HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Kasım 2016 Salı - 12:15

İzmir’in iki yakasını bağlayacak projede yol haritası hazır!

Kentin iki yakasını birbirine bağlayacak İzmir Körfez Geçişi Projesi ve bu kapsamda İnciraltı'ndaki imar sorununun çözümü için izlenecek yol haritası belirlendi.

İzmir’in iki yakasını bağlayacak projede yol haritası hazır!

İzmir'in iki yakasını birleştirecek İzmir Körfez Geçişi Projesi ve bu kapsamda İnciraltı'ndaki imar sorununun çözümü için izlenecek yol haritasının belirlendiği bildirildi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuzeyde Çevre Otoyolu ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nden, güneyde İnciraltı mevkisine uzanan 12,6 kilometrelik İzmir Körfez Geçişi Projesi'nde 2. aşama kesin projelerinin onaylandığını söyledi.

Projenin, 2017 yılının başında projelendirme ve ÇED sürecinin tamamlanmış olacağını ifade eden Kaya, projenin güney aksındaki başlangıç noktası olan İnciraltı'nda yaşanan imar problemi için geçen hafta Ankara'da toplantı yaptıklarını, bu toplantının ardından da Başbakan Binali Yıldırım'ın "İnciraltı'nın imar probleminin çözümü için çalışmalara başlanması" talimatını verdiğini anlattı.

Hem proje hem de İnciraltı'ndaki imar sorununun çözümü için yol haritasının hazırlandığını ve önümüzdeki günlerde ilgili bakanlıklar tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Kaya, turizm ve doğal sit alanı olan İnciraltı bölgesinde, koruma-kullanma dengesi gözetilerek bir imar planı çalışması yapılacağını dile getirdi.



"Bambaşka bir İzmir"
Projenin İzmir ve İzmirlilerin projesi olduğunu ifade eden Kaya,  şöyle devam etti: "İzmir Körfez Geçişi Projesi 2017 yılında başlayacak. Proje gerçekleştikten sonra İzmir bambaşka bir kent olacak. 1 milyar 100 milyon dolarlık dev bir projeden bahsediyoruz. Kentin iki yakasını birleştirip trafik sorununu çözmekle kalmıyoruz, yurt içinde ve yurt dışında kentin simgesi olacak bir proje bu. Projenin hayata geçmesiyle beraber İzmirliler Çiğli'den İnciraltı'na 10 dakika gibi kısa bir sürede seyahat edebilecek."

İnciraltı'nın kentin yeni merkezi olacağını söyleyen Kaya, "İzmir sıkışmış bir noktada gidiyor. İnciraltı'nın planlanması kentin önünü açacak prestij projesi diyebiliriz. İzmir için sözü olan kentin önünü kesmek istemeyen herkesin görüşünü alarak kentin geleceğini çizeceğiz. Amacımız İzmir'e yakışır bir İnciraltı yaratmak." diye konuştu.

Kaya, İnciraltı'ndaki imar planı sürecinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütüleceğini, toprak sahiplerinin de mağdur edilmeyeceğini vurguladı.

“Şehrin moral ve motivasyonu çok yüksek"
İzmirlilerin Başbakan Binali Yıldırım'a çok güvendiğini belirten Kaya  "Şehrin moral ve motivasyonu çok yüksek. Şehir, Başbakanımıza çok inanıyor ve güveniyor. Onun ağzından çıkan her projenin hayata geçeceği konusunda ciddi bir kanaat var. Binali Bey de bunun hakkını veriyor. Tek bir amacımız var o da İzmir'i hak ettigi noktaya taşımak. İzmir'e hizmet için çalışıyoruz." dedi.

Bölgede gayrimenkulu bulunan İzmirlilerin oluşturduğu İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut da uygulanacak projeye destek verdiklerini ifade ederek, "Proje bölgemize değer katacak. Biz toprak sahipleri olarak sonuna kadar hükümete destek veriyoruz." diye konuştu. (AA)

 
CHP’li Sındır: 14 yıldır neredeydiniz?
 
Altınordu’nun Türk futboluna yeni armağanı!
YORUMLAR
Toplam 41 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Ocak 2017 Cuma 21:57

Biran önce olur

Yorumu oyla      11      5  
Olgun 24 Kasım 2016 Perşembe 18:34

İzmir'in gelişimi için harika bir haber. Hayırlarla inşallah.

Yorumu oyla      11      5  
İzmir'in önceliği ne? 16 Kasım 2016 Çarşamba 12:14

Bu iş iyi düşünülmeli? İzmir'e Buca-Üçyol , Halkapınar-Otogar, Üçkuyular-Narlıdere Metrosu mu gerekli yoksa İnciraltı- Çiğli köprüsü mü? Şehir içi trafik kilitlenmiş. Sanki, kadın Kalp krizi geçiriyor, biz kalbine müdahale edeceğimize, göğüslerini büyütmek için estetik yapmaya çalışıyoruz gibi birşey. Buraya harcanacak para da milli servet. Harcamadan önce öncelikler iyi düşünülmeli.

Yorumu oyla      11      5  
Trafik rahatlayacak 16 Kasım 2016 Çarşamba 10:56

Bu alanda yapilan planlama ile trafik sorununa da cozum getirildigi goruluyor. Bu bolgeye yapilacak saglik merkezleri ve egitim tesislerine ulasim icin genel anlamda narlidere-konak hattini dahi rahatlatacak uc serit yollarin yapilacagi ifade ediliyor.

Yorumu oyla      11      5  
Yapılan Fedekarlık... 16 Kasım 2016 Çarşamba 09:47

Merhaba , Konu Hakkında İmara Karşı olanların Bir kez Daha Gidip Mavişehir veya Atakent'i Gezmesini Öneririm.. En Azından Burada Kafanızı kaldırdıgınızda Bina Görmüceksiniz..!!! İlçeniz ve İliniz Kalkınıcak O Sebebten İzmirimiz İçin Katkı Koyucak Herşeye EVET... Birde Şöyle Düşünün Lütfen Empati Yapın ; Buaradaki Yer Sahibinin Ksk Deki Gibi Mavişehirdeki Gibi Yüksek Kat İstemeye hakkı Yokmu ? Orasıda Denize Sıfır ? Zemin Aynı ? Yada Bayraklı Aynı Deilmi ?? Ama Buranın İnsanı Emaneteni Korumuş Ve Kendiside Faydalı olucak Herşeye Katılıyor,lütfen Sizde Yanlarında olun.. Saygılar...

Yorumu oyla      11      5  
ozan 16 Kasım 2016 Çarşamba 09:20

Bu köprü yap işlet devret modeliyle yapılırsa ve yalova izmit arasına yapılan yeni köprü gibi 90 tl geçiş ücreti koyulursa bir kişi bile geçmez o köprüden , izmir'in önceliği köprü değil metrodur bu paraya metro yapın boş işlerle uğraşmayın

Yorumu oyla      11      5  
Kent ormanındaki dut ağacı 15 Kasım 2016 Salı 23:47

Deniliyor ki trafik sorununu cozecekmis iki yakayı birleştirme projesi...çekim merkezi yapınca o bolgeyi nasıl düzelecek oradaki trafik biri izah etsin, bırak düzelmeyi kat kat artacak...

Yorumu oyla      11      5  
5. Nesil inciraltililar adina 15 Kasım 2016 Salı 23:33

İnciralti'ni bu bölgede yasamayan ya da gayrimenkulu bulunmayan birinin disaridan anlamasi ve konu hakkinda fikir uretmesi mantikli olmadigi gibi kamu yarari acisindan da itibar edilmesi gereken bir deger degildir. Soyle ki, inciralti'nda degil tarim yapmak yasamak bile guc hale gelmistir. Henuz islah edilmis bir dereye disaridan getirilerek atilan hayvan lesleri yuzunden parazit kaparak ölen hayvanlar mi dersiniz, yoksa maddi imkansizlik yuzunden kiraya verilen arsalar uzerine konulan iki tugla ile orulu odalarda gorulen isler mi... İnciralti, İzmir'in goZbebegi olacakken kanayan yarasi olmustur. Disaridan gorenler yesil oldugunu sansa da, gercek sudur ki inciralti her gun acilan dugun salonlariyla zaten yesilini teslim etme noktasindadir. Hal boyle iken, varsin olsun imara acilsin ki, okullar yapilsin, hastaneler cogalsin, yesil alanlar duzenlensin. KAMU YARARİni gozeterek boyle anlamli bir proje icin yola cikan herkesi tebrik ediyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 15 Kasım 2016 Salı 22:50

2-bu proje YİD. modeliyle ihaleye çıkarsa devlet güvencesi(geçiş)olsa da rantabl olmadığından hiç bir firma bu işe girmez.USD.üzerinden belirlenecek geçiş ücreti konusunda tereddütlerim var....

Yorumu oyla      11      5  
Ertan 15 Kasım 2016 Salı 22:48

izmir için güzel haber fakat şehir içi içinde çözüm üretilmeli günün her saati gaziemir yeşildere trafiği zulüm. İnsanlar trafikte saç baş yoluyo...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da KHK şoku sonrası jet hamle: DOST Bilimevi Projesi
6250 öğrenciye eğitim desteğinin verildiği BELGEM de yasa nedeniyle ciddi ...
Flaş! Ankara'da mutlu son: İZBAN'ı durduran grev bitti!
Toplu ulaşımın can damarını devre dışı bırakan grev 8.gününe girerken, ...
Büyükşehir’den suda KHK ayarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi OHAL kapsamında çıkartılan kanun hükmünde ...
 
İzmir’in arıtmalarına bakanlıktan dev teşvik
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa standartlarında işletilen ve kalitesiyle ...
Bostanlı’ya nefes aldıracak otoparkta son viraj!
Her geçen gün artan araç yoğunluğuna ve otopark ihtiyacına çözüm üreten ...
Çiğli eski başkanını mezarı başında andı
Çiğli Belediyesi’nin yedi yıl önce vefat eden Belediye Başkanı Ensari ...
 
Kocaoğlu istedi, olumlu yanıt geldi: Başkent’te acil grev zirvesi!
Mecliste İZBAN’ı devre dışı bırakan grev hakkında konuşan Başkan Kocaoğlu ...
Bornova'dan sonra Buca: 'Eğitim hakkı' isyanı!
OHAL kapsamında çıkan KHK ile belediyelerin eğitim kurumu açmasının yasaklanmasının ...
Bornova'da Ata'ya Saygı Yürüyüşü
Bornova Belediyesi’nin Türkiye Dağcılık Federasyonu işbirliğiyle düzenlediği ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva