HABERLER>SAĞLIK
21 Mayıs 2016 Cumartesi - 08:43

İzmir’in iki büyük hastanesinde 5 yıldızlı konfor!

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ilk hastalarını karşılamaya başladı. Yüksek kalite standartlarına sahip dijital hastane, 5 yıldızlı otel konforuyla ilk karşılaşan hastaların yüzlerini güldürüyor.

İzmir’in iki büyük hastanesinde 5 yıldızlı konfor!

Daha önce 40 yıldır hizmet veren Karşıyaka DH’ nde tedavi gören hastalar ambulanslarla yeni hastaneye taşındıklarında gördükleri manzara karşısında oldukça şaşırıyor… Kamu hastanelerinin alışılagelmiş görüntülerini oldukça geride bırakan hastanenin tek ve çift kişilik banyolu, TV ve internet bağlantılı, refakatçi koltuklu, geniş ve oldukça ferah odaları yeni misafirlerini kendine hayran bırakıyor.

Yaklaşık 19 gündür Karşıyaka Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Servisi’nde tedavi gören Mebrure Neyire Urgenç isimli hastanın kızı Lale Göncer, Çiğli Eğitim Bölge Hastanesi’ne ambulans ile nakledilmesinin ardından yeni hastanede duygularını ifade etti. Hastamın yeni ve ferah bu odasına yerleşir yerleşmez iyileşmeye başladığını hissettim diyen Göncer “Sanki bir hastane odasına değil de otel odasına giriyorum. Annem buranın ilk hastası... Umarım ona sağlık ve mutluluk getirir. Bu hastanenin özel hastanelerden eksiği yok, artısı var. Karşıyaka’nın böyle bir hastaneye ihtiyacı vardı. Ayrıca hastamız 112 Ambulansıyla oldukça güvenli bir şekilde geldi. Böyle güzel bir hastaneyi Karşıyaka’ya kazandıran herkese teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı olsun.” dedi.

Karşıyaka DH. Koroner Yoğun Bakım Ünitesi’nde 4 gündür Kalp Kapak Hastalığı tedavisi gören 56 yaşındaki hasta Ali Dişçi Çiğli Eğitim Bölge Hastanesi’ne sevkinden sonra yeni hasta yatağında “Doktorumdan ve hemşirelerimden çok memnundum. Yeni hastanede de aynı doktorumu görmek ve aynı zamanda çok daha konforlu bir ortamda bulunmaktan dolayı kendimi çok iyi hissediyorum. Hepinize teşekkür ederim” dedi.

Yaklaşık bir ay önce bağırsak düğümlenmesi teşhisiyle Karşıyaka Devlet Hastanesi Cerrahi Servisi’nde ameliyat olan hasta Ömer Çoşkun’un kızı Gülşen Çelikoğlu, “Babam eski servisinden hemşireler refakatinde ambulansla Çiğli Eğitim Bölge Hastanesi’ne getirildi. Hastane kapısında Hastane Başhekim Yardımcısı ve sağlık personelleri bizi karşıladı. Odamıza getirildiğimizde ise gözlerimize inanamadık. Beş yıldızlı bir otel konforundaki odamızda artık çok daha rahat ve mutluyuz. Bunu sağlayan tüm yetkililere teşekkür ederiz” dedi.

Karşıyaka’ya Çiğli’ye ve tüm İzmir’e bu hizmetin kazandırılmasından dolayı duyduğu mutluluğu belirten İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu “Gerek Genel Sekreterlik ekibimiz gerekse Çiğli ve Karşıyaka Hastanesi ekibimiz bu hastaneyi İzmir’e kazandırmak için uzun süredir özverili bir şekilde gece gündüz çalıştı. Şimdi emeklerin karşılığını hastalarımızın,  yakınlarının ve çalışan personelimizin yüzlerinde görmek bizi oldukça memnun ediyor. Karşıyaka ve Çiğli Devlet hastaneleri toplam 272 yatak sayısı ve eskimiş binaları ile artık bölgemize yetersiz hale gelmişti. Bu yeni 517 yataklı, geniş, konforlu ve en önemlisi tıbbi açıdan son teknoloji cihazlarla oldukça donanımlı hastanemiz Karşıyaka ve Çiğli’ ye yaraşır kaliteli sağlık hizmetini halkımıza verecek. Bunun dışında yoğun olan Tepecik EAH, Katip Çelebi EAH gibi diğer büyük hastanelerimizin de yükünü oldukça hafifletecek. İzmir’in kuzey ilçelerinden gelen hastalarımız artık İzmir’in şehir içindeki hastanelerine gitmeden bu hastaneden hizmet alabilecekler. Tüm halkımıza hayırlı olsun.” dedi.

Acil Servis ve Ameliyathaneler Tam Kadro Hizmette...
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi 20 Mayıs’ı 21 Mayıs’a bağlayan gece saat: 00:00’ da itibaren acili ve ameliyathanesi ile tam kadro hizmete başladı. Acil serviste ilk hastalarını kabul eden Çiğli Bölge Eğitim Hastane'si tüm birimleriyle hizmete hazır ve hastalarını bekliyor. Yine aynı tarihte taşınmanın ardından hizmetini durduran Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yerine 150 yataklı yeni bir hastane yapılacak. Çiğli Devlet Hastanesi ise bölgeye uygun bir sağlık hizmetinde kullanılacak.

 
İzmir’de müziğin ezgileri tarihle buluşacak!
 
Şok: Bakan Kılıç’ın kuzeni öldürüldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İthal ilaç oranı düşürülecek
İlaç tüketiminin yüzde 58'inin değer bazında ithal ilaçtan karşılandığı ...
Bakanlık açıkladı: Siber saldırı girişimi!
Sağlık Bakanlığı, hastanelerine yönelik siber saldırı girişimiyle ilgili açıklama yaptı.
O virüs için Türkiye'ye önemli uyarı!
Özellikle Latin Amerika ülkelerinde ciddi doğum anomalilerine neden olan ...
 
İzmir’in 2 büyük hastanesi taşınıyor!
Karşıyaka ve Çiğli Devlet Hastanesi 21 Mayıs tarihi itibariyle sağlık ...
Genç kadının hayatını çikolata kurtardı!
İngiltere’de 2 haftadır doğum kontrol hapı kullanan 18 yaşındaki bir kadının ...
Arka cepte cüzdan taşımayın!
Samsun'da özel bir hastanenin başhekimi olan Dr. Salih Zeki Pişkin'den, ...
 
'Şiddete karşı kalp masajı'na İzmir'den tepki!
Bakanlık yetkilileri, saniyelerle yarışan 112 çalışanlarına, az da olsa ...
Karatay'dan, şeker ve ekmek uyarısı
Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı bir gelecek için ...
Nobelli Sancar'dan İzmir'de 'güzel yaşam' önerileri
Kimya alanında Nobel ödülünü "Hücreleri hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva