HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2017 Çarşamba - 16:39

İzmir’in Kadın Festivali miting gibi törenle başladı!

8. Kadın Festivali, Kültürpark'ta düzenlenen renkli etkinliklerle başladı. Açılış töreni için ayrılan 6 bin 500 kişilik alan tamamen doldu. Törene eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile birlikte katılan Başkan Kocaoğlu, "İzmir onurlu ve kişilikli kadınları sayesinde kadın dostu kent oldu" diye konuştu.

İzmir’in Kadın Festivali miting gibi törenle başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında bu yıl 8.'sini düzenlediği “Kadın Festivali” Kültürpark 3 No'lu Hol'de, binlerce İzmirli kadının katılımıyla gerçekleşti. 5 güne yayılan etkinliklerin ilk gününde 6 bin 500 kişilik oturma alanının tamamı doldu.



Renkli görüntüler ve ilginç gösterilere sahne olan festivalin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ile birlikte ilçe belediye başkanları ve eşleri de katıldı.

Festivalin açılış etkinlikleri çerçevesinde “Emek Benim” adlı kısa filmin gösteriminin ardından “Kadın Başarı Öyküleri” başlıklı bölümde iki İzmirli kadının hikayesine yer verildi. Yaşadığı olaylar sonrasında kendini Kadın Sığınma Evi'nde bulan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yaşama tutunarak ikinci bir şans elde eden Ayşe Altıntaş ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası'nda aldığı eğitimle iş hayatına atılan Estigül Duman Kemalli'nin anlattıkları dinleyicileri bir hayli etkiledi.

KADIN MESLEK SAHİBİ OLMALI
Festivalin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tüm kadınların daha özgür olduğu ve kararlarını özgürce verdiği bir ülkede ve dünyada yaşamayı arzuladıklarını belirterek, bunun için kadınların meslek sahibi olmasının büyük önem taşıdığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu amaçla kırsalda ve kentte gereken her türlü desteği verdiklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, belediye çatısı altındaki uygulamalarıyla da bu anlayışı hayata geçirdiklerini vurguladı.

İZMİR'DE AYRIMCILIK YOK, ÖZGÜRLÜK VAR
İzmir'in Türkiye’nin en aydınlık kenti, ülkenin batıya açılan penceresi olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, nereden ve hangi bölgeden gelirse gelsin, kentin aydınlığının o insanları da aydınlattığını söyledi. İzmir'de insanlar arasında ayrımcılık yapılmadığını; hangi bölgeden, hangi etnik kökenden, hangi gruptan olursa olsun İzmir’de kendini bulduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Bu kentte ayrımcılık yok, dayanışma var; şans var, eşitlik var. İzmirli kadınlar sosyal yaşamın içinde kah eşinden önce, kah eşinin yanında yer alıyor. Yaşam biçimine müdahale edilmesini istemiyor. İşte bu onurlu, kişilikli İzmir kadını sayesinde, ‘kadın dostu kent’ olduk” dedi.

Ülkenin muasır medeniyet düzeyine kadınların önderliğinde ulaşabileceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Kadının eve hapsolmasına 'hayır' diyeceğiz. İnsanlarımız özgür olacak; başta kadınlarımız. Daha aydınlık, terörün olmadığı, ekonomik refahın arttığı, bir Türkiye'de hep birlikte mutlu olmak ve çocuklarımızı büyütmek istiyoruz.”

PAVEY: İZMİRLİ KADINLARA MİNNET DUYUYORUM
CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ise İzmirli kadınların kendisine özgüveni ve gülümsemeyi hatırlattığını belirterek, bu yüzden onlara minnet duyduğunu söyledi. Tüm Türkiye'nin İzmir gibi olabileceğini, kadınlar isterse bunun gerçekleşebileceğini vurgulayan Pavey, bunun için de siyasi iradenin öncülük etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Başkan Kocaoğlu ve davetliler tarafından festival kapsamında kadın emeği ürünlerin sergilendiği stantların açılışı yapıldı.

 
İzmir’de düğünde dehşetin perde arkası: Önce tebrik etmiş…
 
İzmir-Adana uçağında 'yıldırım' paniği!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Türkiye 8 Mart 2017 Çarşamba 19:39

Gelecekte tüm Türkiye İzmir gibi olacak.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da coşkulu 8 Mart buluşması: 'Eşitlik ve adalet' çağrısı
Karşıyaka Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir ...
Kadın çiçek üreticilerinden Başkan Çerçioğlu’na ziyaret
Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Mutaflar Mahallesi'nde kadın çiçek üreticileri ...
Çalkaya'dan çarpıcı 8 Mart mesajı: Uçurumdan düştük!
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, kadın konusunun işlendiği ...
 
Bucalı kadınlar 8 Mart’ta doyasıya eğlendi
Buca Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği ...
Bornova'yı yöneten kadınlar!
Kadınlara yönelik proje ve hizmetlere büyük önem veren Bornova Belediyesi, ...
Foça'da 8 Mart için dolu dolu program
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Foça’da gün boyu etkinlikler düzenlenecek.
 
Güzelbahçe'nin çevreci restoranları
Güzelbahçe Belediyesi, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme ...
Kadınlar Urla’dan seslendi: Bir oldukça güçlüyüz!
Türkiye'nin dört bir yanından ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nden ...
Bakıcı’dan 8 Mart mesajları: Her gün değer verilmeli
Selçuk Belediye Meclisi Mart ayı birinci bileşimi yapıldı. Başkan Bakıcı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva