HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ağustos 2019 Pazartesi - 12:29

İzmir’in dosyası Ankara’ya gidiyor: İçinde neler var?

İzmir’in bekleyen projeleri ve sorunlarının çözümü için Ankara ziyaretlerinin Eylül ayının ilk haftasında gerçekleşeceği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi ve CHP’li yöneticiler AK Parti cephesinden bazı taleplerde bulunurken genel müdürlük ve bakanlık randevularını İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın organize ettiği ifade edildi.

İzmir’in dosyası Ankara’ya gidiyor: İçinde neler var?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer ile mecliste görev yapan AK Parti Grubu yeni süreçte uyumlu bir yol izlemek ve birlikte hareket etmek istiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer her fırsatta muhalefetten gelen önerileri dinleyerek sadece iktidar kanadı üzerinden bir faaliyet gerçekleştirmezken AK Partililer de, ‘muhalefet görevimizi tabii ki yapacağız ama kentin yararına olan her konuda Soyer’e destek vereceğiz’ noktasında refleks gösteriyor.

Başkan Soyer ayrıca meclis oturumlarında kararların oy birliğiyle geçmesi konusunda hassasiyetlerini ortaya koymaya devam ediyor. Büyükşehir meclisinde iktidar ortak akıl, şeffaf belediyecilik, birlikte ve katılımcı yönetim vurgularını sürekli dile getirirken muhalefet ise genel iktidar konumunda olduğu için Ankara’daki bakanlıklarda bekleyen İzmir’in projelerinin önünü açmak hususunda gayret göstereceklerini ifade ediyor.

SÜREKLİ VE YÜCEL DE KATILACAK MI?
Geçtiğimiz süreçte makamında Cumhur İttifakı’nın 5 belediye başkanını, Büyükşehir Belediyesi AK Parti ve MHP grup temsilcilerini ağırlayan Soyer Kurban Bayramı sonrasında beraberce Başkent’in yolunun tutulacağını açıklamıştı. AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da her zaman göreve hazır olduklarının mesajını vermişti. İzmir ekibine AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in de katılması bekleniyor.  

ANKARA ÇIKARMASI İÇİN TARİH: EYLÜL AYININ İLK HAFTASI
Gelinen süreçte görüşmelerin tarihleri ve içerikleri hakkında bilgiler netleşmeye başladı. Buna göre; CHP kanadının AK Partililerden başlıklar halinde taleplerde bulundu. Ziyaretlerin genel müdürlükler ve bakanlıklar seviyesinde gerçekleşeceği aktarıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın randevuları düzenlediği belirtildi. Eylül ayının ilk haftasında Ankara çıkarmasının gerçekleşmesi bekleniyor.

İZMİR DOSYASINDA NELER VAR?
Büyükşehir Belediyesi ve CHP’lilerin hazırladığı dosya içeriğinde önemli bilgiler yer aldı. Yerel idarenin AK Partililerden İzmir’in projeleri için istediği destekler sıralandı. Buna göre;

Büyükşehir Belediyesi’nin bazı kamulaştırma kararlarında beklenen cevapların verilmesi konusunda istekte bulunduğu öğrenildi.

İzmirdeniz Projesi kapsamında Kordon Tarihi Sit Alanı imar planı ve plan değişiklikleri noktasında bakanlıktan destek istediği aktarıldı.

Bostanlı İskelesi’nin nazım imar ve uygulama planlarının revizyonu talebinde bulunan Büyükşehir Belediyesi ilgili kararların onayını beklediğini ifade edildi.

Kemeraltı Kentsel Yenileme alanı olarak belirlenen bölümde maliye hazinesine ait yapıların devri noktasında istekte bulunduğu aktarıldı.

Aliağa, Bergama, Buca, Menderes, Güzelbahçe, Selçuk, Urla, Torbalı, Kemalpaşa ve Karaburun’da 17 adet taşınmazın mezarlık alanı olarak kullanılmak üzere tahsisinin istendiği belirtildi.

Kemalpaşa-Torbalı-Alsancak Liman bağlantı projesi kapsamında Halkapınar-Otogar metrosu olarak bilinen 4 buçuk kilometrelik kısmın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacağının hatırlatıldığı ifade edildi.

Belediyenin Çiğli tramvayının bekleyen onayının notları arasında ilettiği vurgulandı.

İzmirdeniz Projesi kapsamında Mavişehir-Alaybey kıyı kesimine ilişkin planların ve ilave uygulamaların teklifi ve kurum görüşünün beklendiği ayrıca Alaybey-Alsancak arasının da aynı durumda olduğu ve bilgi beklendiği aktarıldı.

Akıllı Trafik Sistemi Projesi kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluk alanındaki yollarda mevcut sistemi tamamlayan ve destekleyen çalışmaların yapılmasının gerekliliğine vurgu yapıldı.

Belediyenin, iş sağlığı hususunda 1 adet gezici İSG aracına ihtiyaç duyulduğunu belirtirken ilgili bakanlıktan gereğinin yapılmasını rica ettiği öne sürüldü.  

Büyükşehir Belediyesi’nin, Gediz Deltası’nın UNESCO Dünya Doğal Mirası Listesi’nde yer alması için bakanlığa başvuru yapılacağını bildirdiği öğrenildi.

Belediye tarafından Bostanlı, Karşıyaka, Alsancak, Pasaport, Konak, Üçkuyular ve İnciraltı iskelelerinin tüm açık ve kapalı alanlarla idareye devredilmesinin talep edildiği ve cevap beklendiği hatırlatıldı.  

Elektrik fabrikasının satışının onayının beklendiği ifade edildi.

Bostanlı Balıkçı Barınağı yapımı kapsamında barınağın bağlama yeri olarak kullanılması için belediyeye tahsis edilmesi gerektiği vurgulandı.

Narlıdere’de çekek yeri yapılması planlanan alanın hazine taşınmazlarının tersane, tekne imar ve çekek yeri yatırımlarının tahsisine ilişkin yönetmelik kapsamında idareye tahsisi istendi. 

 
İzmir'de 'tarihi' operasyon: Tam 2 bin yıllık
 
İzmir'de feci kaza: Baba öldü, kızı yaralandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Defne 19 Ağustos 2019 Pazartesi 22:02

Dağ fare doğurdu İnciraltı'nın adı bile geçmiyor? Adam gibi planlansa sağlık turizm alanı olsa en nitelikli turisti çekeceğiz, un var, yağ var, şeker var ama helva yapacak ADAM yok... Vizyon lazım tabi görebilmek için...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Oğuz yangın bölgesinde: Yeniden ağaçlandıracağız
Urla'nın Yağcılar ve Demircili mahallelerinde dün öğle saatlerinde çıkan ...
Başkan Gümrükçü'den üniversite öğrencisine büyük sürpriz
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli’de bulunan İzmir Katip Çelebi ...
Soyer'den 'görevden alma' tepkisi: Kabul edilebilir bir şey değil!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Diyarbakır, Van ve Mardin ...
 
Karaburun'un Üzüm Festivali'ne yoğun ilgi
Karaburun Belediyesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kösedere Köyü ...
Torbalı'da bardacık şöleni: Sırada börülce festivali var
Torbalı Belediyesi hem aroması hem de görünüşü ile diğer incir türlerinden ...
Bayraklı'da tekvando şöleni
Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu, İzmir Gençlik Spor ...
 
Başkan İduğ Göztepe'yi ilk maçında yalnız bırakmadı
Göztepe, TFF 2019-2020 Cemil Usta Süper Lig Sezonu'nun ilk maçında Bornova ...
Çiğli’de İZBAN için kollar sıvandı: Mecliste komisyon kuruldu!
Karşıyaka’da yerin alt kısmından geçen İZBAN hattının Çiğli’de üst bölümde ...
Torbalı Bardacık İnciri Festivali'ne yoğun ilgi
Torbalı ilçesinin kırsal mahallesi Çapak'ta yetişen bardacık cinsi incirin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva