HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2021 Salı - 16:14

İzmir'in o ilçesini karıştıran iddia: Krize Kılıçdaroğlu el koydu!

Belevi yakınlarındaki Cibe mevkiinde Romanlara ait 23 çadır, Selçuk Belediyesi tarafından dün mühürlenmek istendi. Sorunun, yerelde ve İl Başkanlığı düzeyinde sorun çözülmeyince, İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu aramasıyla çözüldüğü konuşuluyor

İzmir in o ilçesini karıştıran iddia: Krize Kılıçdaroğlu el koydu!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Selçuk'ta yaşayan Roman vatandaşların ilçe merkezine 10 kilometre uzakta kurduğu çadırlar, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel tarafından mühürlenmesi gündeme geldi. Jandarmanın, Roman ailelere mühürlemeye işlemi yapılacağını tebliğ etmesiyle gün yüzüne çıkan kriz, üç saat içinde çözüldü. Ancak bu üç saat içinde çok yoğun telefon trafiği yaşandığı, sorunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar gittiği öğrenildi.

KRİZ 11.00'DE BAŞLADI, 14.00'TE BİTTİ
Belevi'ye 6, Selçuk merkeze 10 kilometre uzakta bulunan Cibe mevkiinde kurulu 23 çadırda yaşayan Roman vatandaşlar, Jandarmanın "Çadırlar mühürlenecek" talimatıyla büyük bir şok yaşadı. Romanlar, durumu hemen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'ya bildirdi. Edinilen bilgilere göre, dün saat 11.00'de başlayan krize el koyan Purçu'nun, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'i arayarak mühürleme kararından vazgeçilmesini istediği, olumlu yanıt alamayınca, CHP İl Başkanı Deniz Yücel'i arayarak yardım istediği öğrenildi. Yücel'in de sorunu çözmemesi üzerine Purçu'nun, sorunu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiği ve yardım istediği, Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla saat 14.00't mühürleme kararından vazgeçildiği konuşuluyor.

PURÇU DOĞRULADI, YORUM YAPMADI
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Selçuk'ta yine çadır krizi yaşandığını doğrularken, yaşananlar hakkında bir yorum yapmak istemedi. Çadırlarda yaşayan Romanlardan Gürkan Kalaycı, şunları söyledi:

"Jandarma geldi, çadırlarımızı mühürlemek istedi. Çadırlarımız, kimseyi rahatsız etmeyecek bir yerde olmasına rağmen böyle bir karar alınmış olmasına çok üzüldük. Burası dağlık bir arazi… Bize en yakın yerleşim yeri Belevi, 6 kilometre uzaklıkta. Biz kendi halinde çalışan, hazır şemsiye, sepet yaparak hayatını sürdüren insanlarız. 1.5 yıldır burada yaşıyoruz. Yanlış bir şey de yapmadık. Bunu jandarma da biliyor. Belediye başkanı neden bize böyle davranıyor, anlamıyoruz. Daha önce de aynı davranışta bulundu. Geçen mühürleme olayında ceza yazılmıştı ama bu kez yazmadılar. Olay, yaklaşık 3 saat içinde çözüldü. Nasıl çözüldüğü, kimler devreye girdi, bu konuda bilgimiz yok. Kim yardım ettiyse, Allah ondan razı olsun."

 
CHP’li Bayır’dan AK Partili Pehlivan'a: Kendine 'Tombalacı Başkan' dedirtme!
 
Göztepe'nin yeni transferi Peter Zulj ilk idmanına çıktı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Belevili 12 Ocak 2021 Salı 17:24

Bu çok değişik bir olay bu bölgede hiç bir Selçuk'lu roman vatandaşı yok hepsi çeşitli illerden getirilmiş insanlar ne vaat edildi geldi onu araştırma yapmak lazım çünkü Selçuk ta yaşayan roman vatandaşlarımıza özel şehir içinde sosyal konutlar yapıldı uzun süre ikamet ediyor ve her zaman bakımları yapılıyor bu işe müdahalede eden milletvekili Purcu kendi memleketi Sökede uygun yere yerleştirme yapsın bu yerleşim işinde rant iddiaları var bu konu genel başkana detaylı şekilde anlatılması gerekir sayın Purcu iki dönem bu bölgenin milletvekili olarak parlamentoda görev alıyor Selçuk ve Belevili vatandaşların tarım alanında böyle bir yapılan çalışmaları yöre halkına büyük bir kayıp olacak asla roman vatandaşlarımız hakkında olumsuz düşüncemiz yok çünkü ayrımcılık yapma niyeti yoktur-ki Selçuk belediye başkanı bu konuda tüm bilgi ve ne tür geçmişte nasıl görüşmeler olduğunu açıklama yapacaktır yoksa bu olaylar uzaktan görüldüğü gibi değil...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bayır’dan AK Partili Pehlivan'a: Kendine 'Tombalacı Başkan' dedirtme!
Menemen Belediye Başkanvekilliği kura çekiminde yaşananları değerlendiren ...
CHP’li Karakurt'tan çarpıcı mesajlar: Menemen'de büyük oyun oynanıyor!
Menemen Belediye Başkanvekilliği Seçimi’ni boykot eden CHP Grubu adına ...
CHP, Menemen için kararını verdi!
CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, yaptığı açıklamada yarın ...
 
Cumhur İttifakı’ndan 'Menemen' açıklaması: Yarın kaçış yok!
Menemen Belediye Başkanvekilliği Seçimi’nin CHP’nin boykotu sebebiyle ...
Erdoğan, AB'yi özeleştiri yapmaya çağırdı
Avrupa Birliği ülkeleri büyükelçilerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
MHP Denizli İl Başkanı görevinden istifa etti
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Cafer Birtürk'ün görevinden istifa ettiği bildirildi. 
 
AK Partili Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "sözde ...
Sürekli'den yeni açıklama... 'Agamemnon polemiği' hız kesmiyor!
Urla'da 2017 yılından beri hizmet veren ve son olarak Pasaport İskelesi'ne ...
'Sözde Cumhurbaşkanı demeye devam edeceğim'
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP PM toplantısı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva