HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mart 2018 Çarşamba - 13:17

İzmir'in 'en ağır' fuarı merhaba dedi... 47 madenciden dünya devine!

İzmir'de 'Doğal taşı kaynağında deneyimleyin' sloganıyla 24'üncü açılan Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE), mermere şekil veren dünya devlerini buluşturdu. 13 ülkeden 60'ın üzerinden yabancı alıcıyı ağırlayacak fuarda ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen 1500 blok sergilendi

İzmir in  en ağır  fuarı merhaba dedi... 47 madenciden dünya devine!

İzmir'le özdeşleşen ve bir dünya markası haline gelen MARBLE'ın açılışı, önemli isimleri de Gaziemir'deki Fuarizmir'de bir araya getirdi. Fuarın açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılışa İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kızartıcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuarizmir'de sergilenen blok mermer sayısı geçen yıla göre büyük bir artış gösterdi.  Ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen 1500 blok sergilendi.



13 ÜLKEDEN 60 KATILIMCI
Yaklaşık 30 bin ton ağırlığında blok mermer ve stantların da yer aldığı fuarın açılışında konuşan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kızartıcı, bakanlık tarafından MARBLE'a verilen desteği anlattı, fuarın bu noktalara gelmiş olmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi. Kızartıcı, "Doğaltaş konusunda dünyada lideriz. Bu fuar dünyada artık türünün en iyilerinden oldu. Birçok sektörde ihracatçıyız ama mermer doğaltaş sektörümüzün kendisini ayrıştırarak geldiği noktadan ötürü sektörü tebrik ediyorum. Doğaltaş sektörümüz için daha yüksek katma değerli, daha yüksek fiyatla, birbirimizle değil de başka ülkelerle kuvvetli rekabet ederek, daha fazla ürün satma amacındayız. Bakanlık olarak bütün sektörlerde olduğu gibi mermer sektörünü de destekliyoruz. Bakanımızın talimatıyla seçilmiş yurt içi fuarlarımızı destekliyoruz. Ayrıca her sene yaptığımız gibi önemli fuarlara alım heyetlerimiz oluyor" dedi. Hakan Kızartıcı, Ekonomik Bakanlığı olarak 13 ülkeden 60'ın üzerinden yabancı alıcıyı fuara getirdiklerini söyledi.



'SÜREKLİ BÜYÜDÜK'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da mermer fuarının ülke ekonomisine etkisine değinerek, şunları söyledi:

"Sektöründe ekonomik hesaplamalara göre birinci olduğu varsayılan ama nereden bakarsanız bakın dünyanın ikinci mermer fuarıdır. 24 yıl önce 47 mermerci ile başlayan İzmir Mermer Fuarı'nın ihracatı o yıl 40 milyon liradır. Geçen yıl ihracatımız 2 milyar 100 milyon lira civarındadır. Fuara katılanların sayısı ile ihracatımız 18 sene at başı gitmiştir. Dünya ülkelerinin kalkınmışlığında çevre bilinci, çevrenin korunması, o ülkelere en az kalkınma kadar nitelik katmaktadır. Üretimde, çevrenin mutlaka göz önünde tutulması, dünyanın geleceği için zorunludur. Bu fuar alanında dört yıldır fuarımızı sürekli büyüterek yolumuza devam ediyoruz. Fuarlarımızı belediye bütçesinden finanse ediyoruz. Hem ihracatı artırmak hem ülke sektörlerini dünyaya sunmak, alıcı, satıcı ve imalatçıları burada buluşturmak ve kentimizin kalkınmasına, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak üzere bu etkinlikleri yapıyoruz."



İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçel ise maden ihracatının yarısını oluşturan doğaltaşın özelinde çok kıymetli olduğunu söyledi. Dinçel, doğaltaşın 40 milyar dolara yakın Türk ekonomisine katkısının olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından açılışa katılanlar, fuar alanını gezdi. Fuar, 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

ARTIK ŞAMPİYONLAR LİGİNDEYİZ
Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde mermer sektörünün dünya çapında güce ulaştığının altını çizerek şunları kaydetti:

"Burada gerçekten bir sürü insanın emeği var ama burayı Türkiye yapan, burayı dünya yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Hep yanımızda durdu ve bu sayede dünyanın 2. büyük fuarını yapabilme noktasına geldik. Bu noktaya bizi İzmir Büyükşehir Belediyesi getirdi. Kendi ülkemizde sanayici bile görülmezken, dünyada şampiyonlar liginde oynuyoruz."

İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz da, "Marble artık alanında kendini ispatlamış, marka olmuş bir fuardır. Ticaret hacmimizi artırıp ülkemizin daha çok kazanmasını sağlamak bu fuarın bir misyonu haline geldi" şeklinde konuştu.



KATILIMCI SAYISI ARTTI
Yeni doğal taş örneklerinin tanıtımının yapılacağı, en son teknoloji iş ile mermer makineleri ve makine sarf malzemelerinin sektör temsilcileriyle buluşacağı MARBLE Fuarı, sadece profesyonel ziyaretçilere açık olacak. Her yıl büyüyen MARBLE, bu yıl da her alanda gelişme gösterdi. 2017 yılında 139 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuar, bu yıl 150 bin metrekare alanda gerçekleşecek. Toplam stant alanı 54 bin metrekareden 57 bin 51 metrekareye yükseldi. Geçen yıla oranla katılımcı sayısı 213'den 220'ye yerli firma sayısı 896'dan 923'e çıktı. 23. MARBLE'da  bin 109 olan katılımcı sayısı toplamda  bin 143 oldu. A, B ve C Holü'nde firmalar doğal taş çeşitleri sergileyecek, yine C Holü'nün arka bölümü ise Uluslararası Katılım Alanı olacak. Afganistan, Çin, Hindistan, İran ve Brezilya, bu özel alanda milli katılımla yer alacak. D Holü'nde makine sarf malzemeleri, açık alanlarda ise makineler sergilenecek. (DHA)

 
Göztepe fobisini yenecek!
 
İzmir'de eski karısını öldürüp cesedini elbise dolabına atmıştı... İşte aldığı ceza!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili’de 27 belediye personeli işten çıkarıldı: Sebep yasa mı, kongre mi?
Belediyede çalışan 27 personelin, İlçe Başkanı Şener’e oy verdiği için ...
Ödemiş'te toplu sözleşme sevinci
Ödemiş Belediyesinde çalışan kadrolu işçiler Hizmet- İş sendikası ile ...
Başkan Kocaoğlu’ndan ulaşımda rotasyon: Kimler geldi, kimler gitti?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ulaşımda rotasyona gitti. ...
 
İzmirli gençler 'elektrikli otobüs' ile 35 ülkede yarışacak
İzmir Özel Türk Koleji öğrencileri, 35 ülkeden öğrencilerin katıldığı ...
Buca'da kitap seferberliği
Buca Belediyesi Kütüphaneler Haftası’nda yüzlerce öğrenciye kitap dağıttı, ...
Başkan Arslan’dan 2019 çıkışı: Aziz Başkan’ın üstüne rakip tanımıyorum!
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Aziz Bakan’ın üstüne rakip tanımıyorum. ...
 
Türkiye Meclis Üyeleri Birliği: Başkan Atila'nın yanındayız
Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Yönetimi Bornova Belediye Başkanı Olgun ...
Seferihisar bayram gibi kutlamaya hazır
Seferihisar Belediyesi 31 Mart'ta Ürkmez'de gerçekleştireceği “Yerel Tohumu ...
Karabağlar'da 'kitap kurtları'na anlamlı hediye
Karabağlar Belediyesi, Reşat Nuri Çocuk Kitaplığı’na üye olup bir yıl ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva