HABERLER>EKONOMİ
4 Ekim 2016 Salı - 11:35

‘İzmir’in patronları’ndan iş güvenliği zirvesi!

İZSİAD, İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi’nin 3’üncüsünü 20 - 22 Ekim tarihlerinde düzenliyor. Ümmiye Koçak’ın onur konuğu olacağı organizasyonda İzmir iş dünyasının önemli isimleri ve birçok uluslararası firma bir araya gelecek.

‘İzmir’in patronları’ndan iş güvenliği zirvesi!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD); ulusal çaptaki İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi’nin üçüncüsü için hazırlıkları tamamladı.

20-22 Ekim tarihleri arasında Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılacak organizasyon kapsamında İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı da üçüncü kez gerçekleştirilecek.

A ARTI OSGB ve İZSİAD işbirliğiyle düzenlenen organizasyonun tanıtım toplantısında programa dair notlar paylaşıldı.

TÜRKİYE İŞ KAZALARINDA AVRUPA’DA 1. DÜNYADA 3. SIRADA
Tanıtım toplantısında konuşan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Türkiye’de iş güvenliği sorununa ilişkin konuştu. Küçükkurt, “Türkiye genelinde bir patron örgütünün organize ettiği ilk ve tek İŞG Zirvesi ve Fuarı'nı da İZSİAD olarak biz düzenliyoruz. 2022 Ekim tarihleri arasında, ulusal çaptaki bu iki organizasyonumuzu üçüncü kez düzenleyeceğiz. Neden çıktık bu yola? Değerli misafirlerimiz, biliyorsunuz, Türkiye'miz, İŞG alanında ne yazık ki dünyanın en zayıf üç ülkesinden biri... İş kazaları istatistiklerinde Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü sıradayız. İZSİAD olarak, bu meselenin çözümünde en büyük sorumluluğun işverenlerde olduğu bilinciyle çıktık bu yola... Türkiye'de İŞG kültürü ve bilincinin artmasına katkı sağlamak için çıktık bu yola” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 98’İ ÖNLENEBİLİR
Küçükkurt, "Çalışanlar da en az işverenler kadar hayatlarını işyerlerine adıyor. Dolayısıyla iş yerlerinin sağlık ve güvenlik standartları mutlaka en üst seviyeye getirilmeli ve denetimi de yine en üst seviyede sağlanmalı. Araştırmalar gerekli önlemlerin alınması halinde iş kazalarının yüzde 98’inin önlenebileceğini söylüyor. Bu gerçekler doğrultusunda bu dev organizasyonun üçüncüsünü düzenlemekten onur duyuyoruz” diye konuştu. 

İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ KÜÇÜK YAŞTAN VERİLMELİ
Yapılan organizasyonla patronlar olarak farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden Küçükkurt, “Buradan herkes kendi için bir şey öğrenmiş olarak çıkıyor. İş güvenliği zirvelerinde amaç ülkemizin kanayan yarasına bir şekilde ilaç olabilmek. Bu bir devlet politikasıdır. İZSİAD’ın organizasyonlarıyla olacak şey değil.  Bu bir eğitim olayı.  Küçükten iş güvenliği eğitimi vermemiz gerekiyor” dedi.

ONUR KONUĞU ÜMMİYE KOÇAK
3.  İş zirvesinin programı ile ilgili bilgi veren İZSİAD Başkan Yardımcısı Cengiz Yavaş, bu seneki organizasyonun onur konuğunun Ümmiye Koçak olduğunu açıkladı.

New York Avrasya Film Festivali'nde "Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülünü alan "Yün Bebek" filminin yazarı ve yönetmeni olan, köy kadınlarının yaşadıklarını tüm dünyaya göstermek için Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nu kuran Ümmiye Koçak, Adana'dan çıkmış, ulusal ve uluslararası pek çok ödül almış bu isim de mücadele ruhu ışığındaki başarı öyküsünü paylaşacak.

Koçak’ın yanı sıra organizasyona şair, yazarı gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın ve Kişisel Gelişim Uzmanı Görkem Başaran da sunum yapacak.

ULUSLARARASI FİRMALARDAN YOĞUN KATILIM
Organizasyonda Tüpraş'tan Tüprag'a, Yaşar Holding'den Nemport'a, Çimentaş'tan Total'e, JTI'dan Pirelli'ye, Hugo Boss'tan Philip Morris'e yerel, ulusal ve uluslararası çapta pek çok tanınmış firmanın üst düzey yöneticileri, zirvede buluşacak. Meslek Hastalıkları, Lojistik İŞG Uygulamaları, Müteahhit Yönetiminde İSG, Ergonomi, Kaza Araştırma ve iSG'de insan Kaynakları konulu oturumlarda iyi ve örnek İŞG uygulamaları paylaşılacak.

İZMİR İŞ DÜNYASI İŞ GÜVENLİĞİNİ ANLATACAK
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "Otomotiv Sektöründe İŞG Uygulamalarını anlatacak. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar "Makine Emniyeti" konusunda tecrübelerini paylaşacak. İŞKUR il Müdürü Kadri Kabak, "Mesleki Yeterlilik" hakkında bilgiler verecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'ndan üst düzey bürokratlar, alanlarıyla ilgili mevzuatları anlatacak, merak edilenleri yanıtlayacak. Türkiye'nin en büyük işçi örgütlerinden DİSK’in Genel Başkanı Kâni Beko ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, organizasyonumuza verdikleri desteği gösterme adına açılış törenimize katılacak.

Zirve'ye paralel Tepekule Kongre Merkezi’nde fuar kurulacak. Fuar 2 bin metrekarede kurulacak. İŞG alanındaki ekipmanı donanım, danışmanlık firmaları, ilkyardım firmaları gibi İŞG sektörünün tüm bileşenleri boy gösterecek. Kişisel koruyucu donanımların en yenileri tanıtılacak.

 
Parmağı olmayan aday FETÖ desteğiyle pilot olmuş!
 
Bahçeli: Geri gelecekse gömülmeye de hazır olmalı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar kritik eşiğin üzerinde dengelendi!
Dolar/TL, güne yükselişle başlayarak 3,02'nin üzerinde dengelendi.
Ev alıp-satanlar dikkat: Maliye çağıracak...
Maliye, konut alırken değerini düşük gösterip daha az tapu harcı ödeyenden ...
Dolar yeniden kritik seviyenin üzerinde!
Dolar/TL, gelişmekte olan piyasalardaki harekete paralel yükseldi. Bankalararası ...
 
Ege'de eylül ayı ihracatı yüzleri güldürdü
Ege İhracatçı Birlikleri, eylülde ihracatını yüzde 15 artırarak, yaklaşık ...
Ağbal: 2 milyona yakın esnaf borç yapılandırdı
Maliye Bakanı Ağbal, "Bugüne kadar borç yapılandırma için 1 milyon 958 ...
Gıda fiyatlarında bir ilk!
AA Finans Analisti ve ekonomist Bürümcekçi, "Gıda enflasyonu ilk kez bir ...
 
Kordon Esnafı’ndan Başkan Kocaoğlu’na ‘Varşova’ desteği
Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Polonya temasları sırasında açıkladığı ...
İzmir’in enflasyon raporu: Kışlıklar zirvede!
İzmir TÜFE’de 2016 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,33 artış ...
Yarımada’da yargının ‘dur’ dediği RES için acil kamulaştırma!
Yarımada’da yargı tarafından durdurularak imarı iptal edilen Çalık Holding’e ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva