HABERLER>EKONOMİ
12 Mart 2018 Pazartesi - 13:50

İzmir’in göbeğinde şok eylem: İstifaya çağırdılar, ‘araçları yakarız’ dediler!

Özkanlar pazaryerinin kaldırılması sonrasında yaşan kriz süreci devam ediyor. Pazarcı esnafı İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ’ı istifaya çağıran esnaf, ‘Bir dahaki sefere buraya gelip araçlarımızı yakarız’ dedi.

İzmir’in göbeğinde şok eylem: İstifaya çağırdılar, ‘araçları yakarız’ dediler!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi’nin sınırları içinde yer alan ve uzun yıllardır faaliyet gösteren Özkanlar Pazarı’nın mahkeme kararıyla kaldırılması sonrasında yaşanan kriz süreci devam ediyor.

Yeni pazar yeri zaman zaman Bayraklı Belediyesi ile Bornova Belediyesi’ni karşı karşıya getirirken, sorun  İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen tarafından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na götürülmüştü.

KOCAOĞLU MECLİSTE ADRES GÖSTERMİŞTİ
Pazarın kaldırılması bölgedeki vatandaşlar ve esnafın mağduriyetine yol açarken konu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme gelmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yaptığı açıklamada, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pazarla uzaktan yakından alakası yoktur. Biz bu viyadük altlarını 2004-2009 sürecinde istedik, o zaman Bornova merkez pazaryerinin kamulaştırmasını ve inşaatını yapmamıştık. Eğer o zaman verilseydi Bornova’daki Merkez Pazarını da Özkanlar Pazarını da kaldıracak bu viyadüklerin altına yapacaktık. O tarihte zaten bölünmemişti. İkisi de Bornova Belediyesi içindeydi. O zaman bu önerimize ret cevabı verildi. Bunun üzerine biz Bornova Pazaryerini kamulaştırdık. Oraya bir pazar yaptık. Bornova Belediyesi pazar sorununu orayı yaparak haletti. Özkanlar pazarının olduğu yer farklı. Bunun da Bayraklı Belediye başkanıyla birilikte çözülmesi gerekir” diye konuşmuştu.

BÜYÜKŞEHİR ÖNÜNDE EYLEM!
Gelişmelerin ardından yeni yer konusu bir türlü çözüme ulaşmadı. Esnaflar bu kez İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem gerçekleştirdi.  Esnaflar adına konuşan Faysal Acar belediye başkanlarına seslendi. Esnaflar Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı istifaya çağırdı. Acar, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile arasında geçen telefon görüşmesini kalabalığa aktardı.

KARABAĞ’I İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR, ‘ARAÇLARIMIZI YAKARIZ’ DEDİLER
Eylemde konuşan Acar, “Verilen sözlerin tutulmamasından dolayı üzgünüz. Genel başkanın söz vermesine rağmen bu iş çözülmedi. CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile konuştuk. Biz yine de Deniz Yücel Bey’e inanıyoruz. İnanmak istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı’yla da görüşeceğiz. Bizim siyasi hiçbir amacımız yok. Tek amacımız ekmeğimiz. Tek amacımız pazarımız. Bunun peşini bırakmayacağız. Araçlarımızı gelip Konak Meydanı’nda yakalım diyen arkadaşlarımızı durdurmadık mı? Biz suç işlemek istemiyoruz. Yapacak başka bir mesleğimiz yok. Neden bizi suça, işsizliğe itiyorlar? Hasan Başkan gelecek, bu iş bitecek. Deniz Yücel Bey saat vermedi, istediğiniz saatte gelin, görüşeceğim dedi. Onun söylediğini söylüyorum, lütfen bitirin dedi. Deniz Yücel yeni seçilmiş bir avukat. Yeni seçilmiş başarılı bir siyasetçi. Eğer sözünde durmazsa Deniz Yücel de bu işin kefili olmuştur. Bir daha yine geleceğiz. Gerekirse kendimiz yakacağız. Bir dahaki gelişlerimizde araçlarımızla geleceğiz. Bir dahaki sefere esnaf bu kadar sabırlı ve sakin olmayacak. Bütün bu esnaf Hasan Karabağ istifa diyorsa o makamını bırakıp istifa etmelidir” açıklamasında bulundu.

BU İŞ ÇÖZMEK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIMI SÖYLEDİM
Konuyla ilgili konuşan İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Büyükşehir Belediyesi’nin önünde eylem yapıyorlardı. Bana ulaştılar. ‘Eyleme son verin büyükşehirin yarattığı bir sorun değil bu. Gelin görüşelim’ dedim. Akşamüstü gelecekler. Saat belli değil. ‘Bir de sizden dinleyeyim. Bu işi çözmek için elimden geleni yapacağım’ dedim” diye konuştu.

AZİZ BEY, KARABAĞ’LA GÖRÜŞMÜŞ, BURADA PAZAR İHTİYAÇ YOK DEMİŞ!
Eylemde bulunmayan Pazarcılar Oda Başkanı Hamdin Erişen ise konuyla ilgili,  “Ben Ankara dahil her gerekli yerle görüştüm. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Aziz Başkan’a durumu sordu. Aziz Bey, ‘ben Hasan Başkan’la yer için görüştüm. Bana dönüşü ‘burada pazara ihtiyaç yok’ şeklinde oldu’ dedi.  Aziz Bey de daha sonra bana döndü konuyu anlattı, ‘durum bundan ibaret’ dedi. Ama arkadaşlarım ekmek parası olduğundan dolayı mücadele ediyor. Beni ne zaman masaya çağırırlarsa ben görüşmeye hazırım. Ama benim bundan sonra yapacak bir şeyim kalmadı” açıklamasında bulundu.

 
Kocaoğlu o ismi görevden aldı!
 
CHP'den Afrin'de yerel meclis önerisi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Abbas 13 Mart 2018 Salı 10:30

Sokak ortasına pazar olmaz hangi yüzyılda yaşıyoruz.Dükkanımıza giremiyoruz arabamızı koyamıyoruz.Yaşar Üniversitesi bölgemizi hareketlendirdi. O bolgede yasayan insanlar zaten pazar alisverisini Gürmardan yapiyor fiyatlarda gayet uygun hemde istedigin sebze ve meyveyi seciyoruz. .Özkanlar pazarının fiyatlari hem sebze hem de tekstil ürünleri cok yuksekti fiyatları sanki mağazalar daha uygun fiyatları. Çözüm: Cumartesi günü Camkiran pazari boş oraya kurulsun özkanlar pazarı.memlekette neler oluyor bunlar araba yakcaz diyor arabanizi yakcaginiza satında mehmetcik vakfına bağışlayın faydanız olsun.

Yorumu oyla      9      5  
Kaya 12 Mart 2018 Pazartesi 22:41

Pazaryeri olayında; Mahkeme kararıyla 2012 den beri kaldırılacağı belli olan bi pazaryeri var ortada. Belediye dava Danıştaydan onaylanana kadar yani yasal süresini sonuna kadar kullanmıştır. Hasan Karabağ ın açıklamalarını da dinledim izledim Adam pazaryerine ihtiyaç Yok demiyor, planda pazaryeri ayrılmamış pazaryeri yapacak yer Yok diyor. Viyadük altında çözüm bulmaya çalışıyor ama Bornova başkanı taş koyuyor. Sonuç olarak pazaryerinin kaldırılması yasal bir zorunluluk çözüm bulunamaması da olayın siyasallaşmasının sonucudur. Hasan Karabağ ı istifaya davet edeceğinize Büyükşehirden imar revizyonu ve bölgeye pazaryeri talep etseydiniz keşke.

Yorumu oyla      9      5  
12 Mart 2018 Pazartesi 21:13

sokağın oratsında pazar kurulmaz.artık bırakın bu işleri.orda yaşayan apartman sakinleri bıktı artık.dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde sokağın ortasında pazar yok.ne fatura ne fiş.yeter ya.

Yorumu oyla      10      5  
Alp 12 Mart 2018 Pazartesi 19:52

Büyükşehir belediyesi sorunu çözmesi lazım

Yorumu oyla      10      7  
sezarın hakkı sezara 12 Mart 2018 Pazartesi 16:27

Her semtin pazara ihtiyacı vardır böyle saçma sapan bir şey olabilirmi ya?

Yorumu oyla      10      7  
özkanlar 12 Mart 2018 Pazartesi 14:52

o çok bilmiş hasan karabağ sorun bakalım orda oturan vatandaşa sormuş mu pazara ihtiyaç var mı yok mu bir gün bile uğramadığı bu semtten ona ekmek zor çıkar bundan sonrasını siyeset düşünsün.

Yorumu oyla      10      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişmeyi Migros da doğruladı
Migros, Uyum Marketleri satın alma için ön görüşmeler yapıldığını ancak ...
İzmir'in yarım asırlık devi resmen duyurdu: Tüm borçları ödüyor!
56 yıllık tarihi ile İzmir’in en eski sanayi kuruluşlarından “Altınyağ ...
Cari açık rakamları açıklandı!
Cari işlemler açığı, ocakta 7 milyar 96 milyon dolar düzeyinde gerçekleşirken, ...
 
Mobilya sektörünün nabzı İzmir'de attı
Mobilya sektörünün yerli ve yabancı paydaşlarını Fuar İzmir’de bir araya ...
Dolar haftaya nasıl başladı? İlk veriler...
Dolar, geçen haftanın son gününde ABD'nin tarım dışı istihdam verisiyle ...
MODEKO Mobilya Fuarı'nda muhteşem final
MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı muhteşem bir final yaptı. ...
 
İZTO Başkan adayı Özgener: Hedefimiz tasarım ve üretim üssü olmak
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, İzmir’in 15 yıl ...
300 koyun projesinin tarihi belli oldu
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 300 koyun projesine ...
Kadınların gözdesi oyma sanatı: Meraklısı çok, yapanı az
MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nda oyma sanatı ilgi odağı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva