HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mayıs 2020 Cuma - 12:56

İzmir'in kadın dezenfeksiyon timi Kovid-19'a savaş açtı

Narlıdere Belediyesi bünyesinde yeni tip koronavirüs sürecinde oluşturulan 7 kişilik kadın dezenfeksiyon timi, görevlerini büyük bir hassasiyetle yürütüyor.

İzmir in kadın dezenfeksiyon timi Kovid-19 a savaş açtı

İzmir'in Narlıdere ilçesinde belediye bünyesinde görev yapan 7 kişilik kadın dezenfeksiyon timi, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye katkı sağlıyor.

Narlıdere Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan 30 kadın temizlik görevlisi, Kovid-19'la mücadele konusunda görev almak istediklerini belirterek birim sorumlularına başvurdu. Daha sonra eğitim verilen kadınlardan 7 kişilik dezenfeksiyon timi kuruldu. 

Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana Narlıdere'yi karış karış dolaşan kadınlar, önce amirlerinden dezenfekte edecekleri mahalle ve sokakların ismimlerini alıyor. Daha sonra koruyucu kıyafet, gözük, maske ve eldivenlerini giyen dezenfektan ekibi, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak araçlara binerek görev yerlerine gidiyor.

Sırtlarına 5 kilogram ağırlığında dezenfektan tüplerini alan kadınlar, mahalle sakinlerinin meraklı bakışları arasında dezenfeksiyon işlemini gerçekleştiriyor. Sokakların yanı sıra muhtarlıklar, kuaför ve berber salonlarını da bir kadın titizliğiyle dezenfekte eden ekip, tüm gün beyaz koruyucu tulumlarını üstlerinden çıkarmıyor.

"Kadın olduğumuz için bize çok güveniyorlar"
Kadın dezenfeksiyon ekibinde yer alan 28 yaşındaki Birsen Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını ortaya çıktığında gönüllü olarak dezenfeksiyon timine katıldığını söyledi. Başta salgından dolayı endişe duyduğunu anlatan Demir, "Özel donanımlı kıyafetleri giyince zaman içinde korkularım azaldı. Yakın çevrem bu işi yapmamı istemedi. Vatandaşlarımız kadın olduğumuz için bize çok güveniyorlar. Sokaklardaki temizliği evlerimizde yaptığımız gibi büyük bir hassasiyetle yapıyoruz. Kendi çocuklarımızın ve diğer çocukların da bu sokaklarda oynadığını düşünerek görevimizi büyük bir titizlikle yerine getiriyoruz." diye konuştu. 

Sağlık çalışanlarının hastanede, kendilerinin ise sokaklarda Kovid-19'la mücadele ettiğini dile getiren Demir, yaptıkları çalışmalar sırasında herkese temizliğin önemini anlatmaya çalıştıklarını ifade etti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Kovid-19'la ilgili açıkladığı rakamları dikkatle takip ettiğini vurgulayan Demir, "Yeni vaka ve ölüm sayılarının azaldığını görünce biz de kadın dezenfekte ekibi olarak çok mutlu oluyoruz." şeklinde konuştu. 

Selman Gezer ise Kovid-19 hastalığı çıktığı günden bu yana gönüllü olarak dezenfeksiyon timinde görev yaptığını anlattı.

Vatandaşların kendilerini görünce çok mutlu olduğunu dile getiren Gezer, "Bize 'Kendinize çok dikkat edin.' diyorlar. 'Mutlaka maskenizi takın.' uyarılarında bulunuyorlar. Bazen balkonlarından bizi alkış yağmuruna tutuyorlar. Başlarda hastalanırım diye düşünüyordum ama artık alıştım ve hiç korkmuyorum. Tam tersine çok mutlu oluyorum." ifadelerini kullandı. 

"Kovid-19'a kadın dezenfekte timimizle savaş açtık"
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ise kadınlardan oluşan dezenfektan timiyle gurur duyduğu ifade etti. Kadınların büyük bir titizlikle görevlerini yaptığını anlatan Engin, "İlçemizin onların sayesinde Kovid-19 sürecini daha rahat atlatacağına inanıyorum. Kovid-19 hastalığına kadın dezenfekte timimizle savaş açtık. Mahalle sakinleri hem bana hem de hemşeri iletişim hattına ulaşarak kadınlardan duyduğu memnuniyeti anlatıyor bu da beni çok mutlu ediyor." diye konuştu.

Çamtepe Mahalle Muhtarı Ali Kemal Bülbül de kadın dezenfeksiyon timi geldiğinde herkesin çok sevindiğini, bazı mahalle sakinlerinin onları evlerine davet ettiğini aktardı. (AA)

 
İzelman’a genç takviye: Öztürk Kurt göreve başladı
 
İzmir'de 15-20 yaş arası gençler sokakla buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzelman’a genç takviye: Öztürk Kurt göreve başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çeşitli birimlerde çalıştıktan sonra İZELMAN ...
Gazeteci Hasan Tahsin'in ilk kurşunu sıktığı yerde anma
İzmir’in işgali sırasında ilk kurşunu atarak Milli Mücadele’yi başlatan ...
Bergama Devlet Hastanesi'nin ek binası için geri sayım
Bakırçay Bölgesi’nin tamamına sağlık hizmeti veren ve bulunduğu konum ...
 
Gümrükçü, Çiftçiler Günü'nü tarlada kutladı
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında ...
Başkan Oran'dan mezatta moral zirvesi!
Dalyan Balık Mezatı’nı ziyaret eden Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, ...
Menemen’de projeler hız kesmiyor
Menemen köylüsüne ve üreticisine destek olmak amacıyla yapımına başlanan ...
 
İzmir'in iftar dayanışması: 3 haftada 312 bin paket
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Biz Varız dayanışması kapsamında Ramazan ...
Narlıdere'de üretici marketleri çoğalıyor
Narlıdere Belediyesi, ilçedeki kadınlara üretim ve istihdam imkanı sağlayan ...
Bornovalı masterlerdan örnek bağış
Bornova’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlara bir destek de Bornova masterlerdan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva