HABERLER>EKONOMİ
5 Ekim 2020 Pazartesi - 11:42

İzmir’in ‘Hayalet Tatil Köyü’ için 4’ncü ihale!

Daha önce üç kez ihalesi yapılan ancak iptal edilen Foça Fransız Tatil Köyü'nün atıl kalmasına gönüllerinin razı olmadığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, "Özelleştirme İdaresi, yeni bir ihale üzerinde çalışıyor. Bu kez tesisler, yeniden turizme kazandırılacak" dedi. ETİK Başkanı Mehmet İşler ise "Alanın bir kısmının turizmine açılıp büyük kısmının ranta kurban gitmesinden çekiniyoruz. Burası, gerçek turizmciler tarafından işletilmeli" uyarısında bulundu.

İzmir’in ‘Hayalet Tatil Köyü’ için 4’ncü ihale!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin, Türkiye'nin ilk tatil köyü olma özelliğini taşıyan Foça Fransız Tatil Köyü ile ilgili açıklaması heyecan yarattı. 1967 yılında Club Med Foça olarak hizmete giren, yılda 3 milyon turist getiren, 3 bin kişinin istihdamını sağlayan ancak 2005 yılında kapanan Foça Fransız Tatil Köyü, dördüncü kez görücüye çıkıyor. Daha önce iki kez ihalesi yapılan ancak çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilen Foça Fransız Tatil Köyü, yakında yapılacak yeni ihaleyle yatırımcısıyla buluşacak.

KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI YAPILDI
Foça Fransız Tatil Köyü'nün "Koruma Amaçlı İmar Planı"nın yapıldığını hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, burasının bu çerçevede yine tatil köyü olarak hizmet vereceğini anlattı. Özelleştirme İdaresi'nin yeni ihale için çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Sürekli, "Bu tesislerin atıl vaziyette kalmasına gönlümüz razı değil. Daha önce üç kez ihalesi yapıldı, ikisi de iptal edildi. Bu kez bir sorun çıkmaması için arkadaşlar gerekli çalışmaları yapıyorlar. Foça, böylesine değerli bir turizm tesisi ile eski günlerine kavuşacak. Tesis, İzmir turizmine katkı koyacak. Foça Fransız Tatil Köyü ile ilgili müjdemizi çok yakında kamuoyuna vereceğiz" dedi.

İŞLER: ÜÇ NOKTADA ÇEKİNCELERİMİZ VAR
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler de bu ihale öncesi bazı çekincelerini ve beklentilerini dile getirdi.

Türk turizminin bugün geldiği noktanın çıkış noktasının, Foça Fransız Tatil Köyü olduğunu belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Fransız Tatil Köyü veya diğer adıyla Club Med, turizmin anasıdır. Burası, resort turizmin Türkiye'de de olabileceğini gösterdi. Burası, Türk turizminin mabetlerinden biridir" dedi ve ekledi:

"Devletle, işletmeci Club Med anlaşamayınca, burası 16 yıldır çürümeye terk edildi. 50 yıllık ağaçları öldü. Palmiyeleri yok oldu, domuzların bastığı bir alan haline geldi. Binalar bakımsızlıktan yıkılmak üzere. Burasının Türk turizmine kazandırılmasından büyük mutluluk duyarız. Birinci çekincemiz şudur. Çok az kısmını otel olarak yapıp, büyük bölümünün ranta kurban gitmesinden çekiniyoruz. Rezidans olmasından korkuyoruz. Turizm imarlı yerde, turistik yapacağız deyip, yüzde 10'luk kısmına otel, havuz, resepsiyon koyuyorlar, tapu vermeden diğer yerleri rezidans olarak değerlendiriyorlar. Bu yazlık ev modelinin hukuka aykırı, modifiye edilmiş halidir. Bu güzel yerin, birilerine peşkeş çekilmesini istemiyoruz."

"VAKIFLARA, DERNEKLERE VERİLMEMELİ"
İkinci çekincelerinin, burasının yandaşlara tahsis edilmesi olduğuna vurgu yapan Mehmet İşler, "Sen-ben ilişkisiyle verilen yerlerde hüsran yaşanıyor. Ucuz fiyata kiralıyorlar, sonra ruhsatları kendilerinde kalmak şartıyla yüksek rakamlarla başkalarına devredip çok para kazanıyorlar. Buna da karşıyız. Üçüncü çekincemiz, burasının resmi kurumlara, vakıflara, derneklere, eğitim merkezi, lojman, öğretmenevi gibi tahsis edilmesinden çekiniyoruz."

"GERÇEK TURİZMCİLER TARAFINDAN İŞLETİLMELİ"
İşler, ne istedikleri konusunda ise şu açıklamayı yaptı: "Bizim istediğimiz, döviz getiren, doğayı koruyan, yeşili yok etmeyen, katma değer yaratan bir tesis olarak yine turizme hizmet etmesidir. Burası, gerçek turizmciler tarafından işletilmeli. Bu konuya dikkat edilmeli. Eğer gerçek turizmciler tarafından işletilirse, turizme faydası olur, Foça'ya, İzmir'e faydası olur. İstihdam yaratılır, tedarikçiler kazanır, turizme hizmet eder, ülkeye döviz kazandırır. Ülkenin çıkarlarına uygun halde burasının işletilmesinden, ihalede doğru kişilere, kurumlara verilmesinden yanayız."

NELER OLMUŞTU?
Hizmet ettiği 38 yıl boyunca Türkiye'de turizmin gelişmesine önemli katkılar koyan Foça Fransız Tatil Köpü, 2005 Kasım'ında kapılarını kapatmıştı. 2006 yılında pazarlık usulüyle yapılan ihale, Özelleştirme Kurulu tarafından iptal edilmişti. 2020 yılındaki ihaleye ise katılan olmadı. Üçüncü ihale, 2018 yılında oldu. Özelleştirme İdaresi, ihale şartnamesinin ilgili hükümlerine istinaden bu ihaleyi de iptal etti

 
Hülya’yı, ‘Günaydın aşkım’ mesajını görünce öldürmüş
 
Estetik operasyonu sonrası ilk paylaşım
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sadık basyigit 7 Ekim 2020 Çarşamba 13:37

Bu düşüncelere aynen katılıyor ve bu turizm mabedinden yetişen bir personel olarak focanin çehresini değiştireceğine inanıyorum ama başkanın dedigi gibi yüzde yüz turizm peşkeş olmamalı

Yorumu oyla      2      3  
Dışarıdan göz 5 Ekim 2020 Pazartesi 13:09

Ne güzel söylemişsin sen ben olmamalı diye bütün Türkiye de bunu yapsanız keşke

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saya Grup’tan webinar toplantısı: Güçlü değerler, güçlü gelecek
Saya Grup bünyesindeki Folkart, Pharmactive İlaç, Volt Motor, Volt Savunma ...
'Kapalı poşet' uyarısı: Baharat yerine demir tozu yiyoruz!
Kamuya açık restoranlar ile gıda işletmelerinde müşterilere sunulan tuz ...
Kritik enflasyon rakamları belli oldu
Enflasyon eylül ayında TÜFE'de yüzde 0.97 arttı. Yıllık bazda TÜFE yüzde ...
 
SGK'dan emeklilere rapor kolaylığı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),engelli raporu ile emekli olanlara kontrol ...
İzmir-İstanbul Otoyolu için dudak uçuklatan 'garanti ödeme'!
Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’na, 2020 yılının ilk ...
Egeli turizmciden Bakan Koca'ya sitem!
İngiltere'nin Türkiye'yi "Güvenli Turizm Koridoru"ndan çıkarmasını değerlendiren ...
 
Güral ailesinden RES çıkışı: O şirket ile bağımız yok!
İzmir’in Çeşme İlçesi’nde tartışmalara neden olan rüzgar santrali projesiyle ...
Eylül ayı ihracat rakamları açıklandı!
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Eylül ihracatımız geçen yılın aynı ayına ...
Oda Başkanı Nafi Karaca: Hamamlar koronanın düşmanıdır
İnsanların hamama gitmekten hala çekindiğini belirten Hamamcılar Odası ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva