2017 Pazartesi - 10:45

İzmir'in renkli başkanı makam aracını bıraktı: Bakın ne yaptı?

İzmir’de Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li, 48 yaşındaki Hüseyin Mutlu Akpınar, makam aracı yerine motosiklet kullanıyor. Daha önce makamına bir süre de bisikletle de gidip gelen Akpınar, yaz sıcakları nedeniyle terlememek ve daha hızlı hareket etmek için motosikleti tercih etti.

İzmir in renkli başkanı makam aracını bıraktı: Bakın ne yaptı?

Karşıyaka Belediye Başkanı olduktan sonra anılarını 'Bir başkan bir şehir bir aşk' adlı kitapta toplayan Hüseyin Mutlu Akpınar, partisinin referandum mitinglerinde bateri çalmasıyla da dikkat çekti.

Renkli kişiliğe sahip Akpınar, bu kez makam aracı yerine motosiklet tercihiyle ilgi odağı oldu. Evinden makamına bir süre bisiklet ile giden Akpınar, yaz aylarıyla birlikte motosiklet kullanmaya başladı. Motosikleti "Özgürlük" diye tanımlayan Akpınar, sağladığı kolaylığı şöyle anlattı:

“Bisiklet sürmeyle başladığım belediye başkanlığı dönemimde artık motosiklete geçtim. Bisikletle evden çıkıp makama gitmek yaz aylarında oldukça zor oluyor çünkü terliyorum. Motorla en azından daha seri ve terlemeden makamıma gidiyorum. Büyük bir rahatlık, özgürlük,  daha çok kendimle kalıyorum motorun üzerinde. Makam aracıyla tanınıyorsunuz, motosiklet bir bakıma da kamuflaj oluyor ve çalışmaları yerinde izliyorum. Park bahçeler müdürlüğü, fen işleri müdürlüğü yollarda sokaklarda çalışıyor. Bazen başkanın geldiğini fark etmiyorlar. Onları gözlemleyip eksikliklerini de gördükten sonra daha iyi hizmet üretmenin yolunu buluyoruz."



“MOTOSİKLETLE TRAFİKTE HİÇ SIKINTI YAŞAMADIM"
Bisiklet ve motosiklet için ayrı yolların yapılmasına karşı olduğunu belirten Akpınar, şöyle devam etti:

“Trafikte saygı bisiklete de motosiklete de diğer araçlara olduğu gibi olmalı. Bugün ne yazık ki Türkiye’de ciddi bir kültür erozyonu yaşanıyor. Bırakın bisikletliyi, motorluyu araç sürücüleri birbirine girmiş. Çok saygısız davranış biçimi geliştirilirken, motor ve bisiklete saygı gösterilmesini beklemiyor insanlar ve bir korku içinde biniyor. İzmir’in bu noktada çok daha çağdaş bir kent olduğunu düşünüyorum. Motor kullanmaya başladığım günden beri trafikte hiçbir zaman bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Ama genelleme yaptığımız zaman araç sürücülerinde motosiklet ve bisiklet kullanıcılarına karşı ciddi bir eksiklik var."


“MOTOSİKLET VE BİSİKLET KULLANIMI ARTIRILMALI"
Motor ve bisiklet kullanımının artırılması ve desteklenmesi gerektiğini düşündüğünü belirten  Akpınar, bu araçların çevresel etkenler, ucuz ulaşım, hem de trafik sorunun ortadan kaldırmak için iyi birer ulaşım aracı olduğunu söyledi. Kentler geliştikçe planlamanın getirdiği zorluklarla beraber yolların da darlığının ulaşımda ciddi sorunlara yol açtığını belirten Akpınar şöyle dedi:

“Herkeste ikişer üçer araç var ve içinde birer kişi var. Toplu ulaşımı kullanmanın ya da bisiklet ve motosikletin hem ekonomiye katkı sağladığını hem de özgürlüğü, mutluluğu yaşattığını düşünüyorum. Her yıl bisiklet organizasyonu düzenliyoruz. Bu yıl yine binlerce bisikletli yurttaşımızla Karşıyakamızda bir bisiklet festivali düzenleyeceğiz. Artık ben motor kullandığım için motosiklet kulüpleri de ‘motor süren bir başkanımız var ve Karşıyaka’da festival yapmalıyız’ diyorlar, haklılar. Motora binen, kitap yazan, bateri çalan, şarkı söyleyen, yüksek lisans yapan başkan. ‘Şimdi senden ne göreceğiz başkan’ diyorlar. İnsana dair her şeyi göreceksiniz. Ben başkandan önce bir insanım. Hizmetleri üretirken de halktan biri olarak onların temsilcisi olarak en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum." (DHA)

 
İzmir'de ulaşıma bayram dampingi: İndirim de var, ring de!
 
Dominic Waters Pınar Karşıyaka'da 
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 16 Ağustos 2017 Çarşamba 00:39

Şu motorla bi kıyıda köşede kalmış kellesmis parkları bu gezsen

Yorumu oyla      11      5  
15 Ağustos 2017 Salı 09:45

Motosikleti göremedik..

Yorumu oyla      11      5  
Yaya olmak 15 Ağustos 2017 Salı 06:36

bizler yaya olarak bunca eksikliği görüyoruz motorla nasıl görecekmiş bunları hayret

Yorumu oyla      11      5  
Şadan Gökovalı 14 Ağustos 2017 Pazartesi 23:47

Üreten insan, kendine yakışanı bilir! Bize de, onu kutlamak düşer!

Yorumu oyla      11      5  
14 Ağustos 2017 Pazartesi 23:20

ya arkadaş Karşıyaka' da ulaşım sorunu varsa diğer bölgelerde yaşayanlar ölsün. bu nedir yahu?

Yorumu oyla      11      5  
Ayse yaka 14 Ağustos 2017 Pazartesi 21:51

B.b. baskanligi karsiyaka,, m.sehir guzergahi icin nasil bir girisim yapmis, yoksa ilgilenecek zamani mi olmamis...yine tranvay bahanesine mi girilecek ne dersiiz...

Yorumu oyla      11      6  
14 Ağustos 2017 Pazartesi 19:02

makam aracına binse halkın arasına niye gelmiyor denir; bisiklete, motora ya da toplu ulaşıma binse adı şov olur.

Yorumu oyla      12      6  
varol güler 14 Ağustos 2017 Pazartesi 18:09

sayın başkan 1 haziran tarihinde rahmetli babamın cenaze namazında bulunmuştu.o tarihte çamlık caminin etrafı, özellikle en sık kullanılan 6184 sok ( kaldı ki fikri altay mahalle muhtarına sadece 50-60 metredir bu sokak) ve etrafındaki dik kesen sokaklar elektrik kablolarının yeraltına alınması amacıyla kazılıydı. bugün 14 ağustos. yani o tarihten itibaren 64 gün geçmiş. sokakların halini başkanın görmemesi normal(midir?). ilgili fen işleri sorumlularının da görmemesi normal(midir?). ama kensel dönüşüm adı altında devam eden inşaat faaliyetleri o bölgede tonajlı kamyonların ve iş makinalarının sıkça bulunması demek ve yaklaşan yağış sezonunda olacaklar malum. kaldıki halk pazarı adı altında işgal edilen kaldırımlar vatandaşı bu yıllar öncesinden de kötü yolu görüntüsünde yürümeye ve araç kullanmaya zorlamakta. çok seyahet eden biri olarak söylüyorum gördüğüm en kötü şehir görüntüsü. karşıyaka sadece mavişehir ve bostanlı değil....başkan mı yoksa ekibimi kötü bilemem ama sanırım vatatndaş şikayetlerini iletecek bi merci bulamöıyor. ya da şikayetler bi mercide tıkanıyor. minumum 64 günün hiç bir mazereti olmaz. yöntem geliştirir ve en yüksek oranlarla başkan seçildiğin bölgeye hizmet edildiğini taktir ederim... saygılar

Yorumu oyla      12      6  
Tufan Atakişi 14 Ağustos 2017 Pazartesi 13:22

Gençliğimde İstanbul'da Günaydın Gazetesi'nde çalışırken güzel bayanların kış günü denize bikini ile girerken fotoğrafları çekilir; "Karakışa, soğuk havaya bana mısın demiyor!" diye haber yapılırdı. Sonra o hatunun bir daha denize girdiği görülmezdi. O günleri hatırladım şimdi:)

Yorumu oyla      19      9  
14 Ağustos 2017 Pazartesi 13:20

Neden zaten araçlar kılimalı Başkan motor kullanmak istemiş hobisi olabilir .bunun çokta abartılacak yanı Yok şov yapıyor .karşıyaka toz toprak içerisinde başkanın bundan haberi varmı sadece insanlar Bostanlı'da yaşamıyor.

Yorumu oyla      21      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ulaşıma bayram dampingi: İndirim de var, ring de!
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşım ...
İEF’de Karşıyaka farkı
Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 86’ncı kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal ...
Karabağlar’da çöp konteynerleri temizleniyor
Karabağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ilçedeki bozuk ve zamanla ...
 
İZSU'dan o ilçede şebeke harekatı: A'dan Z'ye yenileniyor!
Torbalı ilçe merkezinde 46.7 milyon liralık tarihi yatırımla şebeke yenileme ...
Göztepe Bornova Stadı'yla güzel!
Göztepe geçen yıl Bornova Stadı’nda yakaladığı başarı ile Süper Lig’e ...
İzmir'de o mahallenin çehresi değişecek: Yüzde 50'si tamam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça’nın Gerenköy mahallesinde, bölgenin ...
 
Selçuk'ta 'en doğal' festival coşkusu
Selçuk Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Leylek ve Doğal ...
Alsancak'taki çalışmalarda sevindiren haber: Bugün bitiyor!
Trafiği olumsuz yönde etkileyen tramvay çalışmalarında İzmirlileri sevindiren ...
Büyükşehir 200 tonluk yükten kurtuldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depreme karşı güçlendirilmesi yönünde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva