HABERLER>SAĞLIK
14 Mart 2016 Pazartesi - 10:32

İzmir'in kuzeyinde hastane krizi: Taşımalı sağlık dönemi!

Karşıyaka'da son olarak Şifa ve Başkent Üniversite hastanelerinin polikliniklerinin YÖK kanunu nedeniyle kapatılması ardından Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde önceden açıklandığı gibi kapanması sonrası yarım milyondan fazla vatandaşın yaşadığı kentin kuzeyinde hastane krizi yaşanıyor.

İzmir in kuzeyinde hastane krizi: Taşımalı sağlık dönemi!

İzmir'in en yoğun nüfusa sahip bölgelerinden birisi durumundaki Karşıyaka'da, 250 yatak kapasiteli devlet hastanesinin, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatılmasına karar verildi. Bunun yanı sıra, Şifa Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi polikliniklerinin de YÖK kararıyla kapatılmasından sonra, bölge sağlık hizmeti alamama riskini yaşamaya başladı. Devlet hastanesinin zorunluluktan boşaltılacağını anlatan İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, hastaları servisle Çiğli ilçesine taşıyacaklarını ve en iyi sağlık hizmetini almaları için ellerinden geleni yapacaklarını, birkaç yıl içinde yeni devlet hastanesinin aynı yere kurulacağını söyledi.

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, son günlerin en tartışmalı konularından birisi sağlık hizmetlerinde bir aksama yaşanıp yaşanmayacağı oldu. Bu tartışmanın ortaya çıkması, ilk olarak uzun yıllardır ilçede hizmet veren Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin kapatılması kararıyla yaşandı. Uzmanların araştırmalarından sonra depreme dayanaklı olmadığına yönelik rapor düzenlemesi üzerine, hastanenin boşaltılmasına karar verildi. Hem sağlık çalışanları hem de ilçe halkı, bu karara tepki gösterdi. Ancak gelen tepkilere rağmen, hastane binasının depreme dayanıklı olmamasından dolayı, bu kararın kesinleştiği öğrenildi. Bunun için de son hazırlıkların yapıldığı, Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin, Çiğli'de yapımı yeni tamamlanan devlet hastanesine taşınacağı açıklandı. Taşınma işlemi için tarihin 1 Nisan olarak belirlendiği, ancak aksamalar yaşanabileceği ihtimaline karşı, bunun nisan ayı ortalarını da bulabileceği aktarıldı. 

ÜNİVERSİTELERE BAĞLI POLİKLİNİKLER DE KAPATILDI
Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin kapatılması süreci devam ettiği günlerde bu kez, YÖK'ün izinlerini iptal etmesi üzerine ilçede hizmet veren Şifa Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi'ne bağlı poliklinikler, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından mühürlendi. Hem özel polikliniklerin hem de devlet hastanesinin kapatılıp yeni yerine taşınacak olması, bu bölgede yaşayan yaklaşık 400 bin nüfus için en yakın durumdaki özel hastaneleri, tek alternatif durumuna getirdi. Ancak özel hastanelerin gelecek olan talebi karşılamakta sıkıntı yaşayacağı uzmanlarca ifade edildi. 

SERVİSLİ ÇÖZÜM
Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin kapatılmasıyla birlikte hastaların nakli için, hazırlanan ilk plan servis taşımacılığı oldu. Buna göre hastalar, yine Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne gidecekler, ancak burada tedavi edilmek yerine servis araçlarıyla yeni yapılan Çiğli Devlet Hastanesi'ne, götürülecekler. Burada tedavileri tamamlanan hastalar, aynı şekilde yine servisle evlerine dönebilecekler. Yıkılacak olan 250 yatak kapasiteli devlet hastanesinin yerine, 150 yatak kapasiteli, son teknoloji cihazlarla yenisinin hizmete açılacağı söylendi. Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "Devlet hastanesinin yıkılması kararı bizden öneki dönemde verilmişti. Bizler gelip bunu uygulamak zorunda kalıyoruz. Ancak bunun olması lazım. Çünkü o hastanede kötü ve üzücü bir olay yaşanmasını göze alamayız. Orası depreme dayanıklı değilmiş. Biz hizmetin aksamaması, yeni yapılan hastanenin çalışması için servis yöntemini kullanacağız" dedi. Yeni hastanenin çalışmalarının da kısa süre sonra başlayacağını anlatan Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "Yeni hastanenin projesi hazırlanma sürecine girdi. Burası boşaltıldıktan sonra yıkılacak. Sonrasında buraya daha modern, Avrupa standartlarında bir hastane kurulacak. Önceki hastane, eski sistemde olduğu için bir odada çok fazla hasta kalabiliyordu. Burada olmayacak. Yerine 150 yatak kapasiteli hastane olacak ama o da en modern cihazlarla donatılacak. Belki kağıt üzerinde aksama yaşanacak gibi görünse de, bunun olmayacağına inanıyorum" dedi.(dha)

 

 
Flaş gelişme: Ankara’da sürpriz görüşme
 
Kahraman şoför saldırı anını anlattı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ksk 14 Mart 2016 Pazartesi 16:31

Hastanemizi istiyoruz... Saglik bakanligi nezaman yikacak.nezaman yeni hastanemiz olucak. Insanlari oyalamayin cak cek le olmaz tarih verin.iki yil boyunca hasta vatandasi cigliyemi tasiyacaksiniz... Bunun hesabini neden daha once yapmadiniz. Vatandas madur kim sorumlu kim hesap verecek?

Yorumu oyla      11      5  
14 Mart 2016 Pazartesi 13:31

İzmir' de çok ciddi hastane yetersizliği var.

Yorumu oyla      11      5  
sedat sözer 14 Mart 2016 Pazartesi 12:29

9 Eylül Polikliniği de her ne hikmetse aynı tarihte kapatıldı, bakım yapılacak diye bekletiliyor. Karşıyaka'da tek sağlık kurumu Medical Park- (İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi) kaldı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğumda kırılan bacağı için tazminat davası
İzmir'in Torbalı İlçesi'nde Sıdıka-Emrah Koç çifti, 9 ay önce dünyaya ...
Kızılay Urla’nın gurur projesinde sertifika zamanı
Türk Kızılayı Urla Şubesi dezavantajlı gruplara meslek edindirme amacıyla ...
Çiğli’de organ başığı çağrısı!
Her yıl Mart ayının ikinci haftası kutlanan Dünya Böbrek Günü’nde İzmir ...
 
Rodoplu’dan süt çağrısı!
Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Doktor Ülkümen Rodoplu “Süt Üreticisine ...
Türkiye, obez sayısında dünya ikincisi!
Interpress’in 3 bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi ...
Diş çürüklerini önleyen hap geliyor!
Bilim insanları, dişleri çürüten bakterilerin zararlı etkilerini azaltan ...
 
İzmirli doktorlardan o tayine tepki!
İzmir Tabip Odası, Alsancak Devlet Hastanesi'nde görevli Psikiyatri Uzmanı ...
Bin TL'ye gönüllü denek!
Halkalı Mehmet Akif Ersoy Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Araştırmalar ...
İnsan beyni ile solucan beyni arasında 'büyük' benzerlik
Bilim insanları, yiyecek arayan solucanların beyin aktiviteleri ile uykudaki ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva