HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Kasım 2019 Perşembe - 10:40

İzmir’in gurur festivalinde 20’inci yıl coşkusu

Türkiye’nin alanında en büyük organizasyonu 20. İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen muhteşem açılış gecesi ile başladı. Altın Kedi Ödülleri için yarışacak filmlerin gösterileceği festivalin galası renkli görüntülere sahne olurken geceye Türk ve dünya sinemasının önemli isimleri katıldı.

İzmir’in gurur festivalinde 20’inci yıl coşkusu

Kentin markalaşan dev organizasyonu İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi ev sahipliğinde 20’inci kez kapılarını açtı.

Buca Belediyesi’nin yanı sıra T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, Konak Belediyesi ve Fransız Kültür Merkezi’nin desteğiyle 20’inci yaşında dopdolu programla perde açan festivalin açılış töreni, Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde (BBKSM) gerçekleştirildi.

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ın ev sahipliği yaptığı açılış törenine Türk sinemasının ünlü isimleri Mustafa Alabora, Selda Alkor, Farah Zeynep Abdullah, Metin Akdülger, film yapımcısı Yrd. Doç. Dr. Nurdan Tümbek Tekeoğlu dünya sinemasının önemli temsilcilerinden Alman aktör MarcRissmann, Rumen Aktiris Ana Ularu, Yönetmen Ömür Atay, Sanat Yönetmeni NataliYeres Görüntü Yönetmeni Arda Yıldıran, Festival Direktörü Yusuf Saygı, festival jürisi ve festival filmlerinin yönetmenleri katıldı

20 YILLIK DİNMEYEN HEYECAN ALABORA’NIN SON EYLÜL’ÜYLE BAŞLADI
Özel seçkilerle beraber 300’ün üzerinde filmi ücretsiz olarak seyirciyle buluşturan festivalin galasında, Yeşilçam’ın efsane sanatçıları Ayhan Işık, Belgin Doruk, Kemal Sunal ve Türkan Şoray performans sanatçıları tarafından canlandırıldı. Festivalin açılışı, usta oyuncu Mustafa Alabora’nın başrolünde oynadığı, Gülsün Odabaş’ın yönettiği Son Eylül filminin gösterimiyle gerçekleştirilirken DolceBand müzik grubu şarkılarıyla keyifli anlar yaşattı.   

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KISA FİLM FESTİVALİ
20. İzmir Kısa Film Festivali’nin tanıtım filmlerinin ardından açılış törenine geçildi. Törende ilk konuşmayı Festival Direktörü Yusuf Saygı gerçekleştirdi. 20 yıllık dev projede emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Saygı, “Bu sene 20’inci yılımız. 20 yıl bizim için uzun bir süre oldu. Bir film gösterimi günleriyle başlayan maceramız bu sene Türkiye’nin en büyük kısa film festivaline dönüştü” diye konuştu.

ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Saygı’nın ardından kürsüye gelen Başkan Kılıç, festivale ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, sanata verdiği değeri ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözleriyle vurgulamıştır.  Bizler kentin kanaat önderleri olarak, sinema sanatıyla birlikte sanatın her dalını kent geneline yaymak ve kentin tüm dinamikleri tarafından benimsenmesini sağlamak için çalışmalarımızı var gücümüzle yürütüyoruz.  Mustafa Kemal Atatürk bize bu yolu gösterdi biz de o yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

İZMİR’İN BUCA’DAN ÇIKACAK SANATÇILARLA GURUR DUYMASINA VESİLE OLACAĞIZ
Buca’da çok sayıda sanatsever olmasına karşın tiyatro ve sinemanın olmadığını söyleyen Kılıç, Bucalı genç yeteneklerin yetişmek için elini taşın altına koyduğunu dile getirerek, “Biz göreve gelirken öncelikli hedeflerimiz arasına bu eksikliği kapatmayı koyduk. Kentin hak ettiği ölçüde salonlara bir an önce kavuşabilmesi adına elimizi taşın altına soktuk.  İzmir’de sanatın kalbinin atacağı yepyeni bir sanat arenası kurmayı planladık. Ayrıca, kuracağımız Buca Sanat Akademisi ile çocuk ve gençlerimizin resimle, müzikle, tiyatroyla, sinemayla, baleyle birlikte büyümelerine olanak yaratmayı amaçladık.  Halihazırda yapımı süren Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi’ni zenginleştirecek çalışmalarımızla da ilçemizdeki sanatçıların gelişmesine ve yeni sanatçıların yetişmesine öncülük edeceğiz.  İzmir’in Buca’dan çıkacak sanatçılarla gurur duymasına vesile olacağız” şeklinde konuştu.

ALKOR VE ALABORA’DAN TİYATRO JESTİ
Başkan Kılıç’ın Buca’ya sinema ve tiyatro kazandırma projesi üzerine söz alan Selda Alkor ve Mustafa Alabora, proje gerçekleştiğinde açılışına davet edilmeyi istedi. Projenin hayata geçmesinden ve açılışına katılmaktan mutluluk duyacaklarını ifade eden sanatçılara teşekkür eden Başkan Kılıç, en kısa sürede projenin sonlandırılarak davet edeceğini söyledi.

 
CHP’li Sertel: Sayıştay artık ‘denetler-miş’ gibi!
 
Otomobil TIR'a arkadan çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da kursiyerlerden LÖSEV'e bağış
Bayraklı Belediyesi Semt Merkezi kursiyerleri, Lösemili Çocuklar Haftası ...
IF Wedding Fashion İzmir’den İstanbul’da güç gösterisi
13 yıl önce başlayarak büyümesini her yıl sürdüren IF Wedding Fashion ...
Menderes'te yavru kumru operasyonu
Yaralı olan yavru kumru Menderes Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ...
 
Başkan Batur'a büyük onur
Batı Balkanlar ve Türkiye'de Roman Sivil Toplumu Geliştirme Ortak Girişimi ...
Urla'da 'Anne Destek Programı'na yoğun ilgi
Urla Belediyesi ve AÇEV(Anne Çocuk Eğitim Vakfı) arasındaki işbirliği ...
Narlıdere Metrosu'nda son durum: İki istasyon birleşti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Fahrettin Altay ile ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Yarınlara tohum attı
Mehmet KARABEL yazdı... Yarınlara tohum attı
Kılıçdaroğlu’ndan Urla’ya tam not!
‘Yaşanabilir bir Türkiye mümkün’ sloganıyla 1-3 Kasım tarihlerinde Cumhuriyet ...
Bornova'da Atatürk ve sanat sergisi
Bornova Belediyesi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva