HABERLER>POLİTİKA
17 Ocak 2019 Perşembe - 14:38

İzmir’in o ilçesinde kritik durum: Askerler seçmen listesinde çıktı!

İzmir’in Foça İlçesi’nde daha önce acemi askerlerin eğitim gördüğü birlikler profesyonel askere açıldı. Jandarma komando, kara ve deniz kuvvetlerinde görev yapacak 5 bine yakın asker seçmen listesine yazıldı.

İzmir’in o ilçesinde kritik durum: Askerler seçmen listesinde çıktı!

EGEDESONSÖZ- Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK), Mahalli İdareler Genel Seçimleri için askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi listelerinin askı süresi bugün doluyor. Taşıma seçmen, blok hareket ve toplu yer değiştirmelerin de tartışıldığı şu günlerde İzmir’de önemli bir gelişme yaşandı. İzmir’in Foça İlçesi’nde uzun dönem erler için eğitim yeri olan komando birlikleri profesyonel askerlere açıldı. Uzun süredir burada eğitim gören uzman erbaşlar yeni karar gereği ikametgahları da burada olduğu için seçmen listelerine yazıldı. Foça’ya 2019 Mart yerel seçimleri için blok halde 5 bine yakın asker geldi.

İŞTE RAKAMLAR!
Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın Genelkurmay Başkanlığı ile koordineli yürüttüğü terörle mücadele çalışmaları kapsamında Türkiye’nin farklı yerlerindeki büyük birlikler uzman erbaşların eğitimi için açılmıştı. Profesyonel askerliğe geçişin adımı olarak gösterilen uzman erbaş yetiştirme kursları için uygun yerler arasında Foça da bulunuyor.

Kayıtlara göre, Yeni Foça Jandarma Komanda Terörle Mücadele Harekat Okul Komutanlığı bünyesinde  3 bin 117 kursiyer asker seçmen olarak görünüyor.  Yaklaşık bin askerin daha ilave edilmesi planlanan komutanlık bünyesindeki askerlerin oy kullanacağı ikamet adresi ise Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi  Sadullah Sever Caddesi No:219 olarak görünüyor.

Foça Komando Okulu’nda ise 400 kursiyer asker muhtarlık askı listelerinde görünürken ikamet adresleri ise İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunuyor.

Yine Foça Deniz Üssü Birliği’nde ise 450 kursiyer asker kayıtlarda seçmen olarak görünüyor. Bu askerlerin kayıtları ise yasal seçmen listesine göre Atatürk Mahallesi’nde yer alıyor.

Resmi rakamlara göre 4767 olarak görünen yeni asker seçmenlerin sayısının komutanlar ve idari amirlerle birlikte 5 bini aşması bekleniyor.  Kayıtlara giren ve Foça’da 2019 yerel seçimleri için oy kullanma hakkı kazanan askerlerin tamamına yakınını astsubay ve uzman erbaşlar oluşturuyor.

2014 RAKAMLARI NASIL OLMUŞTU?
CHP’li Gökhan Demirağ’ın üç dönemdir belediye başkanı olduğu Foça’da, 2014 yerel seçim sonuçlarına göre CHP 6 bin 727 oy alarak yüzde 42 ile seçimi kazanmıştı. MHP’nin adayı Serdar Mersin ise 4 bin 275 oy alarak ikinci sırada kalmıştı. CHP Eski İlçe Başkanı Osman Mert’in DSP’den aday olduğu seçimde DSP, bin 919 oyla üçüncü sırada kalmıştı. AK Parti ise Salih Emrullah Keleş başkanlığında girdiği yarışta bin 653 oy alarak dördüncü parti olmuştu.

İTTİFAKIN ADAYI YİNE MERSİN!
2019 yerel seçim sürecine girilirken AK Parti-MHP ittifak yaptı. İzmir’e alınan karar gereği Foça ilçesi MHP’ye bırakılarak AK Parti’nin bu dönem de aday olan Serdar Mersin’e destek vermesi kararı alındı. Mersin, iki partinin de gücünün birleştiği noktada yeni yarış için çalışmalarını hızlandırdı.

CHP’nin henüz adayını belirlemediği Foça’da AK Parti-MHP ittifakına karşı hamleleri merak edilirken asker oyları ve blok seçmen listeleri süreci kritik hale getirdi.  Ağırlıklı olarak yazlıkçı ve yaşlı nüfusun yaşadığı Foça’da uzun yıllar sonra gelen toplu asker seçmenlerin hangi partiye oy vereceğini ise sandık sonuçları gösterecek.

CHP'DEN İTİRAZ
Diğer yandan CHP Foça İlçe Başkanlığı konuya itiraz etti. İtirazda, büyük bölümü asker olan ve eğitim için ilçeye geçici görevle geldikleri ve kısa bir süre kaldıkları belirlenen kişilerin ilçenin beş yıllık kaderini belirleyecek olan seçimde oy kullanmalarının hakkaniyete uygun olmadığı belirtildi.

 
Deniz Akkaya: Bir madende çalışan işçinin derdiyle benim derdim bir olamaz
 
SP, 67 belediye başkan adayını açıkladı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gani 17 Ocak 2019 Perşembe 17:14

Serdar Mersin,Foça''da ipi göğüsler.

Yorumu oyla      10      7  
REİS 17 Ocak 2019 Perşembe 16:31

Foça ilçe başanı belki de o askerler size oy verecek nerden biliyorsun,asker sizin partiniz için olumsuz düşünmez demi..

Yorumu oyla      10      9  
KARSIYAKALI 17 Ocak 2019 Perşembe 14:54

ne yapacaklarını şaşırdılar..

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'dan, Meral Akşener'e ziyaret
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye ...
Erdoğan, Fazıl Say'ın konserine gidiyor
Fazıl Say'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı konserine davet ettiğini ...
'Marketlerde istediğimiz rakamlar yok, konuşacağız'
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mali disiplini kararlılıkla uygulamaya ...
 
Bahçeli'den flaş güvenli bölge çıkışı
MHP lideri Devlet Bahçeli il başkanları toplantısında konuluyor. Bahçeli ...
Münbiç'teki bombalı saldırıyla ilgili açıklama
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münbiç'teki bombalı saldırıya ilişkin ...
MHP projelerini Zeybekci'ye verecek!
Yerel Seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti ile birlikte giren ...
 
AK Parti’den istifa etti... CHP’den başvuru yaptı... Aday olamadı... ‘Hadi eyvallah’ dedi!
Kemalpaşa Belediye Başkan yardımcılığından ve AK Parti’den istifa ederek ...
Soyer'den Kocaoğlu yorumu: En yakınlarına bile sürpriz oldu
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak adı ön plana çıkan Seferihisar ...
CHP'li Polat'tan Bakan Pekcan'a gümrük uyarısı
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Ticaret ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva