HABERLER>GÜNCEL
4 Ocak 2018 Perşembe - 13:28

İzmir’in kahramanı anılıyor… Baba Sekin'den yürek yakan sözler

İzmir Adliyesi'ne düzenlenen terör saldırısında gösterdiği kahramanlıkla olası bir faciayı önleyen şehit trafik polisi Fethi Sekin'in babası, oğlunu, vefatının birinci yıl dönümünde şehit olduğu yerde anlattı

İzmir’in kahramanı anılıyor… Baba Sekin den yürek yakan sözler

İzmir Adliyesi önünde geçen yıl yaşanan hain terör saldırısında adeta bedenini siper ederek teröristlere geçit vermeyen şehit polis Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'i örnek alan oğlunun tüm Türkiye'nin gönlünde yaşadığını belirtti.

Sekin, oğlunun geçen yıl 5 Ocak'ta teröristlerle çatışmaya girerek şehadete ulaştığı İzmir Adliyesi C Kapısı'nda görev yapan mesai arkadaşlarını ziyaret etti.

Polislerle sohbet eden baba Sekin, bir süre önce kurşun geçirmez olarak yeniden inşa edilen polis noktasının duvarında asılı oğlunun fotoğrafının yanında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Terör saldırısında oğluyla birlikte şehit olan mübaşir Musa Can'ın isimlerini taşıyan saygı köşesini de ziyaret eden Sekin, duygusal anlar yaşadı. 

"İNEĞİMİ SATIP OĞLUMU POLİS OKULUNA GÖNDERDİM"
Mehmet Zeki Sekin, oğlunun şehit olduğu haberini Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesinde ameliyathaneden servise çıktığı anda öğrendiğini, bir yıldır acısının hiç dinmediğini söyledi.

Küçük yaşlardan bu yana insanlara iyilik yapmayı çok seven oğlunun Samsun'da bulunan polis okulunu kazandığı gün yaşadığı sevinci hatırladığını anlatan Sekin, oğlunu okula gönderebilmek için ineğini satıp parasını ona verdiğini anlattı.

Şehit polisin sırasıyla Kilis, Bingöl ve İzmir'de görev yaptığını dile getiren baba Sekin, "Benim Fethim çok kahramandı, korku nedir bilmezdi. 15 Temmuz'dan sonra bana, 'Allah'ım Ömer Halisdemir gibi bana da bir şehitlik nasip etsin' dedi. O da nasip etti. Halisdemir'i kendisine örnek almıştı." dedi.

"YEDEK ŞARJÖR ALMIŞTI"
Kahraman polis oğlu ile en son şehit olmadan bir hafta önce İzmir'de görüştüklerini dile getiren Sekin, oğlunun saldırıdan bir süre önce terör saldırısı riski nedeniyle yedek şarjör aldığını ancak saldırı sırasında güvenlik kulübesinde bıraktığını kaydetti.

Mermisi bitene kadar çatışan oğlunun yedek şarjörünü almak için koştuğu sırada şehit olduğuna dikkati çeken Mehmet Zeki Sekin, "Onun dikkati bu katliamı önledi. Dikkatsiz olsaydı bu katliamı önleyemezdi." diye konuştu. 

GÖRÜNTÜLERİ DEFALARCA İZLEDİM
Oğlunun teröristlerle çatıştığı anlara ilişkin görüntüleri tekrar tekrar izlediğini anlatan Sekin, şöyle konuştu:

"Kahramanca müdahale etti. Bir teröristi vurduktan sonra mermisi bitiyor, şarjörünü almaya gidince yetişemiyor. Jandarma arabasının ardında bir terörist daha vardı, onu sanki göremiyor, görse arkadan çullanırdı. Jandarma aracındaki asker kaçmaya çalışıyor, birkaç kez kapıyı açıyor kaçmaya çalışıyor, kaçamıyor. Onun hayatta olması benim Fethimin sayesindedir." 

Oğlunun şehit olduğu günden bu yana davet edildiği her yerde onun vatan sevgisini anlattığını, gururla "vatan sağ olsun" dediğini aktaran baba Sekin, evladının Elazığ'daki şehitliğine gidince insanların ona olan sevgilerine bir kez daha şahitlik ettiğine işaret etti.

Mehmet Zeki Sekin, "Şehit babası olarak ben şehidimle gurur duyuyorum. Bu gurur, tüm Türkiye'nin gururudur. Benim Fethim Türkiye'nin kalbinde yaşıyor. Camisinde, öğretmenevinde, ormanında, hastanesinde, caddesinde ve sokağında ismi yaşatılıyor. Allah devlet büyüklerinden razı olsun, ismini ölümsüzleştirdiler. Tüm kapılar bana açıktır. Nereye gidersem gideyim, 'kahramanın babası' diye beni de 'kahraman' ilan ediyorlar." şeklinde konuştu.

İzmir Adliyesi'ne her geldiğinde büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Sekin, oğlunun silah arkadaşlarıyla sohbet edip oğlunu bir de onlardan dinlediğinde acısının bir nebze de olsa hafiflediğini ifade etti.

Gelini ve torunlarının da üzüntüsünün devam ettiğini vurgulayan baba Sekin, şehit polisin büyük kızının hukuk fakültesinde eğitim almak istediğini, 2 oğlunun da polis olmak istemeleri halinde en büyük desteği kendisinin vereceğini de sözlerine ekledi.

ARKADAŞLARINDAN ANMA
Sekin'i seven arkadaşları ve dostları, şehidin büyük portre fotoğrafıyla Anadolu Ajansı objektiflerine yansıdı.

Şehidin babası Mehmet Zeki Sekin, Kurtuluş Savaşı'nda birçok kahramanlık hikayesini bağrında taşıyan Türkiye'de, kahramanların asla bitmeyeceğini, oğlunun gelecek nesillere örnek bir davranışta bulunarak birçok insanın ölümüne engel olduğunu söyledi. 

Adliyede temizlik işçisi olarak çalışan Gülşah Yıldırım, Fethi Sekin'in buraya gelen her vatandaşa yardım ettiğini, geçen yılki davranışıyla İzmir Adliyesi'nin ve kentin şehide çok şey borçlu olduğunu ifade etti.

Uzun yıllar Fethi Sekin ile adliyenin C Blok kapısının önünde görev yapan emekli trafik polisi Şahin Çevik de, şehidin bir kahraman olduğunu, onun sayesinde hainlerin emellerine ulaşamadığını dile getirerek kardeşi gibi sevdiği şehidi hiçbir zaman unutmayacağını söyledi. 

Adliyenin karşısındaki inşaatta mühendis olarak çalışan İsmail Miman ise "Fethi, benim arkadaşımdan çok dostumdu. Onunla her zaman görüşür, sohbet ederdik. Gönlü zengin bir insan olan Fethi, 5 Ocak 2017'deki cesaretiyle gelecek nesillere örnek olacaktır. Bu ve bunun gibi kahramanlıklar, nesilden nesile aktarılmalıdır." dedi. (AA)

 
Yunanistan’daki darbeci askerlere Öcalan förmülü
 
İzmir'de o ilçeye kan kusturdular... 17'lik hırsızdan şok ifade!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de FETÖ sanığı karı kocaya ceza yağdı!
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ...
ÖTV arttırıldı... Alkole zam yolda!
Alkollü içkilerin özel tüketim vergisi, yüzde 7,1 oranında arttı. Tütün ...
Macaristan’a kaçan folklor ekibinin hikâyesi!
Halk oyunları yarışmasına katılmak için Macaristan’a gidip dönmeyen folklor ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Seni öldürmeye geldim canikom
Mehmet KARABEL yazdı... Seni öldürmeye geldim canikom
İZBAN'da korkunç son! Her şey bir anda oldu
Konak İlçesi'nde, kimliği belirlenemeyen bir erkek, rayların karşısına ...
Diyanet: Evlilik yaşı en az 17 olmalı
Diyanet'in internet sitesindeki tanımlar, "çocuk yaşta evliliğe onay" ...
 
Hakan Atilla davasında karar verildi
ABD'nin New York’ta kentinde 11 günlük Noel tatilinden sonra yeniden başlayan ...
HSK'dan flaş karar! Göreve iade edildiler!
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 8'i açığa alınan, 2'si meslekten ihraç ...
BBP Genel Merkezi'nde yangın çıktı
Ankara'da Büyük Birlik Partisi (BBP) genel merkezinin bulunduğu binada yangın çıktı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva