HABERLER>EKONOMİ
28 Mayıs 2014 Çarşamba - 18:10

İzmir’in malları topuna Demirtaş da girdi: Sümerbank’ı…

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Halkapınar'daki 160 dönümlük Sümerbank arsasının Hazine'ye devredildiğini belirterek, "Hazine burayı Özelleştirme'ye gönderecek. Özel imar planı ve 4.5 emsal ile Avrupa'nın en yüksek binası için burası birine verilecek. Bu karar gözden geçirilmeli. Konya olsa burayı alsınlar. Oysa biz etraftaki dağların içinde denizle sıkışmış bir yapıyız. Arsa üretemiyoruz. Bu yer İzmir şehrinin acil ihtiyaçları için kullanılmalı" dedi.

İzmir’in malları topuna Demirtaş da girdi: Sümerbank’ı…

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ -  İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasındaki İzmir İl Özel İdaresi'nin malları kavgasına İzmir Ticaret Odası da katıldı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Halkapınar'daki Sümerbank arsasının Özelleştirme İdaresi tarafından gökdelen yapmak üzerine birilerine verileceğini öne sürerek, "Sümerbank arsasını İzmir'e verin. Burası İzmir şehrinin acil ihtiyaçları için kullanılsın" dedi.
 
'TALAN EDİLDİ'
İTO'nun Mayıs ayı meclis toplantısında konuşan Demirtaş, İzmir'in mallarının hepsinin Hazine'ye verildiğini hatırlatarak, "Biz burada taraf değiliz ama İzmir'in tarafıyız. İzmir'den yanayız. Örnek vermek gerekirse Sümerbank arsası. Bu yer 14 Kasım 2000'de İzmir Ticaret Odası'na, İzmir Ekonomi Üniversitesi için tahsisi için karar alındı. Ben her işlemi takip ettim. 160 dönüm yer. Tapusunu İzmir İl Özel İdaresi'ne çıkarttık. Göklere uçtum. Ama bize tahsis edilmesini beklerken, Mimarlar Odası endüstriyel SİT ilan ettirdi. İl Özel İdaresi de bize vermedi. İşçiler kapıda nöbet tutup bizi sokmadılar. Sonunda buradan vazgeçtik. Peki ne oldu? SİT olan yerin hepsi yıkıldı. Yazıktır. Kim yıktıysa, sahip çıkmadıysa suç duyurusunda bulunmak lazım. Talan edildi burası. Burası fuar alanına ek olabilirdi. İzmir'in gözününün önünde kim yıktı, hurdası ne oldu? O makinelere ne oldu? Bu kadar mı sahipsiz burası?" diye konuştu.
 
'YÜKSEK BİNA İÇİN BİRİNE VERİLECEK'
Sümerbank arsasında okul yaptıran Salih İşgören'e yalvardığını belirten Demirtaş, buranın şehrin ihtiyacı için kullanılması için çaba gösterdiğini söyledi. Buranın kongre merkezi, otel, dış ticaret merkezi, müze yapılabileceğini anlatan Demirtaş, "Şimdi ne olacak? Burası Hazine'ye verildi. Hazine burayı Özelleştirme'ye gönderecek. Özel imar planı ve 4.5 emsal ile Avrupa'nın en yüksek binası için burası birine verilecek. Karşıdaki içki fabrikasını Türkerler aldı. Mantar gibi binalar çoğalacak. Bu karar gözden geçirilmeli. Konya olsa burayı alsınlar. Oysa biz etraftaki dağların içinde denizle sıkışmış bir yapıyız. Arsa üretemiyoruz. Bu yerler İzmir şehrinin acil ihtiyaçları için kullanılmalı" şeklinde konuştu.
 
KOCAOĞLU'NDAN 48 SAYFALIK İSTEK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nu meclis toplantısına davet ettiklerini ancak iş yoğunluğu nedeniyle gelemediğini belirten Demirtaş, "Önümüzdeki ay yine çağırırız. Belki tek gündemli ara toplantı yapabiliriz. Aslında meslek komitesi üyelerimizin ve sizlerin görüşlerini topladık. 48 sayfalık bir kitapçık hazırladık. Gelseydi kendisine aktarıp meseleleri görüşme imkanına sahip olacaktık" dedi.
 
İSTEKLERİ SIRALADI
Demirtaş, Kocaoğlu'ndan isteklerini şöyle sıraladı: "Bazı sektörler için sanayi siteleri kurulmalı. En az bin dönümlük sanayi sitesi ihtiyacımız var. Deri, matbaa, plastik, kimya, gıda ve inşaat malzemeleri bu talepte bulunan sektörlerimiz. Kemeraltı ve Işıkkent'te acil çözüm bekleyen sorunlar var. İşyerlerinin önündteki kaldırım işgalleri engellensin, açık su satışı önlensin. Belediyelerdeki bürokrasi azaltılsın. İzmir'de yatırımların önünü açmak için Büyükşehir bünyesinde yatırım masası kurulsun. Agora, Kadifekale, Havra ibi tarihi ve turistik güzellikler şehre kazandırılsın. Yenişehir Ticaret Merkezi'nin sorunları çözülmeli. Trafikten otoparka, güvenlikten aydınlatmaya kadar pek çok sorunumuz var".
 
İNCİRALTI'NDA ÇÖZÜM KOCAOĞLU'NDA
İnciraltı'nın sağlık merkezi yapılması için acilen planlanmasını isteyen Demirtaş, "İnciraltı'nı Büşükşehir Belediye Başkanından başka kimse çözümez. Bakanlık devrede ama Büyükşehir ikna olmazsa bunun hayata geçmesi zor. İtirazlar olacak ve orada yatırımlar mümkün olmayacak. Onun için planlanması gerekiyor. Başkan 9 yıl başkanlık yaptı 5 yıl daha başkan. 2019'u bulacak. Artık ülkeler değil dünyada şehirler yarışıyor. İzmir onun için dünyanın 100 şehri arasına sokmak gerekiyor. İzmir'i mutlu insanlar kenti yapmak zorundayız" dedi.
İTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, Özel İdare mallarının İzmir'de kalması için meclisin karar çıkarmasını istedi. Bendeş, "Taraf olmak zorunda değiliz ama İzmir'in malı İzmir'de kalmak zorunda" diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Mayıs 2014 Cuma 01:59

izmir aos den bir firma daha manisa ya gitmiş. şu teşvik işi ne oldu? seçimden önce akp atıp tutuyordu. izmir kan kaybetmeye devam ediyor.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş dünyasına büyük müjde: Seçim affı geliyor
Hükümetin 2015 genel seçimleri öncesinde temmuz ayında vergi ve sigorta ...
Yeni düzenleme: İşten çıkarılan çalışana kötü haber
Milyonlarca işçinin, patron karşısında hakkını araması zorlaşacak. Dava ...
Deniz dostlarına anlamlı plaket
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. ...
 
TÜGİAD Levent Ürkmez’i ağırladı
İzmir’in gerek iş dünyasında, gerekse de spor ve sivil toplum hayatında ...
FY'den 28'inci yıla özel coşkulu kutlama
Art-Deco tarzındaki tasarımlarıyla sektörde 28'inci yılını kutlayan FY, ...
Flaş! Bir MB çıkışı da Şimşek’ten: Babacan’la…
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın dün söylediği ...
 
Altın dibe vurdu!
ABD’den gelen güçlü ekonomik verilere Çin’de altın talebinin düşeceği ...
Yoksulluk sınırı 4 bin liraya dayandı
Türk-İş'in araştırmasına göre, Mayıs ayında dört kişilik bir ailenin açlık ...
KİK’de yeni dönem: Yapım işleri de ihalesiz!
Hükümet, Kamu İhale Kanunu'nda yeni bir değişiklikle, ihale yapmadan alabileceği ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva