HABERLER>EKONOMİ
15 Ağustos 2018 Çarşamba - 10:29

İzmir'in mobilyacılarına 'Kaya' gibi destek!

Büyük çoğunluğu Karabağlar’da faaliyet gösteren, üretim ve lojistik anlamında ciddi sıkıntılar yaşayan İzmirli mobilyacılar çözüm arıyor. Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Mobilya Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için mobilya sektörüne destek verdi.

İzmir in mobilyacılarına  Kaya  gibi destek!

Ege Bölgesi’ndeki mobilya sektörünün önde gelen isimleriyle, Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya gelen Ak Parti İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, Torbalı’da Hazine’ye ait 830 dönümlük bir araziyeMobilya OSB kurulması için destek sözü verdi. Kaya, ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan bir uzmanın bu iş için görevlendirilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile görüşecek.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Mobilyacılar Odası ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren derneklerin temsilcileriyle Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya gelen Kaya, Türkiye’nin ekonomik bir savaşın içinde olduğu ortamda mobilya sektörünün yatırım yapmak için bir araya gelmesinin mutluluk verici olduğunu kaydetti. Kaya, “Mobilya sektörü İzmir’de gelişebilecek sektörlerden biri. Karabağlar’da sıkışmış durumda. İşler büyüdü Karabağlar’da bu iş devam edemez. Torbalı ve Menderes hattında Mobilya OSB’yi oluşturabilecek alanlar var. Bu işi mobilya sektörünün tüm kesimleriyle birlikte çözeceğiz” diye konuştu.

TARIM OSB ÖRNEK OLSUN
İzmir’de yeni dönemde sivil toplum kuruluşları arasında güzel bir işbirliği ortamı oluştuğuna dikkati çeken Kaya şöyle devam etti: “İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir’de Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çok güzel bir model ortaya koydu. Mobilya OSB’de de, Tarım OSB örnek alınabilir. Mobilya OSB’de Torbalı Belediyesi’ni de projeye dâhil ederek, TBMM Başkanımız Binali Yıldırım’ın da desteği ile bu projeyi Yıldırım hızıyla hayata geçiririz.”

ESKİNAZİ; “EKONOMİK SAVAŞ ORTAMINDA YATIRIM ÇOK DEĞERLİ”
İzmir mobilya sektörünün dünya normlarında üretim yapacağı altyapıya kavuşması için çaba gösterdiklerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ekonomik savaşın yaşandığı bir ortamda mobilya sektörünün yatırım yapma arzusunun çok değerli olduğunu ve takdir edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Mobilya Organize Sanayi Bölgesi için araziyi ürettikten sonra, üzerine fabrikaları yapmak içinde teşvike ihtiyaç olacağını ifade eden Eskinazi, İzmir’de STK’lar arasında yakalanan sinerji ve işbirliği kültürünün Mobilya OSB’de de devreye gireceğini kaydetti. Eskinazi, “İzmir mobilya sektörünü derme çatma, büyüme şansı olmayan üretim alanlarından uygun fiziki şartlara sahip organize sanayi bölgesine dönüştürmeyi başaracağız. İzmir mobilya sektörünün gelişimi için en önemli bölgelerden biri, sektör büyümek istiyor ve bunun için gerekli know-how firmalarımızda var” şeklinde konuştu.

YAĞCI; “MOBİLYA SEKTÖRÜ CARİ AÇIĞI KAPATIYOR”
Mobilya sektörünün gerek sağladığı katma değer, gerekse cari açığın azaltılması için sağladığı dış ticaret fazlası ve sağladığı istihdam ile ülkemiz için en önemli sektörlerden biri konumunda olduğuna dikkati çeken Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, “Mobilya sektörü olarak 2017 yılında 2,7 milyar dolar ihracata imza attık. Kilogram başına ortalama ihraç fiyatımız Türkiye geneli 3 dolar seviyesinde. Ege Bölgesi’nde ise; 3.4 dolar ile Türkiye ortalamasının üzerine çıkmış durumdayız. Mobilya sektörümüz 2023 yılında 6 milyar dolar ihracat sağlamayı hedefliyoruz. Gerekli altyapımız olduğunda ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracak potansiyele sahibiz. Özellikle Karabağlar bölgesinde başlayacak kentsel dönüşüm nedeniyle artık bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması acil konu haline geldi. Bu konuda devletimiz başta olmak üzere tüm paydaşlara büyük görevler düşüyor” dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen İzmir Mobilya Organize Sanayi Bölgesi Projesi Toplantısına; Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, Başkan Yardımcısı Ali Fuat Gürle, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Hasan Özkoparan, Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Davut Kırşan, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Nevzat Artkıy, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyesi Eftal Serter ve sektör temsilcileri katıldı.

 
Fener elendi, Galatasaray'ın kasası dolacak!
 
İzmir’in iki belediyesinden 10 milyonluk satış!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Komedi 15 Ağustos 2018 Çarşamba 17:14

Arif, sen "yaşlanacan" , "ölecen" ama İzmir ' i AKP'nin aldığını göremeyeceksin :) ha ha ha ...

Yorumu oyla      9      5  
Arif 15 Ağustos 2018 Çarşamba 13:48

Komedi-sen yaşlanacan ölecen hala bu yönetenler AK PARTİ olacak.

Yorumu oyla      9      7  
Komedi 15 Ağustos 2018 Çarşamba 11:19

16 senedir ülkeyi yöneten sanki kendileri değilmiş gibi seçim öncesi müjde veriliyor :)

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mayıs ayı işsizlik rakamları açıklandı!
Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2018 yılı ...
BDDK'tan dövize yeni hamle geldi!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) swap işlemlerde özkaynak ...
İzmir'de dolar bozdurana ücretsiz karpuz!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir karpuz satıcısı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar...
Dolar kuru, dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın akşam saatlerinde ...
İzmir’de Kurban Pazarı’nı dolar vurdu!
Kurban Bayramı’nda geri sayım başladı. Üreticiler, döviz kurundaki artış ...
Mehmet KARABEL yazdı... Men dakka duka, içme artık kola!
Mehmet KARABEL yazdı... Men dakka duka, içme artık kola!
 
Liste yayınlandı: ABD ürünlerine %100 ek vergi!
ABD menşeli bazı ürünlere uygulanan ek mali yükümlülük yüzde 100 oranında ...
Diyanet'ten 'milli ürün' çağrısı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif ...
İşte uzmanlara göre dolardaki düşüşün sebebi
Geçtiğimiz günlerde Asya işlemlerinde 7 sınırını aşan Dolar/TL, bu sabah ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva