HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2011 Salı - 00:00

İzmir’’in meclislerinde ’‘meclis yolu için’’ yaprak dökümü!

Seçim takviminin işlemeye başlamasıyla birlikte milletvekili adayı olmak isteyen il genel ve belediye meclis üyeleri de istifalarını hazırlamaya başladı.’

İzmir’’in meclislerinde ’‘meclis yolu için’’ yaprak dökümü!


Fırat Soylu/Egedesonsöz - 12 Haziran’’daki seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen İl genel ve belediye meclis üyeleri Yüksek Seçim Kurulu’’nun açıkladığı 10 Mart tarihine kadar görevlerinden istifa edecek.

Vekillik için istifa vakti: İş dünyası 'yeşil ışık' bekliyor... tıklayınız...

Seçim kanunda yapılan yeni değişiklik nedeniyle istifa eden meclis üyeleri aday gösterilmez veya seçilemezlerse görevlerine geri dönemeyecek. Koltuğunu kaybeden meclis üyelerinin yerine istifalardan boşalacak koltuklara yedek listelerden isimler gelecek.
CHP’’DE GÖZLER GENEL MERKEZDE
YSK’’nın istifalar için son gün olarak 10 Mart’’ı açıklamasının ardından gözler aday olmak isteyen belediye ve il genel meclislerine çevrildi. İzmir’’de yerelde iktidar olan CHP ile AK Parti’’nin belediye ve il genel meclis üyeleri arasından milletvekili adayı olmak isteyenler son güne kadar istifalarını cebinde taşırken, Perşembe gününe kadar Genel Merkez’’den gelecek ’‘yeşil ışığı’’ bekleyecekler.

BAKAN MECLİSTE AÇIKLAYACAK
CHP’’de Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Murat Bakan, Kadir Sinan, Ali Rıza Kaya gibi isimlerin adaylık için istifa etmeleri bekleniyor. Karabağlar’’dan meclise giren Bakan, 10 Mart’’ta adaylık için meclis üyeliği görevinden istifa edecek. Bakan’’ın adaylık açıklamasını önümüzdeki hafta yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda duyuracağı öğrenildi. Aynı zamanda İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi de olan Kadir Sinan’’ın da adaylık için istifa etme hazırlığında olduğu dile getiriliyor. Son güne kadar bekleme kararı alan Sinan’’ın, Genel Merkez’’in önseçimle ilgili vereceği kararı beklediği ifade ediliyor.

KAYA ÖNSEÇİM İSTİYOR
Buca’’dan seçilerek Büyükşehir Belediye Meclisi’’nde görev alan Ali Rıza Kaya da istifa etmeye hazırlanan isimler arasında. Rıfat Nalbantoğlu döneminde İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Kaya, Genel Merkezin genelgesi doğrultusunda 10 Ocak’’ta il yönetiminden istifa etmişti.

Milletvekili adaylığı için il yönetimini bırakan Kaya, bu kez de Buca ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevini bırakacak. Milletvekili adaylığı için istifa edeceğini doğrulayan Kaya, 1995 ve 1999 yıllarında önseçimden çıkarak milletvekili adayı olduğunu hatırlatarak, ’“Siyaset yaptığı süreç içinde milletvekili adayı olarak yer almış biriyim. 10 Ocak’’ta da milletvekili adayı olmak adına il yönetiminden istifa ettim. Genel Merkezimizin aday belirleme yöntemini görmek istiyorum. Görünürde önseçim açıklaması yok, duyumlarımıza göre atama olacak. Yarın (Çarşamba) yapılacak MYK toplantısını bekliyorum. Buradan çıkacak karara göre daha net bir açıklama yapabilirim. Ben aday olmak istiyorum ama kararım için yarını hatta perşembe gününü bekleyeceğim’” dedi.

AK PARTİ’’DE ÇAKAR’’IN İSTİFASI CEBİNDE
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’’nin AK Parti cephesinde de milletvekili adaylığı için istifa edecek isimler var. Bornova’’dan Meclise giren Abdullah Kavuk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’’ün dayısının gelini Karabağlar Üyesi Gülsüm Satoğlu ile Yusuf Kenan Çakar istifa etmesi beklenen isimlerin başında geliyor. İstifa kararını son güne kadar düşüneceğini belirten Çakar, bu süre içinde son bir değerlendirme daha yapacağını söyledi. Bu isimlerin dışında kulislerde CHP’’den Levent Köstem, Rıfat Özer ile AK Parti’’den Ali Aslan, Zafer Kürtçü gibi isimlerin de milletvekili adaylığı için istifa edebilecekleri iddia ediliyor.
İL GENEL MECLİSİ’’NDE HAREKETLİ
Büyükşehir Meclis üyelerinin yanı sıra ilçe belediyelerde görev yapan meclis üyeleri arasından da milletvekili adayı olmak için istifa edecek isimler var. CHP’’de Konak Belediye Meclis Üyesi Azmi Kumova milletvekili adaylığı için önümüzdeki günlerde görevinden istifa etmeye hazırlanıyor. Konak’’ta ayrıca CHP’’li Belediye Meclis üyesi Mehmet Türkbay da milletvekili adaylığına sıcak bakan isimler arasında. Genel Merkezin aday belirleme yöntemi konusunda vereceği kararı bekleyen Türkbay, yarın yapılacak MYK toplantısında önseçim kararı çıkarsa aday olmak için istifa edeceğini söyledi. Konak’’ta AK Parti’’den de Neşe Edebali’’nin meclis üyeliği görevinden istifa edebileceği söyleniyor. Buca Belediye Meclis gurubu üyeleri arasından CHP’’den Güngör Kaya ile Zekiye Seda Sönmez’’in, AK Parti’’den ise Rıfat Sait’’in milletvekilliği için istifa edeceği dile getiriliyor. Bayraklı’’da ise, milletvekili adaylığı için istifa edeceğini çok önceden duyuran CHP meclis üyeleri Hatice Tatlı, Pınar Susmuş yer alıyor. Milletvekili adaylığı için istifa edecekler arasında İzmir İl Genel Meclisinde görev yapan isimlerde var. AK Parti’’den İl Genel Meclis Üyeleri Ömer Kaplan, Nazmi Kalyoncu ile CHP’’den Nesrin Beykaz, Ayla Eğit, Ramazan Canlı, Yusuf Vangöl ve Mahmut Esat Aslan’’ın istifa etmesi bekleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mustafa Balbay’’dan CHP’’ye ’‘evet’’
Tutuklu gazeteci Mustafa Balbay, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’’ndan gelen ...
Seçim resmen 14 Mart'ta başlıyor
Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimine göre seçim süreci ...
Tekin: İstifanın nedeni başarısızlık!
CHP’’de yaşanan İstanbul depreminin ardından ilk yorumlar geldi. Örgütten ...
 
Çimentepe’’nin ilk kadınlar günü’…
Konak’’a bağlı Çimentepe Mahallesi’’nden kadınlar bir ilki yaşadı. Daha ...
Erdoğan: Gazeteciler ’‘gazetecilikten’’ hapiste değil!
Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, tutuklu ...
Önseçimcilerin gözü MYK’’da’…
İzmir’’de önseçim talebiyle 10 bin imza toplayan Parti İçi Demokrasi Hareketi ...
 
CHP artık ’‘Recep Bey’’ diyemeyecek!
Bir reklam firması, CHP lideri Kılıçdaroğlu’’nun sık kullandığı "Atma ...
Güler adaylık için istifa etti’…
Seçim heyecanı yaşanmaya başlarken meclis yolunda istifalarda hızla artmaya ...
Üç yeni bakanımız oldu!
Anayasa’’nın ilgili maddesi gereği vekillik için yarına kadar istifa etmesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva